BAJNOKOK LIGÁJA ELŐDÖNTŐ, ELSŐ MÉRKŐZÉS

-Manchester City legyőzte a rivális PSG csapatát, az elődöntő első mérkőzésén.

 

Paris Saint-Germain (francia)–Manchester City (angol) 1–2 (1–0)
Párizs, Parc des Princes, zárt kapuk mögöttVezette: Brych F.,(német),:  Borsch M. (GER), Lupp S. (GER)
PSG: K. Navas – Florenzi, Marquinhos, Kimpembe, Bakker – I. Gueye, Paredes (A. Herrera, 83.) – Verratti – Di María (Danilo Pereira, 80.), Mbappé, Neymar.

Vezetőedző: Mauricio Pochettino
MANCHESTER  CITY: Ederson – K. Walker, Stones, Rúben Dias, Joao Cancelo (Zincsenko, 61.) – Gündogan, Rodri, De Bruyne – Mahrez, Bernardo Silva, Foden. Vezetőedző: Pep Guardiola
Gólszerző: Marquinhos (15.), ill. De Bruyne (64.), Mahrez (71.)
Kiállítva: I. Gueye (77.)

 

A Bajnokok-ligája elődöntő mérkőzésén a francia PSG, hazai pályán fogadta azt a Manchester City csapatát, amelyik ellen eddig, két vereség és egy döntetlent tudhat magáénak a hazai alakulat. Érdekesség, hogy  Guardiola és Pochettino egymás elleni lejátszott mérkőzéseket tekintve, Guardiola  vezet, viszont a legutolsó egymás elleni Bajnokok-ligája mérkőzésen, Pochettino tudott győzedelmeskedni.

A MÉRKŐZÉS ALAKULÁSA:

  1. PERC ELKEZDŐDÖTT A MÉRKŐZÉS!

A mérkőzést a hazai alakulat kezdte. Gyors labdaérintéssel szinte az összes párizsi játékos megismerkedett a labdával. Az első percben meg is lett az első apró szabálytalanság a mérkőzésen, amit Bakker követett el. A  szabadrúgást a vendég csapat végzi el.

2. perc Az első helyzete a hazai csapatnak alakult ki rögtön a 2. percben a hazai csapat saját térfélen megszerezte a labdát és Mappe megindult a felezővonalnál, majd kb 30-35 méterről balra passzol Neymárnak, aki a tizenhatoson belülre érve bal lábbal ellövi a labdát, amit  Ederson  letérdelve könnyedén megfog.

Ahogy telnek a percek egyre jobban érződött, hogy mind a két csapat felvette az utazó sebességet és az iram is fokozódott.

13. perc Neymar  bal oldalt, szögletet végez el, a befele érkező labda átszáll a jobb oldali ötös csücskébe, ahol  Mappé leveszi, majd hátragurítja az érkező csapattárs belebombáz, de a lövés az ötös vonalában el akad egy hazai hátvédben, majd kirúgják, de a labda a tizenhatosnál Bakkerhez kerül, aki ismét tovább gurítja a labdát, Neymarhoz, aki a bal tizenhatos csücskében Verratinek passzol, majd ő vissza Neymarhoz aki jobb lábbal odapirít Edersonnak, aki kiöklözi a labdát.

SZÉP TÁMADÁS VOLT, ÉS EGY íGÉRETES PÁRIZSI HELYZET!

15. perc GÓÓÓL!

Di María , a jobb oldalon végzi el a párizsiak harmadik szögletét, a befele érkező  labdába, Marquinhos fejjel beleérve a kapu bal oldalába fejeli a labdát, ezt nem tudta védeni, Ederson, 1-0.

EGY GYÖNYÖRŰ MARQUINHOS, FEJES GÓLLAL MEGSZEREZTE A VEZETÉST A PÁRIZSI CSAPAT!

21. perc Vendég támadás a bal oldalon, Gündogan beíveli a labdát ami, a párizsi kapu jobb oldalsó ötös és az alapvonal találkozása előtt landol,  B. Silva bal lábbal csak belepöccinteni tudott a labdába, ami épp elég volt arra, hogy Navasnak aki kapu sarkában állva védenie kelljen a lövést..

SZÉP JELENET!

A folytatásban kisebb helyzetek alakultak ki, a játékvezető kiosztotta az első sárga lapot Joao Cancelonak, Mbappé, felrúgásáért. (Ebben a percben még egy sárga lap is kiosztható lett volna a vendégek 6 játékosának, Walkernek, Neymar buktatásáért.)

AZ ELSŐ FÉLIDŐ HAZAI 1-0 VEZETÉSSEL ÉRT VÉGET!

46. Elkezdődött a  második félidő és De Bruyne neve is egyre többször felcsendül. Egyre több vendég helyzet alakul ki, nyomás alatt a párizsiak.

56. perc Mbappé  megindul az ellenfél jobb oldalán a tizenhatos felé , majd a büntetőn belül érve Stones mellett beadja a labdát, ami Verrati lábfeje előtt elviharzik , majd egy vendég hátvéd a bal oldalon kigurítja a labdát a vonalon kívülre.

61. perc M. City támadás egy párizsi lábról az ötösön lecsorgó labdát kb. tíz méterről, De Bruyne háttal a kapunak, bal lábbal a levegőben ollózva el lő, a labda a kapu felett el hagyja játékteret.

SZÉP LÖVÉS VOLT, IGAZ EGY VALAKI LEGYINTETT A LÖVÉSRE, NAVAS!

64. Újabb vendég támadás alakul ki a jobb oldalon Walker kapja a labdát a tizenhatoson belül , aki beadj, de érkezik Marquinhos, aki kirúgja a labdát oldalvonalon kívülre, majd felugrik a kapufára pár hasgyakorlatot  elvégezni.

64. GÓÓÓL!

Vendég szöglet a jobb  oldalon,  a csereként beállt Zincsenkohoz kerül a labda, aki tovább passzol bal oldalra  De Bruyne, aki kb 25 méterről egy nyesett labdával kapura ível és az ötösön bent álló játékosok felett elszáll a labda, amit Navas csak nézni tud, fogni nem, 1-1.

 

DE BRUYNE ODA POTTYANTOTT NAVASNAK AZ ELŐZŐ LEGYINTÉSÉRT! 

A folytatásban fokozódik a hangulat.

71. perc A M.City a gól után több helyzetet is ki tudott alakítani.

GÓÓÓL!

Egy párizsi szabálytalanság után a vendég csapat  végzi el a szabadrúgást, a tizenhatos közepétől számítva kb.: 5-8 méterrel.

Mahrez előtt két sorfal áll fel, egy az övéi, hogy az ellenfél ne lásson semmit, a másik a hazaiak, akik így csak kukucskálni tudnak. Navas se láthatott semmit mert, a szétnyíló sorfal mögött ment be a labda a kapuba, 1-2.

FORDÍTOTT A MANCHESTER CITY MOST MÁR Ő VÁRHATJA A VISSZAVÁGÓT KEDVEZŐBBEN!

77. A folytatásban több szabálytalanság miatt sárga lapban részesített a játékvezető több játékost is, és  Gündogan felrúgásáért , Indrisssa Gueye kapott piros lapot a játékvezetőtől, amivel létszámfölénybe kerültek a vendégek.

A játék hátralevő részében már nem esett több gól  játékvezető 5 percet hosszabbított majd lefújta a mérkőzést.

VÉGE A MÉRKŐZÉSNEK A MANCHESTER CITY 2-1-RE GYŐZÖTT PÁRIZSBAN!

CIKK/Szokodi L.

 

 

 

Fotó/UEFA,(Paris Saint-Germain – Manchester City – UEFA Bajnokok Ligája, elődöntő, első mérkőzés (18)

MANCHESTER CITY FC · PARIS SAINT-GERMAIN)
VISSZAVÁGÓ:
2021, 05.04., kedd
Manchester City (angol)–Paris-Saint Germain (francia)

Hírlevél

Powered by Live Score & Live Score App
Powered by Live Score & Live Score App