NEMZETEK LIGÁJA ‘A’- LIGA, 3., CSOPORT:

 

A magyar labdarúgó-válogatott ma kezdi meg szereplését a NL., ‘A’-Ligájának , 3., csoportjában. Az ellenfél nem más, mint a legutóbbi Europa-bajnoki ezüstérmes angol válogatott. Marco Rossi csapata az elmúlt években megmutatta, hogy a világranglista ‘ELIT”- csapatai ellen is fel tudja venni a versenyt és tisztes helytállással, már pontokat is begyűjtött ezen csapatok ellen. A küzdeni akarás mellett, ma fontos szerep lesz, hogy Marco Rossi kapitány, milyen taktikával engedi játékosait a pályára. Az angol válogatott ellen tavaly, már bizonyított a magyar válogatott, hiszen tavaly októberben hazai pályájukon tudtunk pontot rabolni. De nem szabad elbízni magunkat és ezt már Marco Rossi mondta, több sajtótájékoztatón is a sajtó munkatársainak. A tegnapi Anglia elleni hivatalos sajtótájékoztatón a kapitány mellett, Lang Ádám a magyar válogatott védője is nyilatkozott a média kérdésekre.

 

Fotó/ Szokodi László

Marco Rossi

  • A szövetségi kapitány a pénteki sajtótájékoztató elején arról beszélt, stábjával és játékosaival együtt tisztában van vele, micsoda csapatokkal kell megmérkőznünk, tudjuk, milyen szintet és játékminőséget képviselnek a következő ellenfeleink.

– Papíron szinte négy lehetetlen küldetés vár ránk az eredmény szempontjából – de nem a teljesítmény szempontjából. A szokásoknak megfelelően alaposan kielemeztük mindegyik ellenfelünket. A nagy lehetőségünk abban áll, hogy mérkőzésről mérkőzésre javulunk bizonyos aspektusokban. Ez volt a célkitűzésem négy évvel ezelőtt. Tisztában vagyunk vele, hogy a Nemzetek Ligája A ligájából az egyik csapat visszacsúszik az alacsonyabb szintre, de mindent megteszünk azért, hogy ne mi legyünk azok. Azért játszhatunk most ilyen ellenfelek ellen, mert megharcoltunk érte. Megvan a győzni akarásunk és igyekszünk a lehető legtöbbet nyújtani – fogalmazott az olasz szakember.

Fotó/ Szokodi László

A szövetségi kapitány újságírói kérdésre elmondta, Szalai Attila teljesen egészséges és játszani is fog, szinte biztos, hogy kezdő lesz. Ezek után a teljes kerettel kapcsolatban úgy fogalmazott, olyan játékosai vannak, akik pontosan tudják, mennyire fontos a jó teljesítmény.

– Reménykedünk a jó eredményben is és abban, hogy szép játékkal sikerül a szurkolóinknak néhány nehezen felejthető pillanatot szerezni. Teljes mértékben követnünk kell a taktikai utasításokat és kompakt módon kell futballoznunk mind védekezésben, mind támadásban. De talán ennél is fontosabb, hogy minden félelem nélkül fel kell vállalnunk a párharcokat, függetlenül attól, hogy ki az ellenfél – tette hozzá Marco Rossi.

A csapat védője, Lang Ádám többek között arról is beszélt, a válogatott előrelépett az elmúlt időszakban és a játékosok szeretnék az együttesre most jellemző szervezett, stabil védekezést fenntartani, miközben többet birtokolnák a labdát.

 Szeretnénk bizonyítani, hogy fejlődtünk. Mindenki nagyon várja a következő mérkőzést, komoly kihívás lesz, de az ilyen ellenfelek ellen érdemes játszani! Meg tudjuk magunkat méretni, szerintem mindenki így gondolkodik a csapatban. Jól érzem magam, mindig öröm a válogatottba jönni. Jó a hangulat, ezzel az elmúlt néhány évben nem volt probléma, és ez elengedhetetlen ahhoz, hogy jó teljesítmény tudjunk nyújtani a pályán mind a négy NL- mérkőzésen – nyilatkozta Lang Ádám.

Forrás/ MLSZ

NEMZETEK LIGÁJA ‘A’- LIGA, 3., CSOPORT, 1., MÉRKŐZÉS

Magyarország – Anglia

06.04,  18: 00 , Puskás Aréna

Borítókép/ Szokodi László

NEMZETEK LIGÁJA MECCSEK EREDMÉNYEK:

2022 06.01 SZERDA

LENGYELORSZÁG WALES 2 – 1

2022 06.02 CSÜTÖRTÖK

SZERBIA –  NORVÉGIA 0 – 1

GRÚZIA – GIBRALTÁR 4 – 0

CIPRUS – KOSZOVÓ 0 – 2

BULGÁRIA – ÉSZAK MACEDÓNIA 1 – 1

ÉSZTORSZÁG – SAN MARINO 2 – 0

SPANYOLORSZÁG – PORTUGÁLIA 1 – 1

CSEHSZLOVÁKIA – SVÁJC 2-1

ÉSZAK-ÍRORSZÁG . GÖRÖGORSZÁG 0 – 1

ISRAEL – IZLAND 2 – 2

SZLOVÉNIA – NORVÉGIA 0 – 1

2022 06.03 SZOMBAT

LETTORSZÁG – ANDORRA 3 – 0

KAZAHSZTÁN – AZERBAJDZSÁN  2 – 0

FRANCIAORSZÁG – DÁNIA 1 – 2

BELGIUM – HOLLANDIA 1 – 4

HORVÁTORSZÁG – AUSZTRIA 0 – 3

FEHÉROROSZORSZÁG – SZLOVÁKIA 0 – 1

LIECHTENSTEIN – MOLDOVA  0 – 2

2022 06.04 SZOMBAT

ÖRMÉNYORSZÁG – ÍRORSZÁG

MAGYARORSZÁG – ANGLIA

FINNORSZÁG – BOSZNIA – HERCEGOVINA

LITVÁNIA – LUXEMBURG

TÖRÖKORSZÁG – FERÖER – SZIGETEK

OLASZORSZÁG – NÉMETORSZÁG

MONTENEGRÓ – ROMÁNIA

VÁLTS PRÉMIUM TAGSÁGRA, MOST CSAK, 890 FT!

Prémium Sporthírek Alapcsomag Legyél részese az Academy Media Prémium Sporthíreinek!

Előnyök: Elsőként láthatod a mérkőzésekről általam készített képsorozatot.( Szokodi László , a Szokodi Academy Media nemzetközi fotóriportere.) Szokodi Academy Média interjúk. Egyedi videók, klipek, beszámolók az eseményekről. Mit kell tenned?

A linken keresztül találod meg az előfizetési portált.

Link: Prémium alapcsomag

Fizess elő! Majd kapsz egy értesítést, a Szokodi Academy Media részéről. Azután, minden egyes Prémium sporteseményről kapsz egy értesítést a cikk, hozzáféréséhez. A Prémium Sporthírek Alapcsomag : Minden megkezdett hónap elsejétől, a hónap utolsó napjáig érvényes. Az érvényesség az összeg beérkezésétől számít. ( Amikor megkapod a visszaigazoló e-mailt, értesítést!) Link itt: Prémium Sporthírek Alapcsomag

Felmerülő probléma esetén hívj!

Szokodi László / +36-302069510

Hírlevél

Powered by Live Score & Live Score App
Powered by Live Score & Live Score App