Szegediként érmekkel gazdagította  a magyar csapat éremgyűjteményét – interjú Pálmai Csaba úszóval

Csabival a  Hajós Alfréd uszodában találkoztam. Itt készítettem vele egy rövid beszámolót a mai sikeres napjáról, és az eltelt egy hét eseményeiről számolt be az Academy médinak.

Egy pár szót elöljáróban mondanál magadról Csabi?

  • –  Pálmai Csaba vagyok, Szegeden élek  személyi edzőként, és gyógytornászként dolgozok.

 Az úszás, mint sport milyen helyet foglal el az életedben?

  •   – A sport kiskorom óta része az életemnek. Nem versenyszerűen sportolók, de erre a versenyre úgy készültem, mint egy profi.

A felkészítésben ki segített?

  • – Nagyon sokat köszönhetek Gébe Tamásnak, aki régebben versenyúszóként ért el kimagasló eredményeket és mostanában triatlon sportban jeleskedik. Ő állította össze úszó edzéstervet,  és az erőnléti edzéseket. Mivel ő profi versenyző és sok versenyen vett részt, így mentális tanácsokkal is ellátott. Erőnléti edzéseket Nagy Milán személyi edző készíti el Tamással egyeztetve. Nagyon jó csapatot alkotunk együtt, ők kihozzák belőlem a maximumot és most már én is látom, hogy eredményes tudok lenni. Két úszószámban is tudtam bizonyítani, hogy dobogós tudok lenni, és ez nagy motivációt jelent számomra a továbbiakban, hogy velük együtt készüljek fel a következő versenyre.

Hogyan tetszik maga a budapesti Makkabi Játékok, és ha jól tudom vallási és kulturális rendezvények is voltak a játékok ideje alatt.

  • – Büszke vagyok a magyar zsidó közösségre. A Játékok ideje alatt még jobban egy családdá avanzsálódtunk. Különösen fontos volt számomra ez a rendezvény a kultúra és a vallás miatt, hiszen a zsidó vallás, és az identitás az életem része a minden napjaimat végigkíséri.

A kulturális események is nagyon színvonalasak voltak pl: izraeli est, vagy a megnyitóünnepség, ahol  magyar              csapat tagjaként együtt vonultunk be a stadionba, felejthetetlen pillanatok. Itt szeretném megragadni a           lehetőséget, és megköszönni a MAZSIHISZ-nek, hogy részt vehettem, mint versenyző ezen a csodálatos rendezvényen.

Mit szólsz a magyar csapat teljesítményéhez?

  •  – Nagyon büszke vagyok a többiek eredményeire, sikereiknek, és hogy én is hozzá tudtam tenni a magyar érmek gyűjteményéhez az nagy büszkeséggel tölt el. Egyéniben bronzérmet, és vegyes váltóban ezüst érmesek lettünk.

Most mi fogsz csinálni az elkövetkezendő napokban?

  • – A következő napokban egy kis lazulás lesz amennyire az elfoglaltságaim engedik, hiszen nemrég lettem magánvállalkozó és ilyenkor nem sok szabadság adatik meg. Illetve gőzerővel készülök a két év múlva tartandó Maccabi Világjátékokra, amit Izraelben rendeznek.

Köszönöm az interjút Csabi, és jó pihenést kívánok!

Cikk: Szokodi László

 

Hírlevél

Powered by Live Score & Live Score App
Powered by Live Score & Live Score App