NEMZETEK LIGÁJA, ‘A’-CSOPORT, 1. forduló, 1., MÉRKŐZÉS:

 

  • A Nemzetek Ligája ‘A’- csoportjának, első fordulójának, első mérkőzésein borult a papírforma. Míg a regnáló világbajnok franciákat a dánok 2-1-re legyőzték, a csoport másik mérkőzésen a szomszédos osztrákok, a horvátokat páholták el 3-0-ra. A franciák az első félidő végén  elvesztették K.Mbappét, aki térdsérülést szenvedett. A második  félidőre Mbappé helyére,   C. Nkunku ( RB Leipzig ,  Szoboszlai Dominik csapattársa), aki nem teketóriázott, az 58′, percben  K.Benzema góljánál, ő adta a gólpasszt. Azt gondolhattuk, hogy minden sínen volt ezek után a franciáknál, de az 58′, percben Dolberg helyére érkezett  ,  Cornelius ” csodabogár”, aki két gólt szerezve megfordította a meccset és az első forduló első körének legnagyobb meglepetését okozva Dánia legyőzte hazai pályán a franciákat és ez a győzelem sokat jelenthet számukra a hétfői „sógorok”,  elleni idegenbeli mérkőzéshez.

 

A mérkőzés második felvonásában,  a franciák a feje tetejükre álltak.

 

Talán azért, mert egy olyan csoportban elszenvedett belépő vereséggel, ahol Ausztria legyőzte Horvátországot, a hétfői spliti utazás már döntő a legutóbbi világbajnokság két döntőse számára.

Nyilatkozatok:

Fotó/ Szokodi László

Kasper Hjulmand

Mindenekelőtt nagyon boldogok és nagyon büszkék vagyunk erre a fantasztikus teljesítményre itt Párizsban, és minden elismerés a játékosoké. Az emberek ezt a győzelmet Dánia utcáin fogják ünnepelni, és örülünk, hogy boldoggá tehetjük az országot. Ez egy nagyon nagy győzelem. Már régóta készültünk erre a mérkőzésre. Azt akartuk, hogy fölényben legyünk a középpályán, és ne hagyjunk helyet a franciáknak. Meg kellett változtatnunk a játékrendszert, és jó látni, hogy a játékosok képesek voltak alkalmazkodni.- nyilatkozta a dánok szövetségi edzője.

Andreas Cornelius

– Jobban ment, mint vártam. Fantasztikus volt a stadionban, 80 000 emberrel, aztán elmentünk, hogy legyőzzük a világ legjobb csapatát. Erős csapatunk van, jó játékosokkal minden szektorban. Kis ország vagyunk, de a legjobbakkal tudunk versenyezni.- nyilatkozta a dán válogatott játékosa.

 

Guy Stéphan

Tudtuk, hogy a dán csapat jó csapat, nagyon strukturált. Ha (Kanté) ütése elérte volna a célt, megváltoztathatta volna a játékot. Ez egy meccs volt két jó csapat között. voltak kevésbé jó szakaszok, de jó átjárók is. Vannak olyan pontok, amelyeken dolgozhatunk, amelyeken lehetőségünk lesz dolgozni a képzésben.- nyilatkozta a francia megbízott szakember.

A statisztikákban

  • Dánia a legutóbbi 14 mérkőzéséből 11-et megnyert, a másik hármat elveszítette.
  • A dánok egy kivételével minden mérkőzésükön betaláltak.
  • Kasper Hjulmand csapata a legutóbbi 11 UEFA Nemzetek Ligája mérkőzéséből csak kettőt veszített el, hatszor nyert.
  • A franciák a legutóbbi 21 mérkőzésük mindegyikén gólt szereztek.
  • A Kékek 21 mérkőzés után először kaptak ki.

Forrás/ UEFA

Franciaország – Dánia  1 – 2 ( 0 – 0 )

Saint-DenisStade De FranceV: Felix Zwayer (GER)

Gólszerzők: 51′,  K.Benzema, ill., 68′, 88′, Cornelius

Franciaország: LIoris ( GK), Koundé, ( 90+2, M.Diaby),  Varane, ( 61′, Saliba), L.Hernández, Coman, ( 90+2′, Clauss), Kanté, Griezmann,( 80′, Rabiot),  Tchouameni, T.Hernández, K.Benzema, K.Mbappé,( szünetben, Nkunku)

Megbízott szövetségi edző: Guy Stéphan

Dánia: Schmeichel (GK), Andersen, Nelsson, Vestergaard, ( 60′, Kristensen),  Maehle, Hojbjerg, Delaney, ( 85′, M.Jensen), Eriksen, Wass, ( 60′, Damsgaard), Skov Olsen, ( 84′, Braithwaite),  Dolberg, ( 59′, Cornelius),

Szövetségi edző: Kasper Hjulmand

Borítókép/ Szokodi László

 

NEMZETEK LIGÁJA MECCSEK EREDMÉNYEK:

2022 06.01 SZERDA

LENGYELORSZÁG WALES 2 – 1

2022 06.02 CSÜTÖRTÖK

SZERBIA –  NORVÉGIA 0 – 1

GRÚZIA – GIBRALTÁR 4 – 0

CIPRUS – KOSZOVÓ 0 – 2

BULGÁRIA – ÉSZAK MACEDÓNIA 1 – 1

ÉSZTORSZÁG – SAN MARINO 2 – 0

SPANYOLORSZÁG – PORTUGÁLIA 1 – 1

CSEHSZLOVÁKIA – SVÁJC 2-1

ÉSZAK-ÍRORSZÁG . GÖRÖGORSZÁG 0 – 1

ISRAEL – IZLAND 2 – 2

SZLOVÉNIA – NORVÉGIA 0 – 1

2022 06.03 SZOMBAT

LETTORSZÁG – ANDORRA 3 – 0

KAZAHSZTÁN – AZERBAJDZSÁN  2 – 0

FRANCIAORSZÁG – DÁNIA 1 – 2

BELGIUM – HOLLANDIA 1 – 4

HORVÁTORSZÁG – AUSZTRIA 0 – 3

FEHÉROROSZORSZÁG – SZLOVÁKIA 0 – 1

LIECHTENSTEIN – MOLDOVA  0 – 2

2022 06.04 SZOMBAT

ÖRMÉNYORSZÁG – ÍRORSZÁG

MAGYARORSZÁG – ANGLIA

FINNORSZÁG – BOSZNIA – HERCEGOVINA

LITVÁNIA – LUXEMBURG

TÖRÖKORSZÁG – FERÖER – SZIGETEK

OLASZORSZÁG – NÉMETORSZÁG

MONTENEGRÓ – ROMÁNIA

VÁLTS PRÉMIUM TAGSÁGRA, MOST CSAK, 890 FT!

Prémium Sporthírek Alapcsomag Legyél részese az Academy Media Prémium Sporthíreinek!

Előnyök: Elsőként láthatod a mérkőzésekről általam készített képsorozatot.( Szokodi László , a Szokodi Academy Media nemzetközi fotóriportere.) Szokodi Academy Média interjúk. Egyedi videók, klipek, beszámolók az eseményekről. Mit kell tenned?

A linken keresztül találod meg az előfizetési portált.

Link: Prémium alapcsomag

Fizess elő! Majd kapsz egy értesítést, a Szokodi Academy Media részéről. Azután, minden egyes Prémium sporteseményről kapsz egy értesítést a cikk, hozzáféréséhez. A Prémium Sporthírek Alapcsomag : Minden megkezdett hónap elsejétől, a hónap utolsó napjáig érvényes. Az érvényesség az összeg beérkezésétől számít. ( Amikor megkapod a visszaigazoló e-mailt, értesítést!) Link itt: Prémium Sporthírek Alapcsomag

Felmerülő probléma esetén hívj!

Szokodi László / +36-302069510

Hírlevél

Powered by Live Score & Live Score App
Powered by Live Score & Live Score App