VILÁGBAJNOKI SELEJTEZŐ, EURÓPA, I”-CSOPORT, 9.FORDULÓ:

Jól kezdte a vb-selejtező utolsó hazai mérkőzését, a magyar válogatott San Marino ellen. Az már lényegében a mérkőzés előtt eldőlt, nem lesz tétje a magyar válogatott számára ez a mérkőzés, hiszen az Albánia elleni itthoni és idegenbeli mérkőzés megpecsételte a mieink sorsát és Így a tét a tisztességes helytállás és győzelem San Marino ellen.

A mérkőzés alakulása, a négy gól:

GÓÓÓL!

6′ perc: – Magyar támadás alakul ki a bal szélen, Nego megiramodik, passzol Nagy Ádámnak, előre passzal Szoboszlait tudja indítani, aki befele szökken az ellenfél tizenhatosa előtt bepassz, Szalai Ádámnak, ő egy furfangosan visszapasszol  Szobinak, ő egy rövid kötény csellel kicselezi a hátvéd játékost, majd a másik játékos mellett, jobbal ellővi a labdát, ami a vetődő kapus mellett a kapuban landol, 1-0.

GÓÓÓL!

22′ perc:Nagy Ádám előreíveli a labdát a jobb oldalon poroszkáló Negonak , aki megiramodik az ellenfél tizenhatos vonala felé, képzeljétek, egy védő sem mozdul a magyar válogatott játékosra, aki betörve a tizenhatoson belül, balra passzol Gazdagnak, aki jobbal lő és a labda a kapus lába között betántorog a kapuba, 2-0.

GÓÓÓL!

83.perc: – Magyar támadás alakul ki az ellenfél tizenhatosának jobb oldalán. Schäfer és Nego passzolgatás során három védőt is elfektetnek, majd Schäfer fordulásból passzol Szoboszlainak befelé, ő egy kicsit cicázik a labdával, majd bal lábbal lő és a vetődő E. Benedettini mellett a kapu jobb sarkába gurulva a labda megpihen, 3-0.

Ennél a gólnál látszott, hogy tényleg elég nagy szintkülönbség van a két válogatott között, ezért is nehéz azt mondani, erre a mérkőzésre, hogy jól játszottunk, hiszen egy olyan csapat ellen, ahol több az amatőr játékos valljuk, be tiszteségtelen lenne ezt kijelenteni.

GÓÓÓL!

88′ perc: – Szinte ugyan az a szituáció, mint a harmadik gól előtt csak most Balogh is beszállt a Nego, Schäfer passzokba. Balogh beíveli a labdát, egy hátvédről Vécsei elé pattan a labda aki a kapuval szemben,  fordulásból ballal killővi jobb alsó sarkot, 4-0. Ez volt, Vécsei első gólja a válogatottban.

Fotó/Szokodi László

Szoboszlai Dominik , a magyar válogatottban előszőr rúgott két gólt egy mérkőzésen.

A mérkőzés statisztikájához tartozik a magyar válogatott tényleg betartotta, ezen a mérkőzésen, amit Marco Rossi szövetségi kapitány kért, labdabirtoklás, és a helyzetek kialakítása után, azt gólra kell válltani. Ez utóbbiból négy gól született, ami számomra öröm volt, látni a mai mérkőzésen a taktikai utasítást maximálisan betartottak játékosok, és itt említeném meg Negot, aki mai mérkőzésen, fantasztikusan teljesített,  mondhatom, hogy mind a négy gólból pazar módon kivette a részét és ezért is lett a Szokodi  Academy Media értékelésének legjobbja.

Fotó/Szokodi László

Marco Rossi:

 Tudtuk a találkozó előtt is, hogy nem lesz esélyünk kijutni a vb-re, de ez matematikailag ma vált biztossá – kezdte Marco Rossi a San Marino elleni vb-selejtezőt követő sajtótájékoztatón. – Sokszor elmondtam, hogy minden egyes mérkőzésen Magyarországot képviseljük, és ilyenkor mindig maximális erőbedobással kell játszanunk. Ezt fogjuk megtenni Varsóban is. Ma este pihentettem néhány játékost, mint például Nagy Zsoltot, Fiola Attilát vagy eleinte Schäfer Andrást. Szeretném mindig a pillanatnyilag legjobb csapatot pályára küldeni, és szeretnék mindig szép labdarúgást látni. Ma este az volt a szándékunk, hogy az új Puskásban a szurkolóink előtt szép játékkal, viszonylag nagy gólkülönbséggel győzzünk, és ez sikerült is. Elégedett vagyok tehát azzal, ahogy a fiúk teljesítették a kéréseimet.

A szövetségi kapitányt a találkozón duplázó Szoboszlai Dominikről is kérdezték az újságírók:

 Vele kapcsolatban sosem kételkedtem abban, hogy érzi a felelősségét, és büszke, valahányszor magára öltheti a válogatott mezét. Ez egy olyan élmény, amely közös minden játékosomban, de rá különösen jellemző, hogy ez nagyon fontos a számára. Amikor itt van, csak a magyar válogatottra gondol, minden egyes percet teljes erőbedobással akar végigjátszani. Ha rajta múlna, minden percben pályán lenne – mondta Marco Rossi. – Elégedett vagyok azzal is, hogy két újoncot avathattunk Kiss Tamás és Balogh Botond személyében. Meg vagyok győződve arról, hogy tehetséges játékosok, és bízom benne, hogy a bemutatkozásuk önbizalmat ad nekik ahhoz, hogy edzésről edzésre még jobbak legyenek. Így kell minden fiatalnak viselkednie, hiszen mindenkire odafigyelünk a szakmai stábbal. Ha bárki bizalomra ad okot, azt meg fogjuk hívni, ezért kell, hogy mindenki folyamatosan keményen dolgozzon.

Végül az elmúlt időszakról is rövid értékelést adott az olasz szakember:

– Ami az évet illeti, a mérleget lerontotta az Albánia elleni két mérkőzés. Ettől a két találkozótól eltekintve pozitív évünk volt. Az Eb-n olyan képet mutattunk magunkról, amely minden focirajongónak emlékezetes marad, és nem csak a magyaroknak, sőt talán a külföldieknek még inkább, hiszen ők nem követték a fejlődésünket.-, nyilatkozta, a magyar válogatott szövetségi kapitánya.

Forrás/ MLSZ

 

A Szokodi Academy Media osztályozása:

1.NEGO  8.4

2.Szoboszlai Dominik 8.3

3.Nagy Ádám 8. 2

3. Gazdag Dániel 8.2

Budapest, Puskás Aréna,V: Glova (szlovák)
MAGYARORSZÁG: Dibusz – Botka (Balogh B., 86.), Lang, Szalai A. – Nego, Nagy Á. (Schäfer, 57.), Gazdag (Kiss T., 73.), Vécsei, Schön (Varga K., 57.) – Szalai Á., Szoboszlai (Hahn, 86.)

Szövetségi kapitány: Marco Rossi
SAN MARINO: E. Benedettini – Ma. Battistini, F. Fabbri, D. Rossi, A. Grandoni (A. Golinucci, 60.) – F. Tomassini (D’Addario, 60.), Lunadei, E. Golinucci, Mularoni, D. Tomassini (Hirsch, 36.) – Nanni (Vitaioli, 60.)

Szövetségi kapitány: Franco Varrella
Gólszerzők: Szoboszlai (6., 83.), Gazdag (22.), Vécsei (88.)

Borítókép/MLSZ

A magyar válogatott három nap múlva, Varsóban a lengyel válogatott ellen, idegenben vívja utolsó vb-selejtező mérkőzését. A találkozónak, a mieink részéről nincs tétje az összecsapásnak, annyi,  hogy a tabella 3., vagy 4., helyén zárjuk majd a selejtezőt.

2021 11.15 HÉTFŐ:

VILÁGBAJNOKI SELEJTEZŐ, EURÓPA, I”-CSOPORT, 10.FORDULÓ:

20:45 Lengyelország – Magyarország

20:45 San Marino – Anglia

20:45 Albánia – Andorra

 

 

 

 

9. FORDULÓ
NOVEMBER 12., PÉNTEK
20.45: MAGYARORSZÁG–San Marino 4-0
20.45: Andorra–Lengyelország 1-4
20.45: Anglia–Albánia 5-0

A MAGYAR VÁLOGATOTT BŐ KERETE:

Kapusok: Bogdán Ádám (Ferencváros), Dibusz Dénes (Ferencváros), Szappanos Péter (Bp. Honvéd)
Védők: Balogh Botond (Parma – Olaszország), Botka Endre (Ferencváros), Fiola Attila (Mol Fehérvár FC), Kecskés Ákos (FK Nyizsnyij Novgorod – Oroszország), Lang Ádám (Omonia – Ciprus), Nagy Zsolt (Puskás Akadémia), Spandler Csaba (Puskás Akadémia), Szalai Attila (Fenerbahce – Törökország)
Középpályások: Gazdag Dániel (Philadelphia Union – Egyesült Államok), Nagy Ádám (Pisa – Olaszország), Loic Nego (Mol Fehérvár FC), Schäfer András (FC DAC 1904 – Szlovákia), Szoboszlai Dominik (RB Leipzig – Németország), Vécsei Bálint (Ferencváros)
Támadók: Hahn János (FC DAC 1904 – Szlovákia), Kiss Tamás (SC Cambuur – Hollandia), Schön Szabolcs (FC Dallas – Egyesült Államok), Szalai Ádám (Mainz – Németország), Varga Kevin (Kasimpasa – Törökország)

Hírlevél

Powered by Live Score & Live Score App
Powered by Live Score & Live Score App