Koronavírus 24. nap: Egy hónapja itt a vírus, az emberek kezdenek agresszívak lenni 

Egy hónapja jelentették be először, hogy Magyarországon is megjelent a koronavírus – járvány. Először két iráni diákon mutatták ki a fertőzést. Azóta a számok is jóval magasabbra kúsztak. Ma 678  fő regisztrált fertőzőtett tartanak számon, de ez a szám jóval több lehet. A bejelentés óta, a koronavírusban megfertőzöttek között sajnos 32 fő elhunyt, ők azonban, több krónikus betegségben is szenvedtek már. Az áldozatok főleg idősebbek, ezért is FONTOS!, most minden magyar állampolgár sokkal fokozottabban kell ügyelni idősebb állampolgárainkra.

  • A vírus megjelenése után 3 hétre a kormány kijárási korlátozást jelentett be , márc. 28 – ápr. 11-ig. Ez idő alatt aki teheti maradjon otthon  és próbáljon meg otthon dolgozni. Ami nagyon kiemelt az idősek védelme miatt lett 9:00 – 12:00 között, csak ŐK látogathatják az élelmiszerboltokat, drogériákat.
  • Az első hetek fegyelmezettsége az egész országban betartatott. A fegyelmezett idős állampolgárok is megszervezték maguknak az otthoni karantént. Bevonták a családjukat, vagy az önkormányzat, ismerősök segítségét kérve, csak ne kelljen kimozdulniuk, és prédává válni a járványnak, ami ekkorra már országosan mindenütt jelen volt.                                                           
  • Egy hónap telt el, a járvány bejelentése után  az embereket ért trauma és a bezártság ( ennek egyik negatív hatása az agresszív viselkedés). Ez a  mai napon, a Mars téri piacon érzékelhető volt. Sok vásárló úgy érzi mivel ő nem veszélyeztetett, ők kiváltságosként nem törődve az előírásokat NEM TARTJÁK BE! Ezt ki is jelentve a piacon meg is említik :-„NEM KELL EZT ANNYIRA FELFÚJNI, CSAK EGY NÁTHA”! – Piaci vásárló I., ami számomra furcsa volt, hogy ezt többen is helyeselték. De íme ami ma velem történt meg vásárlás közben:

Én -Megkérhetném ne álljon közel hozzám, egy kicsit távolabb legyen szíves?

Piaci vásárló II. :     Mi van? Nem tán be vagy szarva? 

Én:    – Közben elnéztem a higiénia semmit nem változott az elmúlt hetek alatt! A vevők után nincs letakarítva a vevőpult, kézfertőtlenítő, na de én csak egy vásárló vagyok nyugtatva magam. (NEM SIKERÜLT MEGNYUGTATNI MAGAM!)

Én: Nem semmi ilyen, csak fertőzés miatt mondtam. ( NA EZT NEM KELLETT VOLNA!)

Piaci vásárló:  Én tiszta vagyok, nem látod . ( Közben az ismerősének mondja, Na, ezért tart itt az ország, az ilyenek miatt! – mondta a Piaci vásárló II, az ismerősének.

Én:   – Én kerültem sorra, de amikor megláttam, hogy az eladó le se törölte az előttem  lévő vásárló ételmaradékát, majd látva meg sem mosta a kezét és elkezdte az én megrendelésemet összerakni, megkértem szépen KÖSZÖNÖM SZÉPEN, meggondoltam magam másra éheztem meg. Így is vissza lehet mondani valamit és nem kell megvennünk, csak azért mert elvi kérdést csinálunk, az EGÉSZSÉGÜNK előrébb való, legalábbis én úgy vagyok ezzel, legyetek ti is.

 

  • A piac, most is egy gócpont és ha a járvány görbéjének stagnálása vagy csökkentése most a cél ahhoz, hogy lassítani lehessen a járványt. A tömeges megbetegedés elkerülhetetlenek tűnik hazánkban, ezt a mai operatív törzs sajtótájékoztatóján hangzott el, Viszont nagyon fontos, hogy a  fertőzöttek száma ne legyen akkor sem kritikusan magas , ezért az ilyen helyeken radikális szigorítások várhatóak. Akár biztonsági őrök legyenek, akik felszólítsák a vásárlókat a távolságtartás betartására.

 

CIKK/SZAM:Szokodi L.

 

 

Diagram/SZAM:Szokodi L. , adatok: https://koronavirus.gov.hu/

 

 

 

Diagram/SZAM:Szokodi L. , adatok: https://koronavirus.gov.hu/

 

 

 

Forrás: https://koronavirus.gov.hu/

 

Diagram/SZAM:Szokodi L., Forrás adatok: Johns Hopkins CSSE

 

 

 

 

Fotó/SZAM: Szokodi L.   ( Szeged, Mars téri piac 04.04)

 

Forrás: https://koronavirus.gov.hu/

 

  • Ételkiszállítás, Szegeden, a Jhon Bull Pub Szeged  

Aktuális kínálatunkat megtalálod a http://www.johnbullpubszeged.hu/…/szukitett-etlap-john-bull… elérhetőségen.

Kiszállítási körzetünk: Szeged és vonzáskörzete (Szőreg, Dorozsma, Gyálarét, Baktó, Tápé).

☎️ 62/484 217 vagy 30/700 7426 (11:00-20:00)

 

 

Hírlevél

Powered by Live Score & Live Score App
Powered by Live Score & Live Score App