– Nem tudott hazai pályán győzni az Újpest, a Puskás Akadémia ellen.+képek

 

  • Az első félidő a vártnál gyengébb küzdelmet hozott. A félidő első felében az újpesti csapat próbált dominálni, de ezt a Puskás Académia játékosai megakadályozták. A vendégek  is egy két helyzetet tudtak kialakítani, igaz a 17. percben egy támadás során Banai véd fekve , de a labda  átgurul alatta és a kapu fele „igyekszik”! De Pauljevics a gólvonalról kirúgja a labdát. Az első félidő legnagyobb helyzete volt, ami után több technikai hiba jellemezte a két csapat játékát. A második félidőben az ellenfél támadóbb játékkal lépett pályára, aminek az 53. percben meg is lett az eredménye. Egy bal oldali vendégtámadás során a beadást követően Slagveer lövését még Banai védi, de a labda Mance elé pattan, aki könyörtelenül jobb felső sarokba lövi a labdát. Vezet a Puskás Akadémia csapata  és a folytatásban is inkább a vendégek kezdeményeztek. A 71. percben egy újabb vendég találat született, Plsek révén, aki később Zierkelbach játékvezető megajándékozott egy sárga lappal is. A gól után felébredt a hazai újpesti csapat is és nem sokkal a vendégek második találata után a 75. percben egy lenyűgöző támadás során, Beridze, Onovo duó passzolgatásával átjátszották a Puskás Akadémia hátsó sorfalát és Onovo nem habozott Tóth B. mellett előtte a labdát és így szépített a hazai csapat. A folytatásban a kisebb faltok jellemezték a csapatok játékát ami inkább a vendég csapatnak kedvezett. A  mérkőzésen több  gól nem esett a vendégek győzelemmel, három ponttal távoztak, míg az Újpesti csapatnak el kell gondolkoznia a következő mérkőzésekre ez a játék kevés lesz pontszerzésre, ami nagyon fontos lenne a csapatnak, hogy  a téli szünetre ne az utolsó helyen zárják a bajnokságot.

CIIKK/SZAMY

 

OTP BANK LIGA, 14. FORDULÓ

Újpest FC-Puskás Akadémia FC 1-2 (0-0)

Szusza Ferenc Stadion, zártkapus mérkőzés, vezette: Zierkelbach Péter

Gólszerzők: Onovo (75.), illetve Mance (53.), Plsek (71.)
Újpest: Banai – Pauljevic, Kutrumpisz, Baosic, Antonov – Csongvai (Szakály P., 86.), Mitrovic (Perosevic, 74.) –  Simon (Bacsa, 86.), Onovo, Beridze – Tallo
Puskás Akadémia: Tóth B. – Szolnoki, Meissner, Spandler, Nagy Zs. – Plsek – Slagveer, Baluta (Urblik, 80.), Knezevic (Nunes, 89.), Kiss T. – Mance (Vanecek, 90.)

Hírlevél

Powered by Live Score & Live Score App
Powered by Live Score & Live Score App