AZ EB UTÁN A VB-N IS A DOBOGÓ LEGFELSŐ FOKÁRA LÉPHETETT KESZTHELYI ZSOMBOR! JUNIOR FÉRFI PÁRBAJTŐRÖZŐNK A KÜLDÖTTSÉG ELSŐ DUBAJI VB-ARANYÁT SZEREZTE. MUHARI ESZTER HATODIK, BÜKI LILI  HETEDIK LETT.

 

Elődöntőben  a  magyar versenyző, a francia Heurlin Vazquezt búcsúztatta és jutott a fináléba.

– A DÖNTŐ!

….. – Ott Mohamed Yassen várt rá, és ez az asszó elég borzalmasan indult Zsombor számára, az egyiptomi, 6:2-re is vezetett. Eztán azonban látványosan összeomlott a piramis… 8:8-nál érte utol Yassent Zsombi, majd az akkor még csak sejtett világbajnoki aranyéremhez társított egy méltán dukáló Fair Play-jelölést is… Történt, hogy 10:10-nél egy közelharc után egylámpás találatot mutatott az eredményjelző a javára, amit a többször is a világ legjobbjává választott bíró, a moldáv Pagijev megítélt a magyarnak. A világ legjobbja viszont ezen a napon nem ő, hanem Keszthelyi Zsombor volt, aki az ítélet után azonnal jelezte, hogy önmagát találta el, és nem kéri a találatot. Egy vb-döntőben, 10:10-nél…! Ne is csodálkozzunk azon, hogy aki ilyenre képes, az ezután megfordítja és megnyeri a meccset! Így is történt, 14:12-es magyar vezetésnél járt le a vívóidő, és lehetett ünnepelni az Eb-arany után a világbajnokit is!

Junior Európa- és világbajnoki aranyérmesünk nem sokkal a győzelmét követően így nyilatkozott honlapunknak, miután tökéletes angolsággal adott villáminterjút a nemzetközi szövetségnek: “A csoportkör után sok mindenre gondoltam, csak arra nem, hogy világbajnok leszek. Nem ment a vívás, az járt a fejemben, hogy az Eb-n minden összejött, most valahogy nem érzem ugyanazt. Aztán, amikor a világranglistát vezető egyiptomit a 32-ért sikerült megvernem egy szoros meccsen, minden megváltozott. A döntőben már nem az aranyérem lebegett a szemem előtt, tudtam a vívásra koncentrálni, és ekkor már összejöttek azok az akciók, amik reggel még nem. Nagyon boldog vagyok, hogy sikerült dupláznom, de még nincs itt a helye és ideje az ünneplésnek. Holnapután csapatverseny, és a szép junior egyéni búcsú után csapatban is szeretnék valami hasonlót elérni. Aztán csütörtökön már Párizsba utazom, a felnőtt Világkupára, remélem, a kettő között valamicskét azért tudok majd pihenni…”

Forrás: ( Magyar Vívó Szövetség)

 

 

Junior férfi párbajtőr egyéni, 210 induló. A csoportmérkőzéseken: Hamilton-Meike Jonathan 5 győzelem/0 vereség, Bartkó Levente 5/1, Kovács Gergely 4/2, Keszthelyi Zsombor 4/2 (valamennyien továbbjutottak).

A legjobb 64 közé jutásért: Kovács-Walmsley (brit) 15:7, Bartkó-Djurovics (szerb) 15:11, Hamilton-Meike-Kacsarava (grúz) 15:6, Keszthelyi-Altaweel (szaúd-arábiai) 15:7.

A legjobb 32 közé jutásért: Kovács-Tobias (észt) 15:9, Bartkó-Laasik (észt) 15:10, Keszthelyi-Elsayed (egyiptomi) 15:14, Hamilton-Meike-Sarid (izraeli) 10:15.

A legjobb 16 közé jutásért: Keszthelyi-Gornovsky (kanadai) 15:13, Kovács-Bartkó 9:8.

Nyolcaddöntő: Keszthelyi-Cohen (izraeli) 15:11, Kovács-Frazao (portugál) 12:15.

Negyeddöntő: Keszthelyi-Matsumoto (japán) 15:11.

Elődöntő: Keszthelyi-Heurlin Vazquez (francia) 15:13.

Döntő: Keszthelyi-Yassen (egyiptomi) 14:12.

Végeredmény: 1. Keszthelyi Zsombor (edző: Dancsházy-Nagy Tamás, válogatott edző: Eitner Kinga), 2. Mohamed Yasseen (egyiptomi), 3. James Jeal (brit) és Lino Heurlin Vazquez (francia), …14. Kovács Gergely, …18. Bartkó Levente, …36. Hamilton-Meike Jonathan.

Borítókép/ FIE

 

( 27:30-től  Keszthelyi Zsombor – Heurlin Vazquez elődöntő mérkőzését tekinthetitek meg.) 

Forrás/ FIE

Hírlevél

Powered by Live Score & Live Score App
Powered by Live Score & Live Score App