Izgalmasra sikerült a végjáték, de visszavágtunk!

Motor Zaporizzsja (ukrán) – MOL Pick Szeged (13-19) 31-32

 

Ukrajnába utazik a MOL-PICK Szeged a VELUX EHF Bajnokok Ligája B csoportjának 3. fordulójában. A két csapat egymásnak nem ismeretlen, hiszen a felkészülési tornán – még augusztusban – játszottak egymás ellen, akkor a Motor Zaporizzsja az egymás elleni harcot.

 

A várakozásoknak megfelelően Sego (16) – aki az előző forduló válogatottjának kapusa lett – védte a szegediek kapuját. Bombac kikerült a kezdőből, helyette a Nantes ellen kitűnően játszó Maqueda (5) került a kezdő csapatba.

 

Jól kezdett Csapatunk, masszívan védekeztünk, igaz a Motor  támadásban nem túl erős.  Fotó: Szokodi L.

A 6-dik perc közepétől már a Szeged vezette a meccset, de 6-8-nél Sigurmannsson (10) hétméterest hibázott. Ebben a BL szezonban ez nem annyira megy a hétméteresek lövése, Bombac, Canellas (14) is hagyott ki Sigurmannsson.

 

Jó játékkal a 21 percben már 5 góllal vezetett a Csapatunk. A vezetéstől függetlenül a nem megfelelően megjátszott védekezésnél Pastor mester rendre intette csapatát. 10-14-es (25:05) vendégvezetésnél a Mister időt kért, taktikai tanácsokkal látta el csapatát.

 

Nagyon jó védekezéssel és jól felkészülten a hazaiak támadójátékából 13-19-es félidejei eredmény született. Mindenképp ki kell emelni Sostaric (24), Bánhidi (27) és Zsitnyikov (89) játékát is az első félidőben.

 

A második félidőben a Motor nyitott védekezéssel próbált közelebb kerülni a magabiztosan játszó MOL-Pick Szegeddel szemben. Sostarics ezen a meccsen hozta azt a formát, amit az előző két fordulóban hiányoltunk Tőle. Bombac továbbra is igazi irányítóként játszott, jól „osztogatta” a labdát.

21-25 (42:34) időt kért Pastor. Az időkérést követő támadásból hétmétereshez jutott a hazai Csapat, Alilovic (32) a kapuban, ahogy a labda is.

 

24-27 (48:18), hosszú idő után látótávolságra került a Pick a Motro számára, Bánhidi bombája, ismét közte 4, nagyon kellett. Egy gyors támadás, egy kihagyott Canellas helyzet, és már csak 2 gól volt a Pick előnye. A második félidőben a védelmünk és a beállóink köszönő viszonyban nem voltak az első félidőben mutatott játékhoz képest.

 

Erőre kapott a Motor, 2, és már csak 1 gól volt közte. A végjátékban az egyenlítésért támadhattak a hazaiak, ehhez a közönség is nyolcadik játékosként volt jelen.

 

Zsitnyikov – Bánhidi összjáték a mai meccsen nagyon ment, de Bánhidi góljára azonnal jött a válasz. Balogh bedobta a csapat 32-dik gólját, Sego hatalmasat védett. az újabb támadás viszont nem volt eredményes a mi oldalunkon.

 

31-32 (58:53), Pastor élt utolsó időkérésének lehetőségével, Bombac a kapusba dobta… Nagyon kemény támadás végén Sego hatalmasat védett, megint Ő lett a Csapat kulcsembere.

 

Most sem mehetünk el a szegedi Szurkolók mellett! 12-én 36 órányi vonatos utazással és 5 átszállással ott voltak és buzdították Csapatunkat. Útjuk kedden ér véget, akkor érnek vissza Szegedre.

 

A jövő héten ismét hazai pályán játszik BL mérkőzést a Csapatunk, akkor a RK Celje Pivovarna Lasko lesz a vendégünk az újszegedi Sportcsarnokban. Előtte azonban még egy kemény mérkőzés vár a MOL-Pick Szegedre, Vladan Matic vezetésével, szerdán (18:00) a Grundfos Tatabánya KC érkezik.

#hajrászeged #csakelőre

 

M.A.

 

Hírlevél

Powered by Live Score & Live Score App
Powered by Live Score & Live Score App