A  TV 2 népszerű show műsora, a Sztárban Sztár c., műsor kilencedik évadának , múltheti adása, már a második rész volt. Valkusz Milán , a Valmar zenekar  tagjaként, mint fellépőként szerepel a műsorban , a zenekar másik tagja Marics Peti a zsűriben. A két fiatal ” Úristen” c. feldolgozott zenéjükkel robbantak be és a tinik egyik nagy kedvence lett. Talán mondhatjuk, hogy Milánnak és Petinek, semmi zenei képesítése sincs a két fiatalnak, hangja jócskán csak fel van „tupírozva”, hiszen hangokat   kiénekelni , nem tudnak, ezért is olyan silány a koncertjük, ahol leginkább a kiabálás az ami dominál a két srác koncertjén. A lényeg a tinik és a média felkapta őket, és most a vízcsapból is az ő „hangjukat, kiabálásukat, hallhatod.. 

Az viszont amit, Valkusz Milánnak  kellett átélnie a 2., részben, valljuk be nem kívánom senkinek, még ha egy rakás pénzt is kaphatott ezért a színpadi előadásért.

Na, de ne loholjunk ennyire, tolassunk vissza a Sztárban Sztár műsor 2., rész  elejére.

Az első adásban Zdroba Patrik esett ki, így a második részben, már csak tizenegy előadó mutathatta be tudását a színpadon. A műsor lényege, hogy sztárok bőrébe bújva, azok dalait mutassa be a színpadra lépő előadó, minél hitelesebben. Itt azért reméljük hamarosan sor kerül arra, hogy férfi előadók, férfi sztárok bőrébe bújhassanak és ugyanez a hölgyeknél is. A „zsűritagok”, nem is tudom, többjük, ezen a színpadi előadása után már be is ülhetett zsűrizni , így nem mondhatom, hogy nagy tehetség kell ahhoz, hogy valaki a Sztárban Sztár zsűri tagja legyen. Marics Peti viselkedése olyan, mintha még az iskola padban lenne és ő lenne az „osztály poéngyárosa”, lehet neki nem kell felnőnie. Tóth Andi aki tényleg ruhakölteményben érkezett , igaz a ruha súlya pár deka lehetett, de a kivágása sokakat zavart de leginkább, azért nehogy úgy járjon Andi, mint Gabriela Spanic akinek a keblei előbukkantak egy műsorban, na ez Tóth Andit nem fenyegette, hiszen nem rendelkezik akkora keblekkel, a kétcentis széles színes pánt jócskán takarta az előadóművésznő kebleit a műsor ideje alatt.

Milyen előadások voltak?

 

Halastyák Fanni, a Honeybeast énekesnője James Brown Living in America című számát adta elő, számomra egy kicsit meglepő volt, az érezhető volt, hogy Fanni számára  ez a férfias hangzás  nem nem az ő műfaja és így a produkciójában sem tudta kellő képen visszaadni, habár a közönség , gondolom a megfelelő jel után tombolt a produkció végén.

Sipos Tamás előadása, inkább a Fővárosi Nagycirkuszba  lett volna illő, mint sem a Sztárban Sztrárba , nevetségesre sikerült az előadása, de a végén mégsem  ő esett ki. Ezzel el is árultam, bizonyára ez is szabályozva van a műsor szerint, mikor kinek kell kiesnie.

Kiss Ernő Zsoltnak , Szikora Robi bőrébe  kellett volna bújnia és  improvizálnia,  a Ciao Marina dalt előadni, viszont  az előadása inkább hasonlított,  egy „nyegleó Matyi”-éhoz.

De volt nagyon jó előadás is Molnár Tibornak nem kellett, nemet cserélnie,  és valljuk be  Rátonyi Róbert ,Jaj, cica! c. dalát, a Csárdáskirálynőből remekül adta elő. A zsűriből egyedül Lékai-Kiss Ramóna nem adott 10-pontot, a  többiek a maximális 10-et adták Molnár előadására.

Olah Ibolya, a kedvencem, aki most Edit Piaf dalával, nem kápráztatott el.

Edith Piaf – Non, Je ne regrette rien

Oláh ibolya-nak, Edit Piaf -ot kellett alakítani, majd annak ikonikussá vált dalát előadni. Ezt megmondom őszintén Ibolyának való zeneszám lett volna, de az előadásában, nem lehetett érezni a tüzet, fájdalmat, amit valljuk be Oláh Ibolyától megszoktuk. Az előadása nem volt, sem rossz, de én azt az Ibolya hangot vártam, amit  ő anno a „Magyarország” c., dalában énekelt, érzelem, gyönyörűen kiénekelt, hangok, fájdalom, tűz, és „megszólaló lélek”.

Valkusz Milán , aki férfiként lett, nő!

Milánnak, Zséda dala jutott és bevallom, minden elismerés Milan mellett szól, aki képes volt, „Zsédának” öltözni és annak dalát előadni. Ez soha nem könnyű egy férfinak, aki férfi. Maga az előadás huuu, hogy is mondjam, néha a kevesebb , több és ezzel el  is elárultam, hogy Milánnak nincs énekes- hangja, be kell valljuk, igaz ebben a mezőnyben, ezzel nincs egyedül. Lehet ezt a műsort nem is kellett volna bevállalnia és akkor a jólfizető színpadon való „haknizás, kiabálás” megmarad szépen, és dől a lé. Így azért a sztársággal sokszor az is jár, hogy szembesülni kell azzal, hogy belepottyanhat az „előadó” olyan helyzetbe amire nem is gondol. A mai Magyarországon hatályban lévő szexuális irányzatokat és ez inkább a meleg, transzneműekre vonatkozik, amiről , ma hazánkban nem lehet beszélni sem. Az oktatás téren, a nevelés téren tilalom van, ugyanakkor FEL KELL TENNÜNK A KÉRDÉST?, – Hogy az ilyen jellegű tv-műsorok, milyen jelleggel működhetnek, ezekre miért nem vonatkozik „TILTÁS!”, vagy ezek a műsorok, ahol férfiak öltöznek be női ruhába, és fordítva , ezek, nem  befolyásolják azokat a tv-előtt ülő fiatalkorúakat. A műsorban szereplőket többnyire 14-év alatti fiatalkórúak nézik, akik ezeknek az „előadóművészek” koncertjén csápolnak és ugyanúgy kiabálnak, mint ők a színpadon.

A második részben Tarján Zsófi esett ki. A harmadik részbe, Gubik Petra, Schoblocher Barbara, Judy, Oláh Ibolya ,Kamarás Iván, Kiss Ernő Zsolt, Molnár Tibor Attila, Sipos Tamás és Valkusz Milán jutott.

 

Reméljük azért hamarosan inkább olyan előadásokat láthatunk, majd ahol nem kell nemet cserélni az előadóknak és akkor még lehet színvonalasabb lesz a műsor és minden korosztály nézheti kicsi-nagyok egyaránt.

Cikk/ Szokodi László

 

Borítókép/ Szokodi László

 

Hírlevél

Powered by Live Score & Live Score App
Powered by Live Score & Live Score App