MERKANTIL BANK LIGA 38., FORDULÓ

Fotó/ Szokodi László

 

Mint arról már beszámoltam a labdarúgó NB II., utolsó fordulójában a Kecskemét hazai pályán fogadta a Szenlőrinc csapatát és fölényes 7-2-es győzelmet aratott. A mérkőzésnek tétje nem volt már hiszen a kecskemétiek már az előző bajnoki forduló utolsó meccsén eldőlt, hogy biztos ezüstérmesek lesznek az utolsó forduló után és biztos, hogy a következő bajnoki szezont, már az NB I.-ben folytatják. A Szentlőrinc is az előző fordulóban biztosította be bent maradását az NB II.-be a Siófok 2-1-es legyőzésével. A mérkőzésen Szabó István csapata már az első percektől kezdve domináltan játszott és egyre jobban uralta a mérkőzést, aminek a 7′, percben már meg is lett az eredménye a Tóth B., révén megszerezte a Kecskemét a vezetést. Innentől kezdve akkora lendületet kapott a hazai csapat, hogy még hat gólt bevágott a szentlőrinciek hálójába, amiből négy  Lukács Dávid nevéhez írhattam, aki végül az NB II., gólkirálya lett. A Szentlőrinc csapata küzdött, hajtott és két szépítő találattal megfordítani nem tudta a találkozót, de finomítani tudott rajta. A kecskeméti csapat vezetőedzője lett a Szokodi Academy Media NB II.-es bajnoki szezon legértékesebb edzője.

Fotó/ Szokodi László

Szabó István, a KTE HUFBAU vezetőedzője: – Ha lehet az embernek egy álma, akkor az ma valóra vált. Szerettem volna minden porcikámban azt érezni, hogy a csapat odateszi magát és győzelemmel ünnepelt, ez megvalósult. Nem volt ez könnyű azok után, hogy már biztosan feljutottunk. Mentálisan már kevésbé voltunk ott, de nagyon akartunk. Ma minden sikerült meghatározó pillanatokban, míg ellenfelünknek nem, csapatom emellett végig szerette volna kiszolgálni a közönséget, aminek nagyon örülök. Nem győzőm hangsúlyozni, hogy ez nem egyszemélyes munka, ezt bebizonyítottuk, szenzációs stábom volt, kitűnő játékosaim. Többször elmondta, hogy egyedül minden nehéz, együtt semmi sem lehetetlen, szeretném, hogyha ez a kémia megmaradna. Amennyiben ezen az úton járunk tovább, akkor mindig boldogok leszünk, egy vereség után is egyenes háttal tudunk lejönni. Ezek most az öröm pillanatai, nagyon örülök a második helynek és a feljutásnak, különösen annak, hogy rengeteg fiatal focista palántának adtunk inspirációt, de azoknak is, akik lehetetlen dolgokra vállalkoznak. A mi csapatunk is esélytelen volt a feljutásra a szezon elején, de szorgalommal dolgoztunk mindig. Ez a siker mindenkié, aki ezért a klubért dolgozik. Nagyon boldog vagyok kecskeméti emberként, hogy ilyen boldogságot tudtunk szerezni ennyi embernek.

Forrás: KTE hivatalos honlapja.

 

Kecskemét–Szentlőrinc 7–2 ( 3 – 0)

Gólszerzők: 7′, Tóth B. , 38′,68′,70′, 84′,  Lukács D. ,40′,  65′, Bartha L. , Szuhodovszki, ill. 56′, Mervó 86′,  Bányai

Kecskemét, 2900 néző. Vezette: Benke Balázs (Buzás Balázs, Becséri Gergely)
KTE: Varga B. – Buna, Szabó A. (Bodor, 76.), Rjasko, Szalai G. (Lipcsei Á., 76.), Grünvald (Hadaró, 66.) – Vágó L., Szuhodovszki (Gál Sz., 76.), Bartha L. (Szökrönyös, 60.) – Tóth B., Lukács D.

Vezetőedző: Szabó István
Szentlőrinc: Prokop (Hajagos, a szünetben) – Farkas M. (Rétyi, a szünetben), Biben, Keresztes, Hesz, Erdélyi – Mucsányi (Szabó M., 63.), Harsányi (Tóth M., 90.), Török, Havas – Mervó (Bányai, 78.).

Vezetőedző: Gabala Krisztián

Szabó István a KTE vezetőedzőjét így ünnepelte a csapata.

DIÓSGYŐRI VTK – BUDAFOKI MTE 2–1 (1–1)

BÉKÉSCSABA 1912 ELŐRE–III. KERÜLETI TVE 2–1 (2–1)

ETO FC–DOROGI FC 4–0 (1–0

PÉCSI MFC–TISZAKÉCSKEI LC 1–1 (1–0)

MERKANTIL BANK LIGA 38., FORDULÓ EREDMÉNYEK:

 

SZOLNOKI MÁV FC–SZOMBATHELYI HALADÁS 1–2 (1–1)

AQVITAL FC CSÁKVÁR–FC AJKA 1–0 (1–0)

BFC SIÓFOK–BUDAÖRS 1–1 (1–1)

NYÍREGYHÁZA SPARTACUS–SZEGED-CSANÁD GA 1–4 (1–1)

Békéscsaba–III. Kerületi TVE 2–1 VASAS FC–SOROKSÁR SC 3–3 (1–3)

 

Hírlevél

Powered by Live Score & Live Score App
Powered by Live Score & Live Score App