A Nemzeti Edzés Központban a Magyar Tenisz Szövetség ma megtartotta a pénteken rajtoló háromnapos, Budapest Kupa névre hallgató jótékonysági teniszverseny sajtótájékoztatóját. Az eseményen mind a 12 játékos részt vett, köztük Babos Tímea, Stollár Fanny, Balázs Attila és Fucsovics Márton is.

 

Körülbelül egy hete dőlt el a verseny helyszíne és Juhász Gábor, az MTSz főtitkára azóta ezen dolgozik, hogy minél színvonalasabb tornát tudjunk összehozni, melyet a játékosok és a TV nézők is élveznek majd. Az esemény főszponzorának, Molnár György úrnak is szeretnék köszönetet mondani, és bízom benne, hogy ebből egy hosszútávú dolog lehet majd.”- mondta Jancsó Miklós, aki nem csak Fucsovics Márton edzője, de a verseny ötletgazdája is.

 

  • Ezt követően az MTSZ főtitkára következett, aki elmondta, hogy nagyon örül annak, hogy a játékosok ennyire hamar igent mondtak a kezdeményezésre és reméli, hogy szakmailag is hozzátesz valamit a felkészülésükhöz. „Bár a tétmérkőzések életszerűségétől távol van a Hopman-kupa jellegű lebonyolítás, azért remélem, hogy az a fantasztikus mennyiségű közvetítés, melyet az M4 biztosít a tornának, még nagyobb tömeget fog vonzani a sportághoz, gondolok itt a fiatalokra főleg. Három napon keresztül rengeteg óraszámban láthatják majd a világsztárokat és nagyon örülök, hogy ezzel segítünk a sportágunknak . Szeretném megköszönni a Molnár Beton kft-nek, hogy a szövetség részére biztosítja azt az összeget, mellyel a játékosok gazdálkodhatnak és a költségvetés nagy részét előteremtette, biztos vagyok benne, hogy egy nagyon sikeres versenyünk lesz.”

 

Székely Dávid, az M4 csatornaigazgatója így nyilatkozott: „Nem kellett sokat gondolkodnom, amikor arról volt szó, hogy közvetítsük-e az eseményt, de el kell mondanom, hogy ezt akkor is közvetítenénk, ha „normál” időkben lennénk, hiszen az M4 Sport célja az, hogy a magyar sport legjobbjait megmutassa és egyben adjon a fiataloknak egy lendületet, ötletet, hogy milyen sportot válasszanak. Remélem, hogy a Hopman-kupa nagyszerű hangulatát sikerül majd ide Magyarországra is elhozni, ezért nagyon nagy terjedelemben számolunk be a tornáról, az m4sport.hu-n az összes mérkőzést lehet majd látni élőben, az M4 Sporton pedig pénteken és vasárnap egész nap, szombaton pedig a labdarúgó mérkőzés kezdetéig láthatják a találkozókat a nézők. Bízunk benne, hogy az időjárás is kegyes lesz hozzánk, szerintem nagyon jó a koncepció és kíváncsian várom, hogy melyik páros lesz a győztes.”

 

A háromszoros Grand Slam és VB-győztes Babos Tímea így nyilatkozott: „Számomra egy kicsit korai ez az időpont, de ez egy nagyon jó ötlet és örülök, hogy részese lehetek. Hat hetet hagytam ki és látni se akartam a teniszütőt, de már gőzerővel készülök, hiszen Marci is ezt teszi és nagyon várom már ellene a vegyes párost, azt üzenem neki, hogy legyen magasan az ütője, nehogy arra repüljön egy labda.”

A mai sajtótájékoztatóról és a programokról bővebben itt: Tenisz hírek

 

A hazai márciusi férfi csapat Davis – Kupa győzelem után, ez lesz az első hazai tenisz esemény ami megrendezésre kerül, igaz nézők nélkül.

Fotó: Zádor Péter/Magyar Tenisz Szövetség

 

Hírlevél

Powered by Live Score & Live Score App
Powered by Live Score & Live Score App