NEMZETEK LIGÁJA ‘A’- LIGA, 3., CSOPORT

M
GY
D
V
LG
KG
GK
P
1. Olaszország
6
3
2
1
8
7
1
11
2. Magyarország
6
3
1
2
8
5
3
10
3. Németország
6
1
4
1
11
9
2
7
4. Anglia
6
0
3
3
4
10
-6
3

UEFA NEMZETEK LIGÁJA

 

 

Az Nemzetek Ligája júniusi mérkőzéseire nevezett keretben nem szerepelt Varga Kevin, aki azonban nyári klubváltását követően ismét rendszeresen játszik új csapatában, így a szövetségi kapitány újra számít rá. Ezúttal is vannak újoncaink, a 19 éves Kerkez Milos legutóbb csak a kispadon kapott helyet, de ezúttal akár már be is mutatkozhat a felnőttek közt, a 23 éves Mocsi Attila pedig kerettagként is újonc.

Fotó/ Szokodi László

Ahogy arról már korábban is tudni lehetett, Sallai Roland és Nagy Zsolt sem áll a csapat rendelkezésére sérülés miatt, ami azért is nagy nehézség, mivel a Nemzetek Ligája júniusi mérkőzésein szerzett hat gólunkból négyet ők ketten szereztek.

– Sajnos már van gyakorlatunk a nehéz helyzetek megoldásában, nem először kell kényszerűségben kulcsjátékosokat pótolnunk – fogalmazott Marco Rossi. – Sallai Roland és Nagy Zsolt helyettesítése nehéz feladat lesz, de a korábbi esetekhez hasonlóan most is mindent el fogunk követni annak érdekében, hogy ez a lehető legjobban sikerüljön. Maximálisan bízom minden játékosomban, hiszen egyikük sem véletlenül tagja a keretnek. Ezúttal is vannak újoncaink, Kerkez Milos legutóbb csak a padon kapott helyet, de ezúttal akár be is mutatkozhat, Mocsi Attila pedig kerettagként is újonc. Folyamatosan akarjuk meghívni a kerettagságot kiérdemlő fiatalokat, hogy szokják a komoly nemzetközi mérkőzések színvonalát és bizonyíthassanak.

A szövetségi kapitány ezúttal 25 játékost hívott meg a keretbe, akiknek szeptember 23-án Lipcsében Németország ellen, szeptember 26-án pedig a Puskás Arénában Olaszország ellen kell majd helytállniuk.
– Ismerjük az ellenfeleink szintjét, erősségeit. Azt hiszem, Németország a legnehezebb csapat, akivel szembe kerülhettünk. Hat-hét játékosuk alapember a Bayern Münchenben, azt pedig mindenki láthatja, hogy a bajor csapat mire képes. A német és az olasz válogatott ellen is nagyon nehéz lesz, de ezúttal is mindent meg fogunk tenni annak érdekében, hogy a lehető legjobban megnehezítsük a dolgukat, és a szurkolóink ismét büszkék lehessenek ránk – tette hozzá a szövetségi kapitány.
Forrás/ MLSZ

A MAGYAR VÁLOGATOTT KERETE

Kapusok: Dibusz Dénes (Ferencvárosi TC), Gulácsi Péter (RB Leipzig – Németország), Szappanos Péter (Budapest Honvéd FC)

Védők: Bolla Bendegúz (Grasshoppers – Svájc), Botka Endre (Ferencvárosi TC), Fiola Attila (Mol Fehérvár FC), Kecskés Ákos (LASK – Ausztria), Lang Ádám (Omonia – Ciprus), Mocsi Attila (Zalaegerszegi TE FC), Willi Orbán (RB Leipzig – Németország), Szalai Attila (Fenerbahce – Törökország)

Középpályások: Baráth Péter (Debreceni VSC), Kerkez Milos (AZ – Hollandia), Kleinheisler László (NK Osijek – Horvátország), Nagy Ádám (AC Pisa – Olaszország), Nego Loic (Mol Fehérvár FC), Schäfer András (FC Union Berlin – Németország), Styles Callum (Millwall FC – Anglia), Vécsei Bálint (Ferencvárosi TC)

Támadók: Ádám Martin (Ulszan Hyundai – Dél-Korea), Gazdag Dániel (Philadelphia Union – Egyesült Államok), Szalai Ádám (FC Basel – Svájc), Szoboszlai Dominik (RB Leipzig – Németország), Vancsa Zalán (Lommel SK – Belgium), Varga Kevin (Hatayspor – Törökország)

A MAGYAR LABDARÚGÓ-VÁLOGATOTT SORONKÖVETKEZŐ KÉT NL-MÉRKŐZÉSE:

NEMZETEK LIGÁJA, CSOPORTKÖR
A-LIGA 3. CSOPORT
Szeptember 23., 20.45: 
Németország–MAGYARORSZÁG
Szeptember 26., 20.45: MAGYARORSZÁG
–Olaszország

Hírlevél

Powered by Live Score & Live Score App
Powered by Live Score & Live Score App