– Hétfőtől változik a szegedi közlekedési rend, gyermektábor programok, és visszatérünk a munkába.

 

 

Szegeden szép lassan kezd visszatérni, a megszokott, hétköznapi élet. A közlekedési járműveken már elöl is felszállhatunk, hétfőtől visszaáll, a  készpénzzel történő járművezetői jegy vásárlásának lehetősége, és egyre  többen veszik igénybe a tömegközlekedési eszközöket, viszont a szájmaszk használata felszállást követőn kötelező!

Változások a közösségi közlekedési járművek használatában

Tisztelt Utasaink!

A járványhelyzet csökkenésére való tekintettel 2020. 06. 08-tól (hétfőtől) a Társaságunk által üzemeltetett járatokon – minden villamos és trolibusz vonalon – az alábbiak visszaállnak a járványt megelőző eredeti rendre:

  • első ajtós felszállási rend
  • készpénzzel történő járművezetői jegy vásárlásának lehetősége
  • leszállásjelző használata

Kérjük, hogy fel- és leszállási szándékukat minden esetben időben jelezni szíveskedjenek, járműveink csak le- és felszállási szándék esetén állnak meg a megállókban!   link itt: SZKT

 

 

 

  • Négyszáz alá csökkent a koronavírus-fertőzéssel ápolt betegek száma, és négy olyan megye is van, ahol nincs aktív fertőzött – közölte az országos tisztifőorvos a koronavírus-járvány elleni védekezésért felelős operatív törzs pénteki online sajtótájékoztatóján.
  • Müller Cecília hozzátette: továbbra is kedvezően alakulnak a járványügyi adatok; az elmúlt 24 órában 16 új esetet regisztráltak, jelenleg 1183 aktív fertőzött van, 397 embert ápolnak a kórházakban, és 21 beteg van lélegeztetőgépen.
  • A szociális otthonokban élő betegek is igénybe vehetik a szépségápolási szoláltatásokat,  fodrász, manikűrös, pedikűrös , maszkviselés mellett fogadható az   intézményekben – mondta Müller Cecília tisztifőorvos.
  • Szegeden napok óta 115 fő a regisztrált koronavírusos beteg.

 

 

Szokodi Academy diagram 06.06:

Diagram/SZAM:Szokodi L. , adatok: https://koronavirus.gov.hu/

 

 

Diagram/SZAM:Szokodi L. , adatok: https://koronavirus.gov.hu/

 

 

 

Diagram/SZAM:Szokodi L., Forrás adatok: Johns Hopkins CSSE

 

 

Nyári táborozási lehetőség  gyerekek részére :

-Agóra nyári táborok 2020.

lin itt: Agóra

-Gyere és érezd jól magad a nyári napközis táborainkban!

link itt: Centerke

A Magyar Nemzeti Múzeum nyári tábort hirdet. Érdeklődés függvényében 5 héten át 5 különböző témában várjuk a 7-12 éves gyerekek jelentkezését!

link itt : Nemzeti Múzeum

-Gyerektáborok Szeged:

link itt: Gyerektábor műsorfüzet

Cikk/SZAMY: Szokodi L.

Fotó/SZAMY:Szokodi L.

Hírlevél

Powered by Live Score & Live Score App
Powered by Live Score & Live Score App