ANGOL LABDARÚGÓ-BAJNOKSÁG, PREMIER LEAGUE 11., FORDULÓ

  • Az angol labdarúgó – bajnokság 11., fordulójának szombati mérkőzésnapján a Manchester City – Bournemouth találkozón esett a legtöbb gól, a hét találatból a City hatot míg a vendég csapat,  Bournemouth mindössze egy szépítő találattal tudta finomítani a nagyarányú gólkülönbséget. A mai vasárnapi bajnoki fordulóban a Sala – Szoboszlaival felálló Liverpool (4.),  csapata a Luton ( 18.) otthonába látogat.

♦A felek utoljára 1991-92-ben találkoztak a bajnokságban. A Kenilworth Roadon elért gól nélküli döntetlen után a Reds 2-1-re megnyerte a visszavágót az Anfielden.

 

♦Azóta háromszor találkoztak a csapatok az FA-kupában, a Liverpool kétszer nyert, egyszer döntetlent ért el, és 11-szer volt eredményes.

Fotó/ Szokodi László ( Jürgen Klopp Liverpool menedzsere)

A Luton elleni mérkőzés előtt a Liverpool vezetőedzője Jürgen Klopp is megosztotta gondolatait a média munkatársaival.

Arról, hogy a Liverpool hogyan próbál majd megküzdeni Lutonnal…

„Ez egy focimeccs, ezen nem tudunk változtatni. Fontos tudni a meccs előtt – amennyire csak lehet –, hogy ő mit gondol, hogyan látja, bah, bah, bah, ilyesmi. De ez egy adott pillanatban leáll, majd focimeccset játszol, és ez azt jelenti, hogy meg kell tenned a szükséges dolgokat. Valószínűleg alacsony blokkolással kell szembenéznünk, ami azt jelenti, hogy meg kell küzdenünk ezzel. Valószínűleg minőségi díszletekkel fogunk szembenézni, ezért kell felkészülnünk erre. Mindezek a különböző dolgok. Ez Luton, de nem ez az első alkalom, hogy olyan csapattal találkozunk, amely valószínűleg így fog játszani. Ezzel kell megküzdenünk, és erre fogjuk felkészíteni a fiúkat.

♦A Luton ebben a szezonban eddig nem szerzett és nem kapott gólt a bajnoki első 15 percben. A Luton az idei bajnoki szezonban, mindössze öt pontot gyűjtött , ebből az Everton elleni 2-1-es győzelem , ami három pontot ért és még két döntetlen, a Wolverhampton W. és a Nottingham Forest ellen.

Forrás: Liverpool FC

ANGOL LABDARÚGÓ-BAJNOKSÁG, PREMIER LEAGUE 11., FORDULÓ

2023 11.04 SZOMBAT

FULHAM – MANCHESTER U. 0 – 1

BRENTFORD – WEST HAM 3 – 2

MANCHESTER CITY – BOURNEMOUTH 6 – 1

SHEFFIELD  U. – WOLVERHAMPTON 2 – 1

BURNLEY – CRYSTAL ALACE 0 – 2

EVERTON – BRIGHTON 1 – 1

NEWCASTLE – ARSENAL 1 – 0

2023 11.05

LUTON – LIVERPOOL

2023 11.05

TOTTENHAM – CHELSEA

Hírlevél

Powered by Live Score & Live Score App
Powered by Live Score & Live Score App