-Két magyar bronzérem a Grand Slam  budapesti versenyen.

 

A koronavírus – járvány ebben az évben, több sportágban is fennakadásokat, versenyek törlését okozta. A cselgáncs sportban is több nemzetközi  versenyt nem tudtak megrendezni idén. A múlthéten megrendezésre kerülő 3 napos budapesti Grand Slam Hungary versennyel indult újra a cselgáncs élet. A ragos nemzetközi versenyre 61 ország, 409 versenyzője  regisztrál. A külföldi versenyzőknek 2 negatív teszttel kellett rendelkezniük, hogy beléphessenek Magyarországra.  A helyszín a Papp László Budapest Sportarénában ahol 3 napig küzdöttek a versenyzők, a győzelemért. Magyar szempontból is örömteli , hogy  a  hazai rendezésű versenyen két magyar bronzérem is született. 

CIKK/SZAMY

 

-Csütörtök délután a Nemzetközi Judo Szövetség és a Magyar Judo Szövetség szervezőcsapata megtartotta a pénteken rajtoló Grand Slam Hungary sorsolását.

 

Fotó:MJSZ, Horváth György (Marius Vizer IJF-elnök köszöntője a sorsoláson)

 

-Sok minden megváltozott a nagyvilágban, és megváltozott a judosportban is. A World Judo Tour versenyeinek mindig egyfajta „társadalmi eseménye” volt a rajtot megelőző napon tartott sorsolás, ezúttal azonban ünneplőbe öltözött emberek összejövetele helyett a huszonegyedik század vívmányainak segítségével, online formában tartották meg.

A koronavírus-járvány miatt nagy szigorral alkalmazzák az új szabályokat minden területen, emiatt lett „zártkörű” a sorsolás is. Néhány kérdésre már ez a délután választ adott: többek között arra, hogy a benevezett judósok közül ki tudott végül el is jutni Budapestre, a járvány miatti kaotikus utazási viszonyok közepette. Akinek a neve felkerült a sorsolási táblára, az azt jelentette, hogy a versenyző megérkezett Magyarországra, és negatív PCR-teszttel be is került a viadal „buborékjába”.

Nos, a pandémiás körülmények ellenére hatalmas létszámot hoz a Grand Slam Hungary: hatvanegy ország 409 judósa került fel a sorsolási táblára. A magyarországi rekord – egyben az IJF World Judo Tour történetének akkori GP-rekordja – nyolcvanhat ország 573 indulója volt, de még a boldog „békeidőkben”, 2018-ben.


A magyar GP-létszámok:

2014: 53 ország/405 induló
2015: 55/254
2016: 67/411
2018: 86/573
2019: 82/543
2020: 61/409 (Grand Slam)

A nemzetközi mezőnyben igazi nagyágyúkat üdvözölhetünk: tatamira lép négy olimpiai bajnok – az argentin Paula Paretom a szlovén Tina Trstenjak, a grúz Lasa Savdatuasvili és az orosz Haszan Halmurzajev –, és tizenkét világbajnoki aranyérmes – Paula Pareto, a grúz Avtandil Csrikisvili, Tina Trstenjak, a mongol színekben induló Szaed Molla, a szerb Nemanja Majdov, a kétszeres világbajnok, s immár új súlycsoportban próbálkozó ukrán Darja Bilodid, a spanyol Nikoloz Sherazadishvili, a holland Noel van’t End, a francia Marie Eve Gahie, honfitársa, Audrey Tcheumeo, valamint a portugál Jorge Fonseca.

A magyar Grand Slam-csapat

FÉRFIAK
60 kg:
 Szabó Csaba (Budaörsi SC), Feczkó Csanád (Rákosvidéke Hajtós DSE), Andrási Márton (Mogyi-Bajai JC), Naji Dávid (Kaposvári JK)
66 kg: Pongrácz Bence (UTE), Szeredás Botond (Nippon Sport JC)
73 kg: Ócsai Sándor (Ceglédi VSE), Tóth Botond (Szegedi JSE), Détári Dániel (Ceglédi VSE), Boros Bence (Kaposvári JK)
81 kg: Ungvári Attila (Ceglédi VSE), Tóth Benedek (Rákosvidéke Hajtós DSE), Rajkai Róbert (MTK Budapest), Nerpel Gergely (Rákosvidéke Hajtós DSE)
90 kg: Tóth Krisztián (MTK Budapest), Sáfrány Péter (Miskolci VSC), Iklódi Máté (Ceglédi VSE)
100 kg: Cirjenics Miklós (Atomerőmű SE), Ohát Zalán (Budaörsi SC), Vég Zsombor (Ceglédi VSE), Kordély Péter (Kaposvári JK)
+100 kg: Sipőcz Richárd (Széchenyi Egyetem SE)
NŐK
48 kg:
 Csernoviczki Éva (Ippon Judo Tatabánya), Mamira Luca (Toto Sport)
52 kg: Pupp Réka (Atomerőmű SE), Knetig Emőke (Mogyi-Bajai JC), Kriza Anna (Miskolci VSC)
57 kg: Karakas Hedvig (BHSE)
63 kg: Özbas Szofi (Békés Megyei Kano JSE), Katzenmajer Kira (Mogyi-Bajai JC), Varga Brigitta (KSI SE)
70 kg: Gercsák Szabina (DVTK)
+78 kg: Szigetvári Mercédesz (Mogyi-Bajai JC)

 

1.nap, péntek:

Elkezdődött!

-Nemzeti ünnepünkön, október 23-án délelőtt tíz órakor a Papp László Sportaréna tatamijára szólították az első párokat. Az első „hadzsime” elhangzása már önmagában győzelemmel ért fel: a judosport március eleje óta várt rá, hogy folytatódhasson az olimpiai kvalifikációs sorozat. Az újraindulásban ráadásul Magyarország főszerepet vállalt magára, hiszen a Grand Slam Hungary lett az a szimbolikus esemény, amely jelképezi: ebben a nehéz helyzetben is lehetséges a folytatás!

Természetesen a koronavírus-járvány jelenléte erre az eseményre is rányomja a bélyegét, néhány válogatott az utazási nehézségek miatt végül nem tudott eljönni Budapestre, két válogatott pedig az itt elvégzett PCR-tesztek miatt volt kénytelen visszalépni a küzdelmektől. A szervezők több mint háromezer tesztelést végeztetnek el a résztvevők és a közreműködők körében ezen a héten, ezzel is minimalizálva az esetleges fertőzés továbbadást, de a csarnokban is számtalan biztonsági intézkedés szolgálja a résztvevők egészségének megóvását.

Végül hatvanegy ország 409 judósa jutott át a „szűrőkön”, hogy végre azzal foglalkozhasson, amivel a leginkább szeret: a tatamin harcolhasson a dicsőségért. Hozott néhány meglepetést az első versenynap, nagy nevű judósokon látszott, hogy a tavasz óta tartó meglehetősen zaklatott időszakban nem sikerült úgy a felkészülésük, mint a „békeidőkben”, néhány fiatal pedig sikerrel tette le a névjegyét a sportág egyik legrangosabb eseményén.

– A hölgyeknél a 48 kilogrammosok között két indulónkért szoríthattunk. Az olimpiai bronzérmes Csernoviczki Éva az első mérkőzésén ipponnal lépett át indiai riválisán, majd következett az első számú kiemelt, a világbajnoki bronzérmes koszovói Krasniqi, akit nem sikerült megállítani.

Elsősorban az volt a vereség oka, hogy nem voltunk felkészülve erre a versenyre, hiszen egy nemzetközi edzőtáborban sem vettünk részt, az ellenfelem azonban több kontinensen is készült. Próbáltam különböző felállásokat gyakorolni, amikor bal támadóba álltam, akkor megfogta a kezemet, illetve egy intésnyi előnye volt. Nagyon jól csinálta, hogy felfogott nyakra, imitálta, mintha én bújnék ki a fogásból, de eközben ő tette arrébb a csuklóját. Másodjára már látta a bíró is, ezért nem kaptam még egyszer intést. Úgy gondolom, lehetett volna jobb sorsolásom is, valószínűleg ő fogja megnyerni ezt a versenyt” – nyilatkozta az Ippon Judo Tatabánya csillaga, aki nem folytathatta a küzdelmeket.

Évi mindenesetre jól érezte, Krasniqi ezen a napon ellenállhatatlan volt, s aranyérmével átvette a vezetést a világranglistán…

Fotó:MJSZ, Horváth György

2. nap, szombat:

Özbas Szofin  ezen a napon csak az olimpiai bajnok tudott kifogni.

-A Grand Slam Hungary második versenynapján a sportág nagy magyar reménysége, a tizenkilenc esztendős Özbas Szofi jutott el az éremcsatáig. A Békés Megyei Kano JSE judósa az utánpótlás korcsoportban szinte mindent megnyerte, amit csak lehetett, U23-as Európa-bajnok, junior világ- és Európa-bajnok, ifjúsági olimpiai és kontinensbajnok, s egyre többször mutatja meg tehetségét a felnőtt mezőnyben is.

A Papp László Arénában tavaly Grand Prix-ötödik helyig jutott, ezt próbálta meg ezúttal egy rangosabb viadalon, a Grand Slam-tornán felülmúlni. Szép ippongyőzelemmel kezdett a cseh Zachova ellen, majd a koszovói Fazliut már kiélezettebb küzdelemben, a hosszabbításban tudta eldobni egy vazariért.

Következett a súlycsoport sztárja, az olimpiai, világ- és Európa-bajnok Tina Trstenjak, a szlovén rivális pedig földharcban döntötte el a továbbjutást (aztán meg sem állt az aranyéremig). A vigaszágon viszont sikerült javítani, Szofi az osztrák Krssakovát két vazarival kiejtve harcolta ki, hogy tatamira léphessen a bronzéremért.

A harmadik helyért a kanadaiak kontinensbajnoka, a riói olimpikon Beauchemin-Pinard következett. Nos, a csata alig több mint egy percig tartott: a magyar reménység eldobta, majd le is szorította riválisát, ezzel megszerezte pályafutásának első World Judo Tour-medálját, egy Grand Slam-bronzérmet!

Nagyon sokat érhet ez a bronz, ugyanis a mellé járó ötszáz ranglistaponttal az olimpiai kvalifikációs ranglistán Szofi a bejutók közé lépett. Ha most zárulna a sorozat, indulhatna a tokiói olimpián!

„Fogalmam sincs, mi történt, még szinte fel sem fogtam – mondta mosolyogva a győzelem után Szofi. – Ez a siker olyan boldogság, amire nem igazán találok szavakat. Jó érzés, hogy az eddigi összes küzdelem megtérült, és végre kezdenek összeállni a darabok egy egésszé. Ma leginkább magamnak bizonyítottam. Csak magamra koncentráltam. A nap elején kicsit meginogtam, de hamar összeszedtem magam, és mindent beleadtam. Ma este ünnepelni fogok, olyan emberekkel, akik mindig ott vannak mellettem, nem csak a szép pillanatokban. Szerencsés vagyok, mert olyanok vesznek körül, akik mellett biztonságban érzem magam.”

Fotó:MJSZ, Horváth György

 

3. nap, vasárnap:

-Cirjenics Miklós a hetedik helyen végzett, s ezzel megerősítette pozícióját az olimpiai kvalifikációs rangsorban a Grand Slam Hungary zárónapján. Budapesten sikerrel indult újra a judoélet.

A zárónapon kilenc magyar judósért szoríthattunk, közülük a 100 kilogrammos súlycsoportban vitézlő Cirjenics Miklós szerepelt a legeredményesebben. Az Atomerőmű SE judósa rőnyerőként kezdett, a második fordulóban pedig az ukrán Szavickij várt rá. A küzdelem vége magyar ippongyőzelem lett, de azért alaposan meg kellett küzdeni a sikerért.

Következett az azeriek huszonkét esztendős Európa-bajnoki bronzérmese, Zelym Kotsoiev, aki igen jó fogásfelvétellel nehezítette meg Cirjenics Miklós dolgát. Előnybe is került az azeri, de a magyar judósnak sikerült fordítania, dobására ippont adott a bíró.

A legjobb négy közé jutásért a portugál Jorge Fonseca következett, aki tavaly a tokiói olimpia helyszínén, a Budokan tatamiján nyerte meg hazája első világbajnoki címét. Mindketten átestek már a koronavírus-fertőzésen, Cirjenics Miklós ráadásul néhány napja kapta csak vissza a versenyengedélyét. Fonseca ezúttal is ragyogóan dolgozott, a mi fiunk nem találta az ellenszert, két vazarival elveszítette a mérkőzést.

A vigaszágon a kanadaiak kontinensbajnoka, a világranglistán hetedik Shady Elnahas várt a paksi judósra. Jól kezdett a magyar versenyző, egy ígéretes földharchelyzetben majdnem kicsikarta a leszorítást, majd a dobása is kevéssel maradt el a vazari kritériumától. Csakhogy a fáradni látszó kanadai sikerrel indított, s végül ő jutott el a bronzmérkőzésig, Cirjenics Miklós a hetedik helyen zárta a Grand Slam Hungaryt.

Értékes lehet olimpiai szempontból ez a hetedik hely, hiszen az érte járó kvalifikációs pontok Cirjenics Miklós megerősítette pozícióját, egy helyet előrelépett a kijutók között.

 

„Sajnálom, hogy veszítettem a kanadaival szemben, mert úgy érzem, meg lehetett volna a győzelem. Túl nagyot akartam rajta dobni, és onnan nem tudtam kijönni. Ugyanakkor pozitív érzéseim is vannak a mai nappal kapcsolatban, mert az ukrán versenyzőt még sosem tudtam legyőzni, most sikerült, ennek nagyon örülök. A Grand Slam előtt azt sem gondoltam volna, hogy a legjobb nyolc közé jutok, mert egy hónapja átestem a koronavírus fertőzésen, a versenyengedélyemet pedig csak néhány napja kaptam vissza, ez is nagyban megnehezítette a felkészülésemet. A két megnyert meccs után egyre sikeréhesebb lettem, de aztán a vigaszági továbbjutás sajnos nem jött össze. Holnaptól edzek tovább, és gyűjtögetni szeretném a pontokat az olimpiára” – nyilatkozta Cirjenics Miklós.

Világbajnoki ezüstérmesünk, Tóth Krisztián erőnyerőként kezdett, a második körben a brazil Gomes várt az MTK Budapest judósára. Az összecsapás hosszabbításba torkollott, az idegek csatáját végül a magyar versenyző nyerte, vazarival harcolta ki a továbbjutást.

A legjobb nyolc közé jutásért az oroszok Európa-bajnokával, Mihail Igolnyikovval kellett összecsapni. A mérkőzés első felében nem történt értékelhető akció, az intések számában viszont eggyel vezetett a magyar judós. Az utolsó perc elején azonban Tóth Krisztián megingását kihasználva előnyt szerzett az orosz, amit aztán a hátralévő másodpercekben meg is tudott őrizni – nap végén pedig az ő nyakába akasztották az aranyérmet.

„Hatalmas taktikai csata volt, nagyon elfáradtam a végére, és sajnos minél kevesebb oxigén jutott az agyamba, annál nehezebb volt fókuszálni. Ez a végén pont kijött, egy picit elcsúsztam, és ellenfelem ezt azonnal kihasználta. Igazából ezzel az egy mozdulatával meg is nyerte a meccset. Nagyon profi, régóta versenyzünk már együtt, és szerintem előnyt jelenthetett számára, hogy erős partnerekkel készült az edzőtáborban, nekem ilyen szintű balkezes ellenfelem nincs a magyarok között. Majdnem egy év szünet után, úgy gondolom benne volt, hogy egy picit hibázok, de ettől még persze nagyon csalódott vagyok, hogy nem sikerült tovább jutnom.”

Sipőcz Richárd  ippongyőzelemmel kezdett!

Fotó:MJSZ, Horváth György

 

A nehézsúlyúaknál ragyogóan kezdett Sipőcz Richárd, kazah ellenfelét, Krikbajt ipponnal legyőzve jutott be a második fordulóba, ahol fatális hibák sorozatának áldozata lett. A grúz Zaalisvilivel három percen át gyúrták egymást, miközben a Széchenyi Egyetem SE versenyzője két intést gyűjtött be, a grúz pedig egyet. Ezt követte Sipőcz Ricsi remek akciója, amelyre elsőre ippont ítélt a versenybíró, és felállította a feleket a magyar fiú leszorításából.

A grúz mutatta, hogy ő csak a könyökére esett, így nem járna ippon a dobásért, a bíró vissza is vonta az ippont, és vazarit adott. Csakhogy ahelyett, hogy visszahelyezte volna a feleket a leszorítás helyzetbe, állásból folytatódott a küzdelem, amelyben nyomban kiosztottak egy intést fals indításért nekünk… Ezzel elúszott a továbbjutás. Óriási volt a csalódottság a csarnokban, a bírói hiba miatt akár az olimpiai indulás is elveszhetett…

„Igazából én sem nagyon tudom, mi történt. Elég jól összerakott küzdelem volt, és úgy éreztem, a kezemben van a meccs. Értetlenül állok a bírói döntés előtt. Nagyon győzni akartam, éreztem, hogy az egész napos feszültséget ki tudom adni a tatamin. Nem gondoltam volna, hogy itt most kikaphatok, egy éremnek ma össze kellett volna jönnie. De nem hagyom, hogy ez eltántorítson. A célom továbbra is az olimpiára való kijutás. Ha jól tudom, megtartják a felnőtt Európa-bajnokságot, a ma megmaradt lendületemet majd átviszem arra a versenyre.”

Az ominózus pillanatok: nyert helyzetből állították fel Sipőcz Richárdot

A 100 kilósoknál szép ippongyőzelemmel kezdett az ifjúsági olimpiai bronzérmes Vég Zsombor, a Ceglédi VSE judósa a chilei Briceno ellen vívta ki a továbbjutást. Következett a kanadaiak kontinensbajnoka, a kiemelt Shady Elhanas, aki nem engedte a mi fiunkat továbblépni. „Nem vagyok fáradt, csak nagyon ideges, mert éreztem, hogy a kezemben van a mérkőzés. Jól is bírtam volna tüdővel, verhető lett volna a kanadai, de nagyon hamar a földön voltam. Egy fojtáshelyzet megvolt, éreztem, hogy már nagyon szuszog az ellenfelem, de lecsúszott a kezem, rosszul fogtam alá, ez volt az a pont, amin elment a továbbjutás…” – mondta Vég Zsombor.

Vég Zsombor  ippongyőzelemmel kezdett Budapesten!

A többiek számára sajnos hamarabb véget értek a küzdelmek ezen a napon. A 90 kilósoknál két versenyzőnket is észt judós ütötte el a továbbjutástól, Sáfrány Péter (Miskolci VSC) Klen Kristofer Kaljulaid ellen maradt alul.

„A sorsolással elégedett voltam, az első két ellenfelemet simán vernem kellett volna. Sajnos koronavírusos voltam, nem tudtam edzeni, életem legrosszabb formája volt a mai. Ráadásul ez volt első felnőtt versenyem, de sokkal rosszabbul sikerült, mint számítottam rá. Az észt ellenfelemnél sokkal erősebb voltam, simán behúzhattam volna ezt a meccset, de nagyon elrontottam” – fogalmazott Sáfrány Péter.

Iklódi Máté (Ceglédi VSE) az észt Mattias Kuusiktól kapott ki ipponnal. „Csalódott vagyok, mert a tatamin nem éreztem, hogy jobb lenne nálam az ellenfelem. Nem is értem, hogy kaphattam ki, mert én akartam egy kontratechnikát indítani, ami után a bírók neki ítélték a pontot. És így, hogy fizikailag is úgy éreztem, jobb vagyok nála, akciót is indítottam és mégis elvesztettem a küzdelmet, nagyon csalódott vagyok. Ez az első felnőtt nemzetközi rendezvényem, úgyhogy tapasztalatszerzésnek mindenképpen jó volt” – vélekedett Iklódi Máté.

A 100 kilósok között Ohát Zalán (Budaörsi SC) a belgák Európa-bajnokától, Toma Nikiforovtól szenvedett vereséget a 100 kilogrammosok között az első körben. „Úgy gondolom, jól kezdtem, volt is egy jó rúgásom, amitől az ellenfelem leesett a földre. Ezek után azt éreztem, jó lesz ez a mérkőzés, de sajnos nem így történt. A bal kezét nem bontottam le időben, hiába számítottam rá, és ezzel az volt a baj, hogy már nem sikerült kitörnöm. Nem álltam bele, és nem kontráztam le. Jó formában éreztem magam, sajnos ez egy nagyon gyerekes hiba volt. Még van esélyem az olimpiára, ezért igyekszem minél több versenyre elmenni, érmeket szerezni és kijutni.”

Ugyanebben a súlycsoportban Kordély Pétert (Kaposvári JK) a török Sismanlar búcsúztatta. „Nagyon örültem, hogy a koronavírus ellenére is ilyen sok minőségi sportoló jött el Budapestre, hiszen így tudok igazán fejlődni, azonban a verseny nehézsége is ebben rejlik, mert minden meccsen nagyot kell küzdeni. Sajnos a pandémia miatt a súlycsoportváltásom óta éles helyzetben nem igazán tudtam megmérettetni magam, s munka mellett egyébként is nagyon nehéz az egész. Talán ezeknek köszönhetően nem tudtam most elérni, amit szerettem volna. Csinálom tovább, mindent beleadok, meglátjuk mire lesz elég.”

Szigetvári Mercédesz  erősebbnek érezte ellenfelét!

A női +78 kilogrammban a junior Európa-bajnok Szigetvári Mercédesz (Mogyi-Bajai JC) a portugál Nunessel vívott hosszabbításos csatát, de végül intésekkel elveszítette a továbbjutás reményét.

„Sokkal erősebb volt nálam a portugál lány, ez lehetett a baj. Azt érzem, hogy nemzetközi mezőnyhöz még fejlődnöm kell, és a külföldi edzőpartnerek is nagyon hiányoztak a felkészülés során. A továbbiakban ezen fogunk dolgozni, nagy erőkkel készülünk az Európa-bajnokságra.”

Az éremtáblázaton Oroszország óriási fölénnyel szerezte meg az első helyet, válogatottja a három napos Grand Slam-torna során öt arany, négy ezüst- és egy bronzérmet tudott összegyűjteni. Második lett Franciaország (2, 3, 2), a harmadik pedig Törökország (2, 0, 0). Magyarország Karakas Hedvig és Özbas Szofi bronzérmével került fel a listára, amelyen a tizenhatodik helyet érdemelte ki.

 

Grand Slam Hungary, 2020  eredmények:

FÉRFIAK

60 KG (30 induló)
1. Jago Abduladze (orosz)
2. Robert Msvidobadze (orosz)
3. Luka Mkheidze (francia)
3. Rodrigo Costa (portugál)
5. NAJI DÁVID (Kaposvári JK)
5. Unubold Lkhagvajamts (mongol)
7. Guszman Kirgizbajev (kazah)
7. Sarafuddin Lutfillajev (üzbég)
FECZKÓ CSANÁD (Rákosvidéke Hajtós DSE),
SZABÓ CSABA (Budaörsi SC) és
ANDRÁSI MÁRTON (Mogyi-Bajai JC) helyezetlen

66 KG (41 induló)
1. Abdula Abdulzsalilov (orosz)
2. Jakub Samilov (orosz)
3. Orkhan Safarov (azeri)
3. Willian Lima (brazil)
5. Erkhembayar Battogtokh (mongol)
5. Szardor Nurillajev (üzbég)
7. Juan Postigos (perui)
7. Kenneth Van Gansbeke (belga)
PONGRÁCZ BENCE (UTE) és
SZEREDÁS BOTOND (Nippon Sport JC) helyezetlen

73 KG (37 induló)
1. Rustam Orujov (azeri)
2. Nils Stump (svájci)
3. Arthur Margelidon (kanadai)
3. Petru Pelivan (moldovai)
5. Tommy Macias (svéd)
5. Musa Moguskov (orosz)
7. Lukas Reiter (osztrák)
7. Hikmatilloh Turajev (üzbég)
ÓCSAI SÁNDOR (Ceglédi VSE),
DÉTÁRI DÁNIEL (Ceglédi VSE),
TÓTH BOTOND (Szegedi JSE) és
BOROS BENCE (Kaposvári JK) helyezetlen

81 KG (43 induló)
1. Vedat Albayrak (török)
2. Antoine Valois-Fortier (kanadai)
3. Szaed Molla (mongol)
3. Nicolas Chilard (francia)
5. Haszan Halmurzajev (orosz)
5. Frank de Wit (holland)
7. Shamil Borchashvili (osztrák)
7. Ivajlo Ivanov (bolgár)
TÓTH BENEDEK (Rákosvidéke Hajtós DSE),
UNGVÁRI ATTILA (Ceglédi VSE),
RAJKAI RÓBERT (MTK Budapest) és
NERPEL GERGELY (Rákosvidéke Hajtós DSE) helyezetlen

90 KG (39 induló)
1. Mihail Igolnyikov (orosz)
2. Altanbagana Gantulga (mongol)
3. Nikoloz Sherazadishvili (spanyol
3. Mammadli Mehdiyev (azeri)
5. Noel van’t End (holland)
5. Marcus Nyman (svéd)
7. Nemanja Majdov (szerb)
7. Davlat Bobonov (üzbég)
TÓTH KRISZTIÁN (MTK Budapest),
SÁFRÁNY PÉTER (Miskolci VSC) és
IKLÓDI MÁTÉ (Ceglédi VSE) helyezetlen

100 KG (40 induló)
1. Nijaz Iljaszov (orosz)
2. Arman Adamjan (orosz)
3. Shady Elnahas (kanadai)
3. Jorge Fonseca (portugál)
5. Toma Nikiforov (belga)
5. Alexandre Iddir (francia)
7. CIRJENICS MIKLÓS (Atomerőmű SE)
7. Mert Sismanlar (török)
VÉG ZSOMBOR (Ceglédi VSE),
OHÁT ZALÁN (Budaörsi SC) és
KORDÉLY PÉTER (Kaposvári JK) helyezetlen

+100 KG (27 induló)
1. Inal Taszojev (orosz)
2. Tamerlan Basajev (orosz)
3. Gela Zaalisvili (grúz)
3. Levani Matiasvili (grúz)
5. Or Sasson (izraeli)
5. Jur Spijkers (holland)
7. Bekmurod Oltibojev (üzbég)
7. Rafael Silva (brazil)
SIPŐCZ RICHÁRD (Széchenyi Egyetem SE) helyezetlen

NŐK

48 KG (22 induló)
1. Distria Krasniqi (koszovói)
2. Paula Pareto (argentin)
3. Andrea Sztojadinov (szerb)
3. Narantsetseg Ganbaatar (mongol)
5. Shira Rishony (izraeli)
5. Shirine Boukli (francia)
7. Irina Dolgova (orosz)
7. Laura Martinez Abelenda (spanyol)
CSERNOVICZKI ÉVA (Ippon Judo Tatabánya) és
MAMIRA LUCA (Toto Sport) helyezetlen

52 KG (23 induló)
1. Amandine Bouchard (francia)
2. Fabianne Kocher (svájci)
3. Andreea Chitu (román)
3. Darja Bilodid (ukrán)
5. Evelyne Tschopp (svájci)
5. Amber Ryheul (belga)
7. Astride Gneto (francia)
7. Gultaj Mammadalyeva (azeri)
PUPP RÉKA (Atomerőmű SE),
KNETIG EMŐKE (Mogyi-Bajai JC) és
KRIZA ANNA (Miskolci VSC) helyezetlen

57 KG (25 induló)
1. Jessica Klimkait (kanadai)
2. Helene Receveaux (francia)
3. KARAKAS HEDVIG (BHSE)
3. Timna Nelson-Levy (izraeli)
5. Sanne Verhagen (holland)
5. Telma Monteiro (portugál)
7. Ivelina Ilieva (bolgár)
7. Darja Mezseckaja (orosz)

63 KG (25 induló)
1. Tina Trstenjak (szlovén)
2. Anriquelis Barrios (venezuelai)
3. ÖZBAS SZOFI (Békés Megyei Kano JSE)
3. Darja Davidova (orosz)
5. Catherine Beauchemin-Pinard (kanadai)
5. Ketleyn Quadros (brazil)
7. Magdalena Krssakova (osztrák)
7. Agata Ozdoba-Blach (lengyel)
KATZENMAJER KÍRA (Mogyi-Bajai JC) és
VARGA BRIGITTA (KSI SE) helyezetlen


70 KG (21 induló)
1. Barbara Matic (horvát)
2. Margaux Pinot (francia)
3. Michaela Polleres (osztrák)
3. Barbara Timo (portugál)
5. Marie Eve Gahie (francia)
5. Maria Perez (Puerto Ricó-i)
7. Asszma Niang (marokkói)
7. Maria Portela (brazil)
GERCSÁK SZABINA (DVTK) helyezetlen

78 KG (19 induló)
1. Audrey Tcheumeo (francia)
2. Fanny Estelle Posvite (francia)
3. Loriana Kuka (koszovói)
3. Natascha Ausma (holland)
5. Alekszandra Babinceva (orosz)
5. Antonyina Smeleva (orosz)
7. Anasztaszija Turcsin (ukrán)
7. Karen Stevenson (holland)

+78 KG (17 induló)
1. Kayra Sayit (török)
2. Nihel Csikruhu (tunéziai)
3. Maria Suelen Altheman (brazil)
3. Beatriz Souza (brazil)
5. Larisza Cserics (bosnyák)
5. Rochele Nunes (portugál)
7. Milica Zabics (szerb)
7. Jelizaveta Kalanyina (ukrán)
SZIGETVÁRI MERCÉDESZ (Mogyi-Bajai JC) helyezetlen

Hírlevél

Powered by Live Score & Live Score App
Powered by Live Score & Live Score App