-Szófia után Belgrádban is győzött a magyar válogatott.

A magyar labdarúgó-válogatott, a Nemzetek Ligája 3.fordulójába 1-0-ra legyőzte Belgrádban a szerb válogatottat , a csoport másik mérkőzésén Oroszország hazai pályán fogadta a Törökország csapatát és 1-1-es döntetlennel ért véget. Magyarország okt. 14-én játssza következő mérkőzését idegenben az orosz válogatott ellen.

CIKK/SZAMY

 

A csoportot állása:

1. Oroszország           7pont

2. Magyarország        6pont

3. Törökország            2pont

4. Szerbia                       1pont

 

 


SZERBIA–MAGYARORSZÁG 0–1

Zárkapus mérkőzés, Belgrád

Szerbia: Rajkovics – Sz. Mitrovics, Milenkovics, Sz. Pavlovics – Gacsinovics (Vlahovics, 66.), Gudelj, Tadics, Milivojevics (Lukics, a szünetben), Mladenovics – Jovics, Ljajics (Radonjics, a szünetben).

Szövetségi kapitány: Ljubisa Tumbakovics

 

Magyarország: Gulácsi – Botka, Lang, Szalai A. – Bese (Orbán, 56.), Kalmár, Nagy Á., Gazdag (Schäfer, 77.), Hangya (Holender, a szünetben) – Nikolics (Nego, 76.), Könyves (Szalai Á., 63.).

Szövetségi kapitány: Marco Rossi
Gólszerző: Könyves (20.)

Marco Rossi, magyar szövetségi kapitány nyilatkozata:

– Nagyon büszke vagyok a csapatra – kezdte értékelését a szövetségi kapitány. – A játékosaim végig mindent beleadtak, taktikailag tökéletesen teljesítettünk az első félidőben, nagyszerűen működött a letámadásunk. A szerbek ebben a periódusban csak felívelésekkel tudtak operálni, nem volt kidolgozott helyzetük a szünetig. A második félidőben változott a játék képe, ami érthető volt, mert fáradtabbak voltunk, a szerbek pedig hihetetlen képességű játékosokkal rendelkeznek. Összességében megérdemeltük a győzelmet, de az utolsó bő tíz percben néha szerencsénk is volt, ha a végén döntetlen az eredmény, akkor sem panaszkodhattunk volna. Azt se felejtsük el, hogy mi a magyar válogatott vagyunk, normális, hogy győztes állásnál szenvedünk az utolsó húsz percben a szerbek otthonában. A keretünk minden tagjáról elmondható, hogy mentálisan erős és felkészült volt, de azt is hozzá kell tenni, hogy még semmit sem értünk el. Van hat pontunk a Nemzetek Ligájában, de számunkra Izland novemberi legyőzése a legfontosabb.

A szövetségi kapitány azt is hozzátette: az elmúlt időszak mérkőzéseiből a megfelelő tanulságokat kell levonni, és továbbra is ugyanazzal a hozzáállással kell dolgozni, mint eddig.

Forrás: www.mlsz.hu

 

A mérkőzés előtt Nebojsa Vignjevic, ( az Újpest FC korábbi edzője 2013-2020 ig) is nyilatkozott:

  • Kolarov, Tadics és a többi szerb játékos nagyon tehetséges játékosok, amit én most látok  labdarúgóknál a magyar csapatokban, hogy nincs meg a sikerre való éhségük, ellenben a szerbekkel, akikben meg van ez főleg fiatalabb korban. Nem csak magára a játékra, hanem külföldre vágynak nem félnek kipróbálni magukat és belemernek vágni olyanba is ami lehet, hogy meghaladja a képességeiket abban a pillanatban azonban fejlődnének. Ha megnézzük ezeket a játékosokat karakterek, szenvedélyesek és éhesek a sikerre sokkal inkább, mint a magyar gyerekek ebben a korban és nem félnek kipróbálni magukat., nyilatkozta Vignjevic

Fotó/SZAMY

 

 

 

Hírlevél

Powered by Live Score & Live Score App
Powered by Live Score & Live Score App