MERKANTIL BANK LIGA 29. FORDULÓ

 

Az NB II. labdarúgó bajnokság 29. fordulójában a listavezető DVSC csapata idegenben tudott győzni a Pécs otthonában, a Vasas döntetlent játszott a Gyírmót otthonában. A bajnokságot vezető debreceni alakulat ezzel a győzelemmel négy pontra növelte az előnyét a második helyen álló Vasas együttese előtt.  A Szeged-Csanád G.A.  idegenben tudta legyőzni a DEAC csapatát, és ezzel a győzelemmel már a 12. helyre sétált fel a Tisza-parti alakulat. Az első félidő 5. percéig kellett várni, egy ígéretes szegedi helyzetre, amikor is egy szegedi szabálytalanság követően Germán Tamás a tizenhatos  bal oldalsó csücskénél végezhette el a szabadrúgást a befele ívelődő labdába egy hazai játékos fején megpattant a labda ami kiment a játéktéren kívül, szegedi szöglet. Ezt követően  több helyzetet alakított ki a szegedi alakulat, aminek az első negyedóra leteltével, meg is lett az eredménye. Egy szegedi támadás során a jobb oldalon Dobos kapja a labdát, aki Gajdosnak ível, ő egyből bepasszolja a kapu bal oldalához érő Grumicsnak, akinek, csak be kell pofoznia a labdát, A kapuba, 0-1-re, vezet a Szeged. A sokoldalú Grumics, aki a mai mérkőzésen csatárként lépett pályára, és egyből egy góllal hálálta meg Vukmir edző bizalmát.

A következő percekben a DEAC-nak is akadtak helyzetei, amit Varga könnyedén tudott hárítani. A 28. percben,  DEAC szöglet elvégzése előtt, szegedi csere,  Germán helyére,  Kóródi Nándor érkezett.  A hazai csapat szögletet elvégezte ami  átívelődött a szegedi kapu bal oldalára, ahol is Zachán állt és az ellőtt labdájába Szilvási beleért, és a labda bepattant a  szegedi kapuba, öngól, 1-1.

Az első félidőben nem esett több gól a játékosok levonultak pihenőre és taktikai megbeszélésre. A második játékrész elején, mind a két csapatnak voltak helyzetei, de azokat nem tudták gólra váltani. Kóródi Nándi be tőr az ellenfél tizenhatosán belül, végig illan a bal oldalon, az alapvonal előtt beadja Gajdosnak, aki a  jobb alsó sarkába gurítja a labdát, 1-2. A mérkőzés hátralévő részében már nem esett több gól, idegenben tudott győzni a Tisza-parti csapat és a három ponttal, a 12. helyen várja a pihenőt. Dicséret illeti, a hazai DEAC csapatát, a   sok hiányzó ellenére is nagyot küzdve,  helytálltak.

CIKK/SZAMY

 

DEBRECENI EAC–SZEGED-CSANÁD GA 1–2 (1-1)
Debrecen, Dóczy József Utcai Egyetemi Sporttelep, zárt kapuk mögött. Játékvezető: Rúsz Márton (Berényi Ákos, Punyi Gyula)
DEAC: Zöldesi – Nagy Z., Bényei B., Zachán, Szabó K. Székely D. – Bereczki, Spitzmüller, Soltész (Sárosi, 73.), Kundrák N. – Sármány (Kiss B., 77.). Megbízott edző: Györky Gábor
Szeged-Csanád GA: Varga B. – Ódor, Szilvási, Pejovic, Mohl – Dobos (Kővári, 88.), Simon Á., Jovanovics, Gajdos (Oláh G., 71.) – Grumics (Gréczi, a szünetben), Germán (Kóródi, 27.). Vezetőedző: Dragan Vukmir
Gólszerzők: Szilvási (28. – öngól) ill. Grumics (15.), Gajdos (64.)

 

Fotó/SZAMY ( ARCHÍV FOTÓ)

MERKANTIL BANK LIGA 29. FORDULÓ

TOVÁBBI EREDMÉNYEK:

PÉCSI MFC–DVSC 0–2 (0–1)

Dorogi FC–Szombathelyi Haladás 0–0
Kolorcity Kazincbarcika SC–Békéscsaba 1912 Előre 1–0
 (Farkas A. 54.) – Kiállítva: Kovács M. 73. (Kazincbarcika)
Nyíregyháza Spartacus FC–Szentlőrinc 0–0
Soroksár SC–Budaörs 5–4
 (Csontos 47., Derekas 68., Hudák M. 71., Pászka 81., Ramadan 90+2., ill. Halmai Á. 9., 11., Pethő 53., 56.)

FC Ajka–Szolnoki MÁV FC 2–0 (Zsolnai 72., Rétyi R. 86.)
WKW ETO FC Győr–Aqvital FC Csákvár 1–1 (Molnár R. 81., ill. Csató M. 30.)
Kaposvári Rákóczi FC–BFC Siófok 1–1 (Balázs Zs. 55. – 11-esből, ill. Horváth P. 50.)
Vasas FC–Gyirmót FC Győr 1–1 (Silye 60., ill. Lencse 28. – 11-esből)

DEAC–SZEGED-CS. G.A. 1–2 (1–1)

MERKANTIL BANK LIGA 29.FORDULÓ

Hírlevél

Powered by Live Score & Live Score App
Powered by Live Score & Live Score App