Kapusok, akik szívvel-lélekkel védik kapujukat,  Gulácsi P, Dibusz D., Takács J., 

 

A futballcsapatban a legkevesebbet futó játékos, a kapus. Viszont a  csapat egyik legmeghatározóbb játékosa. A kapus feladata, hogy a fránya hálóba ne jusson be a labda. Ő az aki a legjobban átlátja a pályát és ezáltal sok információval tudja segíteni a többieket. Irányítanak, védenek, összetartják a csapatot, de valahogy ők azok akikről a legkevesebb szó esik a mérkőzés lefújása után.

  • A hazai futball kapusai közül Gulácsi Péter, magyar válogatott labdarúgó, jelenleg a német RB Leipzig kapusa, a napokban ünnepelte szűk családi körben a 30. szülinapját, a járvány miatt. Pályája felfele ível, hiszen az angol bajnokságból, az Osztrák Bajnokságban is játszott, a Red Bull Salzburg csapatában, a Wiener Neustadt elleni 5 – 1 -es győztes meccsen mutatkozott be. A salzburgiak kapuját 65 bajnoki mérkőzésen védte, két bajnoki címet, és egy kupagyőzelmet ünnepelhetett. Innen 2015 -ben Lipcsébe az akkor még másodosztályú RB Leipzig kapujában védett,  a csapat 2016-os szereplése a 2.hely elég volt arra, hogy a csapat történetében először feljusson a Bundesliga 1-be. Gulácsi a 2018-2019-es szezonban a legtöbb gól nélküli bajnoki mérkőzésért járó Fehér Kesztyű mellett, 7500 eurós pénznyereménnyel is jutalmazták. A hazai koronavírus-járvány idején az elsők között volt azon sportolóknak, aki a járvány megfékezésére pénzt adományozott a Szent László Kórháznak.
  • Dibusz Dénes, magyar válogatott labdarúgó, és a Ferencváros hálóőre, aki a napokban hosszabbította meg szerződését a csapattal. Az elmúlt szezonról így vélekedett, a Ferencváros  Dibusz Dénes:

„Voltak bravúrjaim, de ez az év a csapat érdeme”-mondta : D. Dénes 

Dibusz Dénes eddig 184 bajnoki találkozón védte csapatunk kapuját, 26-szor a Magyar Kupában, 30 alkalommal pedig nemzetközi tétmérkőzésen is az ő feladata volt ellenfeleink megállítása a gólszerzésben.

Dibusz kétszeres magyar bajnoknak mondhatja magát a Fradival, miután a 2015/16-os és a 2018/19-es szezon csapatának is meghatározó tagja volt. Emellett kivette részét együttesünk 2015 és 2017 között megnyert három Magyar Kupa-címéből, valamint két Szuperkupa-győzelméből is.

A hálóőr bravúrjai nagyban hozzájárultak a Ferencváros 2019-es európai kupameneteléséhez. Többek közt tizenegyest hárított a Ludogorec elleni idegenbeli Bajnokok Ligája-selejtezőn, de a moszkvai Európa Liga csoportmeccsen is az ő elképesztő megmozdulásai kellettek az előny megtartásához. Március 14-én, a Kaposvár ellen 5-0-ra megnyert mérkőzésen teljesítette 100. kapott gól nélküli tétmeccsét a Fradiban.

Forrás: www.fradi.hu

 

 

  • Takács János a Szeged-Csanád G. A. hálóőre, aki az elmúlt 2019/2020 – as szezonban brillírozott a szegediek kapujában. Fiatal kora ellenére csapatának meghatározó játékosa. Maximalista és nagyon bízik abba, hogy az elvégzett rengeteg munka meghozza számára a sikert. Ez a szegedi mérkőzéseken is bizonyította védéseivel pontokhoz juttatta a csapatát. Sorsdöntő mérkőzésen 11-est védett.  Akinek a 2019/2020-as szezon jól indult, de a járvány miatt az MLSZ döntése értelmében az NB II. bajnokság nem folytatódik és Janinak ez a szezon már a befejezést jelentette.

„Nagyon sajnálom hogy így ért véget a bajnokság. Nagyon jól érzem magam itt szülővárosomban, és nagyon örülök, hogy sok ismerősöm is kilátogat a mérkőzéseinkre és szurkolnak nekünk. Bízok abban minél hamarabb el tudjuk kezdeni az edzéseket a csapattal és készülünk a következő szezonra.” -nyilatkozta Takács János, Szeged-Csanád G.A. játékosa

 

 

CIKK/SZAMY:Szokodi L.

 

Szokodi Academy fotók:

Fotó/SZAMY:Szokodi L.

 

 

 

Hírlevél

Powered by Live Score & Live Score App
Powered by Live Score & Live Score App