-Kopaszra gépelés, hátból fogyás, cél, a kifutón, és óriás plakáton szerepelni 

 

 

A hazai és nemzetközi férfi modellvilág közismert modelljeinek bejegyzéseiből, véleményük a modellszakmáról, és a hétköznapi életükről készítettünk bejegyzést.

 

Szita Máté modell:

„Egyszer egy óriásplakátra fotóztak külföldön, mexikói ruhát adtak rám, sombrero a fejemre, és egy gitárt a kezembe. A fotózás koncepciója szerint ugrásban kellett elkapni a modellt. Egész nap nem csináltam mást, csak ebben a vices öltözékben ugráltam több, mint 400-szor. A végére összesen egy fotó kellett nekik.”

A hazai, és külföldi modellügynökségek  szívesen alkalmazott modelljei közé tartozik. Számos hazai újságban, Kiskegyed, Corvin Plaza címlapján, de több héten keresztül mosolygott Máté, a Pöttyös Guru plakátjáról is a járókelőkre. A hazai könnyűzene iparban, a New Lewel Empire : Belédfulladnék c. dalában is modellkedett.

Kiemelkedő munkái: Guangzou, Shanghai, American Tours, Adidas, Puma Show Hong Kong, a modellkedés, mellett gyógymasszőrként dolgozik, saját vállalkozásában.   Interjú Ridikül adásában ( 48:20): Szita Máté interjú 

 

 

  • A  modellek élete sem könnyű,  megfelelni a cégek elvárásainak. Átváltozni néha meghökkentő módon, hogy  a kampányukban az ő általuk megálmodott figura képe legyen látható.
  • Tehetséges modellek bejegyzései,  számukra mi volt a legmeghökkentőbb, amit az ügynökségek elvárt, a kampány során.

Adam Butcher

“Az ügynököm azt ajánlotta, hogy próbáljam ki az Invisalignt és egyenítsem ki a fogaimat. Körülbelül nyolc hónap az egész. Nem volt nagy változás, csak felturbóztuk egy kicsit a dolgokat” – mondja a kanadai modell, aki sokak szerint kiköpött mása a néhai Glee színésznek, Corey Monteithnek. “Sok gyümölcsöt eszem, nagy kedvencem a banán, de szeretem a citromot is. Minden reggel belenyomok fél citromot egy pohár vízbe” – árulja el titkát a modell.

Jake Lucas

“Ki kellett fehéríteni a szemöldökömet. Még most is látni. A hosszú hajban sok lehetőség van. A legtöbb esetben azt kérik, hogy legyen természetes; tehát felkelek, lezuhanyzom és megvagyok. És van, amikor azt szeretnék, hogy göndörítsem be egy divatanyag vagy miegymás kedvéért. Az első divatanyagnál úgy vágták le a hajamat, mint a női modellnek. Ez két évvel ezelőtt volt. Azóta sem kértek tőlem ilyesmit. Ez már régen volt, még kölyöknek számítottam” – mondja a zenerajongó modell, aki az elmúlt években helyet kapott az Alexander McQueen és a Topman kampányában is.

André Bona

“Néha előfordulnak szokatlan kérések, de leginkább akkor, amikor fontos ügyféllel dolgozunk. Egyszer le kellett borotválnom a hajamat. Ez 2013-ban volt” – mondja a brazil származású modell, aki végiglejtett már többek között a Givenchy, a Calvin Klein, a Prada és a Fendi kifutóján is a közelmúltban.

Briar Montana

“Azt hiszem, hogy az elején nem volt rám felkészülve az ipar. Híznom kellett egy kicsit, most is sovány vagyok, de ennél jóval soványabb voltam. Furcsa volt, hogy túl sovány vagyok a divatvilágnak. Végül beértem, de folyamatos fejlődésben vagyok. Ez azért fura” – mondja a 22 éves modell.

Hamid Onifade

„A modellkedés sok önbizalmat adott nekem, mert nem akartak rajtam változtatni semmit. Szerencsésnek érzem magam, mert a modellek között is magasnak számítok, de a legtöbb ruha így is jó rám” – mondja az egyik legkeresetebb modell, akivel olyan márkák szerződtek már le, mint a H&M, a Banana Republic vagy a Calvin Klein.

Erin Mommsen

“Le akartam vágni a hajamat, de az ügynököm lebeszélt róla. Valószínűleg úgy gondolják, hogy a hajam is a ‘look” része, ezért fontos, hogy megtartsam” – mondta a Dominikai Köztársaságban született 21 éves modell, aki olyan luxuscégekkel dolgozott együtt az elmúlt években, mint az Y-3, a John Elliot vagy a Baja East.

 

Gabriel True

“Ez egy igencsak testközpontú iparág. Sok fiú, mint például én is, természetesen vékony, így az ügynökségeknek általában csak annyi a kérésük, hogy izmosabbak legyünk. Sosem gyúrtam, én ilyen vékony alkat vagyok, pedig minden nap grillezett sajtot és pizzát eszem. Azért eljárok futni és fekvőtámaszozom. Egyáltalán nem szeretnék kigyúrt lenni” – állítja True.

Ryan Keating

“Eleinte azt kérték, hogy fogyjak le, most pedig azt szeretnék, hogy izmosabb legyek. Úgy érzem, hogy most az európai piacon felkapottabb vagyok” – mondja a 25 éves kanadai modell, aki csak a 2016-os tavaszi-nyári divathét alatt 28 showt nyomott le, leszerződtette például a Dior Homme, a Fendi és a Gucci is a szezonban.

August Gonet

“A legbizarrabb eset az volt, amikor megkértek, hogy fogyjak le a hátamból. Emiatt talajgyakorlatokat végeztem” – emlékszik vissza a kezdetekre a platinaszőke modell, akit leszerződtetett a KTZ, a YMC és a Calvin Klein is az elmúlt szezonban.

Piero Mendez

„2014-ben exkluzív modellként nyithattam meg a Prada bemutatót Milánóban. A hajam mindig göndör, de a Prada az elmúlt szezonban kiegyenesítette a hajamat. Amikor elkezdtem modellkedni, még alig voltak göndör modellek a szakmában” – mondta az 1996-ban született spanyol modell, aki végiglejtett a Tom Ford, a Lacoste és a DKNY shown is a tavalyi évben.

Kozary K.

Kezdő modelleknél szerintem nagyrészt a pénz és a hírnév ami motiválja a modelleket.

Én sok ingyen fotózást vállaltam azért, hogy legyenek jó képeim amiket küldözgethetek,majd az ügynökségeknek.

Mindenki szeretne befutott modell lenni, főleg ha diák egy kis extra pénz jól jön.

Ha szerintem a kettő közül legalább az egyiket tudják garantálni, akkor már benne lesznek a modellek is.

A fotózások során sok helyre eljutottam, Ibiza,  Milánó,  Varsó, Brüsszel, és egy játékfilmben is szerepeltem.

Ma már az üzleti életben dolgozok, de szívesen gondolok vissza a jó hangulatú modellfotózásokra.

 

 

A kampány fotózásoknak, több fajtája lehet, ebből egy kis ízelítő, szponzori, sport, divat portré:

 

Fotó/SZAMY:Szokodi L.

 

Hírlevél

Powered by Live Score & Live Score App
Powered by Live Score & Live Score App