UEFA LABDARÚGÓ  EURÓPA – BAJNOKSÁG, NÉMETORSZÁG 2024 

Szokodi Academy Media az UEFA  labdarúgó – Európa-bajnokság hivatalos média partnere. 

 

Fotó/ Szokodi László

 

  • Botka László Szeged polgármestere péntek koradélután a Széchenyi Téren kialakított ünnepi környezetben  tartotta meg díszközgyűlést, amin a helyi politikusok mellett, szegedi közéleti szereplők és az ünnepi ceremónia  díjazottjai is jelen voltak. A lezárt díszközgyűlést, a kordonon kívül,  több száz többnyire szegedi lakos is figyelemmel kísérte. .

Botka László nyitóbeszédében, három Szegeddel kapcsolatos dolgot említett:

A mai napon három fontos okunk is van ünnepelni. Május van, ez Szeged születésnapjának a hónapja. Ilyenkor ünnepeljük városunk visszanyert szabadságát. Idén annak is immár 305. évfordulóját. (…) A Széchenyi téren pedig megrendezzük az ország legnagyobb borfesztiválját a nagyárvíz után ültetett csodálatos platánfák árnyékában. (…) Idén ráadásul nemcsak a szabad városi rang 305. évfordulóját ünnepeljük, hanem Szeged újjászületésének 145. évfordulóját is. 145 éve mosta el a Tisza a régi vályogvárost, hogy a helyén európai összefogással, Európa fővárosainak támogatásával megépülhessen a gyönyörű palotás Szeged. , mondta a Szeged polgármestere, majd , így folytatta:

 

És a harmadik jeles évforduló, hogy húsz éve teljesült be Szent István ezeréves álma. Magyarország és vele együtt Szeged is éppen húsz éve csatlakozott az Európai Unióhoz.”

♦ Botka László kitért arra is , hogy az elmúlt évek során Szeged miben tudott fejlődni és a szegedi lakosok életkörülményeit javítani, legyen az egészségügyi, szociális,  oktatási , vagy a helyi sport terén.

„Az egész országban egyedülálló szociális hálónkat még jobban megerősítettük. Felvettük a kesztyűt az Európában legmagasabb magyar inflációval szemben.

  • Öt év alatt duplájára emeltük a gyermekek iskolakezdési támogatását és az idősek támogatását is.
  • Közben bevezettük a rokkant ellátásban részesülők éves támogatását.
  • Ezekben a válságos időkben mi nemcsak beszélünk a gyermekek és a családok védelméről, hanem nap mint nap teszünk érte.
  • Az újszülött gyermekek után járó támogatást is duplájára, 50 ezer forintra emeltük, a 14 év alatti gyerekeknek ingyenessé tettük a helyi tömeg-közlekedést, a fiatal és a rászoruló családoknak pedig az elmúlt években 900 városi tulajdonú lakást újítottunk fel és adtunk bérbe kedvezményesen.

„Ezek az évfordulók azért különösen fontosak számunkra, mert városunk legfőbb értékeire emlékeztetnek bennünket.

  • A szabadságra, amely nélkül nincsen sikeres, fejlődő város.
  • A szolidaritásra, amely közösségünk alappillére, és amely évszázadok óta segít bennünket átvészelni a nehéz időszakokat.
  • És az egyenlőségre, mert valljuk, hogy számunkra minden szegedi egyaránt fontos, politikai és világnézeti hovatartozástól függetlenül.

Mi a tudásra, a tehetségre, a befektetett munkára építjük városunk jövőjét.

Mi azt valljuk, hogy igazán ünnepelni csak azok tudnak, akik korábban megdolgoztak érte. Akik kiérdemelték azt.

Fotó/ Szokodi László

 

♦Botka László  ünnepi beszédét követően köszöntötte  Gál Bélát,  a Radnóti – gimnázium nyugalmazott igazgatóját, aki az ünnepi ceremónia első díjazottjaként vehette át Szeged díszpolgári címét a polgármestertől.

A díszpolgár tiszteletére elhangzik: Füle Lajos: Pedagógus című verse, amit Krausz Gergő színművész előadásában hallgatott a publikum.

@szokodiacademy

– Szeged város ünnepi díszközgyűllés , és díjátadó. Szegedi hírek: – Botka László ünnepi beszédét követően köszöntötte Gál Bélát, a Radnóti – gimnázium nyugalmazott igazgatóját, aki az ünnepi ceremónia első díjazottjaként vehette át Szeged díszpolgári címét a polgármestertől. A díszpolgár tiszteletére elhangzik: Füle Lajos: Pedagógus című verse, amit Krausz Gergő színművész előadásában hallgatott a publikum. www.szokodiacademy.hu 🇭🇺 @TikTok @TikTok Trends #szokodiacademymedia #foryou #following #szeged #szegedhírek #magyarorszag #hungary🇭🇺 #hungarytiktok #hírek #newsnews #eu #politics

♬ eredeti hang – SzokodiAcademyMedia

♦A vers után Benedekfi István és Benedekfi Zoltán: Lángok című művét hallhatja  az ünneplő közönség a Széchenyi téren. A mű egy amerikai–vietnámi film zenéjének részlete. A film több díjat nyert, így a XIX. Fukuokai Filmfesztivál közönségdíjasa lett és Vietnamban az Arany Sárkány-díjat is megkapta. A film indult az Oscar díjátadóversenyen, a legjobb idegen nyelvű film kategóriában. Előadja: Nagy Csillag Róza az SZTE Vántus István Gyakorló Zeneművészeti Szakgimnázium 11. osztályos tanulója és a Szegedi Szimfonikus Zenekar.

  • Ezt követően Botka László Szeged polgármestere  Pro Urbe-díjat adományozott, Jójárt Ferenc, a Goodwill Pharma alapító-tulajdonosának és ifj. Duda Ernő, a Solvo Biotechnológiai Zrt. alapítója, vezérigazgatójának. Szegedért emlékéremmel pedig Echéry-Pataki Andrást, a Szegedi Kortárs Balett igazgatóját, Huszta Imre, trolibusz-garázsmestert, és Sütő Máté fotóst díjazta szegedért tett munkájuk elismeréseként.

 

Fotó/ Kuklis István

 

Forrás/  Szeged.hu

Cikk/ Szokodi László

Szokodi Academy Media

Borítókép/ Szokodi László

 

 

Hírlevél

Powered by Live Score & Live Score App
Powered by Live Score & Live Score App