– Zuckerberg virtuális világa, fertőzőbb, mint a koronavírus?

 

Ami csak egy chat oldalnak indult az mára már több milliárd ember álomvilágát megalkotó szobájává nőtte ki magát. Egy zseniális ötlet Mark Zuckerberg és társaitól, egy 16 évvel ezelőtt megjelenő közösségi háló , ami behálózta a világot. Zuckerberg milliárdos lett és a leggazdagabb emberek közé került sőt pár év múlva, akár a legfiatalabb ezer milliárdos is lehet.

A közösségi háló mára, mindenki, „Mű álom” szobája lett!

 

Az emberek virtuális álma itt tud megvalósulni, és egy személybe öltöztetve tudja bemutatni, a mű álomban megálmodott önmagát. Felöltöztetni saját magát, kifesteni, felvenni az álruhát, pár mű kép, és klikk indulhat a „virtuális  mű élet=álom”. A létrehozott világban élve mindenki ismerős, barát, csodálatos hozzászólások, vélemények, mű könny, mű sablonok, mű szavak, és rengeteg szimbólum mindenkinek ajándékba, „Boldog szülinapot drágám!” LIKE, ötezer szimbólum küldése, torta, virág, pezsgő.  Közben –„Ez a büdös dög még él? ,eddig semmit nem hallottam felőle, na majd a közösségi hálón  üzenek, letudom és nem kell átmennem hozzá, a szomszédba”. LIKE   és megmutatni az életet amit valljunk be őszintén mindenki csak élni akar . Ha egy vírus, mint a koronavírus megfertőzi az embereket akkor attól mindenki fél, retteg,  ha egy közösségi hálóra felcsatlakozik az egy új élet megszületését jelenti sokak számára, és ez már több milliárd embert jelent. Napi két óra közösségi hálón való élet az éves szinten egy hónap , amit a valós életünkből elvesz. Pszichésen a közösségi hálón  élők sokkal nehezebben tűrik az igazságot magukkal szemben, és sokkal fáradékonyabbak, valamint, nehezebben tudnak döntést hozni.

– Országok kormányoznak a közösségi hálón keresztül, plusz egy LIKE!

A kormányok elsődleges sajtóplatformja lett a közösségi háló. Ha akad egy hír, már nem a sajtótájékoztató keretén belül tartják az első tájékoztatást tv, újságírók, fotóriporterek előtt.

SAJÁT PLATFORMON A KÖZÖSSÉGI OLDALON SAJÁT BEJEGYZÉS UTÁN , szabadon mindenki számára elérhető.

A politikai közösségi média virtuális világában tudhatod meg mi vár rád, hogy miként dolgozhatsz, nyaralhatsz, öltözködhetsz, és miként élheted a családi életedet.

Valami nagyon nem jó irányba viszi az embereket, a nagyon modern technika és a mű álmot elérni akaró emberek számára és azon politikai kormányoknak, akik Zuckerberg világában akarnak élni.

Az elkövetkező évek megmutatják mennyire akarunk emberként élni, vagy egy művilágban mutatni azt ami nincs!

 

A napok történése felborzolta a világot és nem is gondolta volna senki, hogy a közösségi média mennyire befolyásolta, befolyásolja, az eseményeket és azok menetet.

 

Az elmúlt napokban több média hírportál is hírül adta,: „- Már tudósok is arra kérik a Facebookot: fogja vissza Trump gyűlöletkeltését”.  

cikk itt:  Trump

 

 

– Egy brutális rendőri intézkedés során  az afroamerikai George Floyd belehalt a sérülésbe. cikk itt: George Floyd

  • Az afroamarikai közösség utcára vonult és Amerika több államában tüntetések, zavargások, kezdődtek.
  • Az amerikai elnök Donald Trump először azt gondolta az ellentámadás a jó megoldás a zavargások enyhítésére, de valljuk be ez nem az első elbaltázott Trump döntés volt. Az ellentámadás  lépéseivel tovább tüzelte a feszültséget, és a tüntetőkhöz egyre többen csatlakoztak. Ekkora a világ több országa is elítélte az  amerikai rendőri brutalitást és a feketék elleni elnyomást. 

„A FEKETE ÉLET IS SZÁMÍT!”                                                                                                                                                                                                                                                                

Több volt amerikai elnök , Obama, Bush, Clinton, Carter, is elítélte a rasszizmust.

Felelősek vagyunk azért, hogy megmentsük a béke és az egyenlőség világát magunk és a következő generációk számára

írta Carter a bejegyzésében.

 

Az amerikaiak csaknem kétharmada „a most utcán lévő tüntetőkkel” szimpatizál. cikk itt: felmérés 

 

  Joe Biden,

-A demokraták várható elnökjelöltje szerdán, Philadelphiában mondott beszédében bírálta Donald Trump amerikai elnököt, és törvényt sürgetett a rendőri erőszak ellen.

    A Minneapolisban durva rendőri intézkedés során meghalt afroamerikai George Floyd miatt kirobbant tüntetéssorozat történéseit és hátterét vizsgálva, Biden különösen bírálta az elnököt, mert hétfőn a Fehér Ház melletti Szent János templomnál Bibliával a kezében jelent meg.
    „A magamutogatás fontosabbá vált, mint a nemzet, amelyet vezet” – fogalmazott a demokraták várható elnökjelöltje, és azt hangoztatta, hogy „az amerikai nemzet lelkéért folyik a küzdelem”.
    A philadelphiai városházán mondott beszédben Joe Biden hangsúlyozta, hogy eljött az idő a szembenézésre „a rendszerszerű rasszizmussal és a mélyen gyökeredző gazdasági egyenlőtlenségekkel”.
    Leszögezte, hogy ez ügyben az Egyesült Államok nem várhat a novemberi elnökválasztásokig, a kongresszusnak már most cselekednie kell.
    „Nincs több bocsánat, nincs több halogatás” – mondta, és arra szólította fel a törvényhozókat, hogy már ebben a hónapban cselekedjenek.         A demokrata párti politikus „valódi rendőrségi reformot” sürgetett, amley törvényben tiltaná a fojtófogás alkalmazását a rendőröknek. Név szerint is felszólította Mitch McConnellt, a szenátus republikánus többségének vezetőjét egy olyan törvény elfogadtatására, amely a rendőrségi reformot követelők aggodalmait orvosolja. Megismételte a napokban már említett ígéretét, miszerint létrehozna egy rendőrséget ellenőrző országos bizottságot is.         Utalva Donald Trump hétfői rövid nyilatkozatára, a demokraták várható elnökjelöltje kifejtette, hogy elnökként „senki sem cselekszik mindig helyesen”.
    „És én sem fogok” – fogalmazott, és azt ígérte, hogy elnökként ő nem játszik rá „a félelemre és a megosztottságra”, és nem kívánja „szítani a gyűlölet tüzét” sem.
    Biden beszéde közben a Nemzeti Gárda körbevette a philadelphiai városháza épületét, és a belvárosban érzékelhető volt a gárda és a rendőrök erőteljes jelenléte. Philadelphia egyike azon amerikai nagyvárosoknak, ahol a tüntetések erőszakkal és vandalizmussal párosultak.
    Bírálta hétfői beszéde és templomi látogatása miatt Donald Trumpot Nancy Pelosi, a szövetségi képviselőház demokrata párti elnöke is. Sajtókonferenciáján azt hangoztatta, hogy egy elnöknek a megbékélés elősegítése a feladata. Pelosi – utalva arra, hogy Trump hétfőn Bibliát tartott a kezében a Szent János templom előtt – felolvasott a Bibliából, mégpedig megbékélésre vonatkozó intelmeket.         A házelnök elmondta: a képviselőház „nagyon rövid időn belül” foglalkozni fog a rendőrség rasszista profilírozási gyakorlatával.
    Közben kedden megtörtént az első szövetségi vádemelés egy minneapolisi erőszakos tüntető ügyében. A szövetségi bíróságnak átadott dokumentumok szerint a 28 éves Matthew Lee Rupert több mint 500 kilométert utazott Illinois államból Minneapolisba azzal a szándékkal, hogy a tüntetők közé vegyült erőszakos elemekhez csatlakozzék. A bizonyítékok mellé a nyomozó hatóságok csatolták azokat a május 29-i tüntetéseken készült videofelvételeket is, amelyeken Rupert látszik robbanóanyaggal a kezében, másokat is bátorítva az erőszakra.
    A férfi ügyében a kormányzat emelt vádat, mivel egyik tagállamból ment a másikba, és a törvények ilyen esetben a szövetségi kormányzati szerveknek adják meg a lehetőséget a vádemelésre.

MTI

Közben Európában, Berlinben  tiltakozó tüntetés volt:

– Rendbontás és erőszak miatt őrizetbe vettek csaknem 100 embert Berlinben szombat este egy tömegtüntetés után, amelyet a rasszizmus és a rendőri brutalitás ellen tartottak az Egyesült Államokban kibontakozott tiltakozáshullámhoz kapcsolódva. Hamburgban is összecsapásokkal ért véget a George Floyd május végi meggyilkolása elleni tiltakozásul tartott megmozdulások sora, a rendőrség vízágyút is bevetett.

A német főváros keleti részének központjában, az Alexanderplatzon szombat délután 15 ezren, főleg fiatalok demonstráltak a faji megkülönböztetés és a rendőri erőszak ellen. A szervezők által 1500 főre bejelentett tüntetésen olyan sokan jelentek meg, hogy a helyszínt – az egykori Kelet-Berlin főterét – le kellett zárni. A demonstrálók nagy része ugyan viselt szájat és orrot takaró maszkot, de a fertőzésveszély miatt tüntetéseken is kötelező legalább másfél méteres távolságot nem lehetett betartani.
A csendes demonstráció békésen ért véget. Utána viszont a közelben egy több száz emberből álló csoport körbevett rendőröket, akik éppen őrizetbe vettek egy férfit egy rendőrautó megrongálása miatt. A tömegből kövekkel, palackokkal dobálták meg a rendőröket és a járókelőket, többen megsebesültek, köztük egy fotóriporter.
A környéken más rendbontások is történtek, például többen bemásztak építkezésekre. Összesen 93 embert vettek őrizetbe, a többi között garázdaság, birtokháborítás vagy rendőri intézkedéssel szembeszegülés miatt. Az összetűzésekben 28 rendőr megsebesült, valamennyien könnyebben.
Köszönet illet mindenkit, aki békésen tüntet a rasszizmus ellen, „de aki a szörnyű amerikai eseményekre hivatkozva +F××× the police+ feliratú táblát mutat fel olyan embereknek, akik mindent megtesznek az alapvető jogainak védelméért, és aztán még palackokkal és kövekkel meg is dobálja őket, az visszaél a gyülekezési joggal” – nyilatkozott vasárnap a rendőrségi dolgozók legnagyobb szakszervezete (Gewerkschaft der Polizei) berlini tartományi tagozatának szóvivője, Benjamin Jendro.
Az Alexanderplatzon tartott tömegtüntetés mellett 14 kisebb demonstráció is volt szombaton Berlinben különböző ügyek mellett és ellen, a rendezvények biztosítására 800 rendőrt mozgósítottak.
Hamburgban is voltak nagyszabású megmozdulások a rasszizmus és a rendőri erőszak elleni amerikai tiltakozáshullámmal kapcsolatban szombaton. Ezeken ugyancsak főleg fiatalok jelentek meg, a vártnál jóval nagyobb számban, nagyjából 14 ezren. A fertőzéshigiéniai óvintézkedéseket szintén nem lehetett maradéktalanul betartani. A tüntetések békések voltak, de utánuk a belvárosban több helyszínen rendőrökre támadtak fekete ruhát és maszkot viselő szélsőségesek, és a rendőröket gyalázó transzparenseket feszítettetek ki. Az összetűzésekben 24 rendőr megsebesült, 36 embert őrizetbe vettek. A rendőrség vízágyút és paprikaspray-t is bevetett.

MTI       

Hírlevél

Powered by Live Score & Live Score App
Powered by Live Score & Live Score App