Szegeden ma tartják, a COVID-19 szűrővizsgálatot, a világban több, mint négymillió fertőzött van

 

2020. május 10-én, vasárnap 9 és 15 óra között a szegedi Dugonics téren várják mintavételre azokat, akik előzetesen levélben és adott esetben telefonon értesítést kaptak az országos koronavírus-szűrővizsgálatban való részvételre. Az egyetem mindenkit, aki értesítést kapott arra kér, hogy vegyen részt a vizsgálatban és menjen el a Dugonics téri mintavételi pontra.

Az országos tesztelésen a KSH statisztikusai segítségével kiválasztott 17 778 fő meghívásos alapon vesz részt, 14 év felett minden korosztályból. A minták 16,4 százalékát a Szegedi Tudományegyetem munkatársai gyűjtik be a régióból, vagyis Jász-Nagykun-Szolnok, Békés, Csongrád és Bács-Kiskun megyékből. A május elsején indult 14 napos szűréssorozatban a Szegedi Tudományegyetemről 15 munkacsoport vesz részt, köztük orvosok, ápolók, asszisztensek és rezidensek. A vizsgálatsorozat célja, hogy pontos képet kapjanak a járvány kiterjedéséről és az új típusú koronavírussal fertőzöttek és átfertőzöttek valós számáról.

Forrás: SZTEinfo
„A négy orvoskart és működtető egyetem részvételével  hazánk egyik legnagyobb járványügyi epidemiológiai vizsgálata kerül megszervezésre. Nagyon nagy minta szám alapján 17780 fő állampolgár bevonását tervezzük ebbe a vizsgálatba. Négy nagy régióra osztjuk az országot. A Dél- Alföldi régióhoz, Csongrád megye, Bács – Kiskun megye ,Békés megye, valamint Jász – Nagykun – Szolnok megye fog tartozni. Ez az ország közel 17% fedi le. A vizsgálat célja az hogy egy reprezentatív mintán megállapítsuk, azt hogy milyen a COVID-19 járvány kapcsán a lakosság fertőzöttsége, hány fertőzőképes lakos és hányan estek már át a fertőzésen”., mondta : Prof. Dr. Lengyel Csaba elnök, Szegedi Tudományegyetem Szent- Györgyi Albert  Klinikai központ
A mai napon Csongrád megyében nem volt újabb fertőzött, vasárnapra 8 fő elhunyt, így 413 főre emelkedett az idehaza elhunytak száma, jó hír viszont  933 fő gyógyult, akik el is hagyhatták a kórházat. A világban a fertőzöttek száma átlépte a négymillió főt.
CIKK/SZAMY:Szokodi L.
 Academy diagram 05.10

Diagram/SZAM:Szokodi L. , adatok: https://koronavirus.gov.hu/

 

 

Diagram/SZAM:Szokodi L. , adatok: https://koronavirus.gov.hu/

 

 

Diagram/SZAM:Szokodi L., Forrás adatok: Johns Hopkins CSSE

 

 

https://koronavirus.gov.hu/

 

 

Fotó:SZAMY:Szokodi L.

 

 

Mentők Napja!

Köszönjük hogy munkátokkal mindenkor segítségünkre vagytok!

#vigyázzunkegymásra

Fotó/SZAMY:Szokodi L.

 

 

Hírlevél

Powered by Live Score & Live Score App
Powered by Live Score & Live Score App