Mirko, Mirko, Mirko – skandálta a szegedi Publikum

MOL Pick-Szeged – Orlen Wisla Plock 23 – 16  (13-8)

   Fotó: Szokodi L.

Telt ház, kékbe öltözött lelátók fogadták a Csapatokat a VELUX EHF Bajnokok ligája nyolcad döntő visszavágóján az újszegedi Sportcsarnokban, összesítésben 2 gól előny a hazaiaknál. Az egy héttel ezelőtti csapatösszeállításhoz képest biztos változás volt, hogy csapatunk kapitánya Jonas Kallman nem lépett pályára illetve, Renato Sulic a vendégeket erősítette.

Vendégtámadással és vendég góllal kezdődött a mérkőzés, azonban a hazaiak védekezésével, nehezen bírt a lengyel Csapat.

11:22-nél Renato Sulic kettő perces büntetését kapott, szabálytalan védekezés miatt. A pihenő mellé, a hazai „B közép” is hozzátette mondanivalóját – köszönhető ez a sok éves veszprémi múltnak.

Könnyű meccsre senki nem számított, az elmúlt 1 hétben jól felkészültek egymásból az ellenfelek. Mind a két oldalon remek kapusteljesítménnyel (Alilovic 32, az első félidőben 47%).

A Mister folyamatosan cserélte játékosait, lehetőséget kapott a félidő folyamán Canellas (14), Bodó (8), Bombac (44), Blazevic (21) is.

21:56 (8-6) időt kértek a vendégek, majd 29:19 (12-8) Pastor mester is letette az időkérő kártyát.

A második félidőt már egy felszabadultabb játék jellemezte, érezhető volt a nyugalom, de a Mister az utolsó percig karnagyként irányította Csapatát. Sago (16) kivételével, minden MOL Pick-Szeged játékos lehetőséget kapott, Pedro Rodriguez (26), Henigman (15) és Kasparek (37) is.

Újabb siker a BL-ben, a hétvégén Magyar kupa négyesdöntő, ahonnan a kupát szeretné a Csapat elhozni, és a Final4-ra koncentrálva folytatja a munkát a Szeged.

Így értékeltek a résztvevők:

Xavier Sabate –  Orlen Wisla Plock vezetőedzője: a Szeged volt a favorit, gratulál a továbbjutáshoz. Úgy érkeztek Szegedre, hogy esélyesek a továbbjutáshoz, azonban Alilovic kiemelkedő teljesítménye, ezt nem támogatta

Juan Carlos Pastor – a MOL Pick-Szeged vezetőedzője: gratulált Csapatának, és a Plock-nak is. A mai meccset a védekezésünkkel tudtuk megnyerni és nagyon jó teljesítményt nyújtottak kapusaink mind a két mérkőzésen. A továbbjutás már az első félidőben eldőlt. A második játékrészben is tudatosan játszottak. A mai meccs után nagy kő eshet le a csapat szívéről. Most is, mint mindig megköszönte a támogatást a nyolcadik csapattagnak a pályán a Szurkolóknak a fergeteges hangulatot és támogatást. Gratulált csapata minden játékosának.

Borbély Ádám – Orlen Wisla Plock kapusa: bizakodó volt a mérkőzés előtt, jó volt itthon játszani, magyar szavakat hallani. Véleménye szerint, a szeged rászolgált a továbbjutásra. Bízik benne, 2 magyar Csapatnak tud majd szurkolni a Final4-ban.

Mirko Alilovic – MOL Pick-Szeged kapusa: mindenki mindent beleadott, hogy meglegyen a továbbjutás. Gratulált a Plock-nak, hogy egy kemény felkészülésre és mérkőzésre késztette Csapatát.

#hajrászeged #csakelőre

M.A.  Fotó: Szokodi L.            

 

Hírlevél

Powered by Live Score & Live Score App
Powered by Live Score & Live Score App