OTP BANK LIGA. 13., FORDULÓ:

Az OTP Bank Liga 13., fordulója a ZTE-Mezőkövesd összecsapásal kezdődik. A ZTE az elmúlt öt mérkőzését nézve hármat megnyert, viszont az utolsó két bajnokin kétszer is megbotlott, mindkétszer idegenben kapott ki több góllal. Most haza pályán ismét bizonyíthat, Waltner Róbert együttese a Mezőkövesd ellen.

A hétvégi forduló derbije a Ferencváros hazai pályán fogadja a MOL Fehérvár csapatát és ha ezen a mérkőzésen nyer a fehérvári csapat, és a Puskás Akadémia pontot, vagy pontokat szerez a Paks otthonában, akkor a forduló után a bajnokságban új csapatként a Puskás Akadémia vezetheti a bajnoki tabellát.

Fotó/Szokodi László

A Ferencváros az elmúlt bajnoki fordulóban, fektette kétvállra hazai pályán, fektette kétvállra a Kisvárdát. Azt a Kisvárda csapatát, amelyik az idei bajnoki szezonban, az első fordulóban 2-1-re tudta, nagy meglepetésre legyőzni a tavalyi bajnokot. Szabics Imre az idegenbeli Újpest elleni 1-0-ás vereség után, két győzelmet könyvelhetett el, az egyik az előző bajnoki fordulóban a ZTE 3-0-ás siker, hazai pályán.

Márton Gábor visszatér, de  immáron az MTK vezetőedzőjeként!

MÁRTON GÁBOR: „AZ ELŐRELÉPÉSHEZ ELENGEDHETETLEN, HOGY A JÁTÉKOSOK IS PARTNEREK LEGYENEK AZ ELKÉPZELÉSEIMBEN”

Ebben teljesen igaza van, az újdonsült vezetőedzőnek. A változáshoz nagyon nagy szükség lesz, hogy a játékosok nem csak, hogy elhiggyék, hogy tudnak nyerni, hanem technikailag is egy erősebb határozottabb futballt kell mutatniuk, ahhoz, hogy ne a bajnoki tabella alsó részében foglaljanak helyet, mint most pillanatnyilag, a 11., helyen. A 13., forduló zárómérkőzését fogja játszani az MTK, a Honvéd otthonában. Annál a Budapest Honvéd csapathoz, amelyikkel, még a tavalyi szezonban még osztozott a saját Új Hidegkuti N., Stadionon. Na de mindegy, az viszont nem, hogy a Honvéd felbőszülve léphet a saját pályájára, hiszen az előző, fordulóban a DVSC otthonában gólzáporos mérkőzésen 5-3-ra kaptak ki, így remélhetjük az MTK ellen is egy nagy csatát láthatunk.

 

Márton Gábor első nyilatkozata, MTK vezetőedzőjeként.

Csapatunk jelenleg a 11. helyen áll a bajnokságban, így egyértelmű, hogy szeretnénk előrébb lépni a tabellán. Hasonló helyzeteket többször is sikerrel oldott meg a közelmúltban.
– Minden klub, és minden helyzet más, a közös pont ezekben legfeljebb az, hogy szeretném, ha itt is felfelé indulnánk el. Nem szeretem a hangzatos nyilatkozatokat, én azt szeretem, ha az eredmények beszélnek helyettem. Annyit mondanék, hogy jól esik az a bizalom, amit a vezetők a megbeszélések során felém árasztottak, úgy gondolom, az ő támogatásukkal együtt sikeresek lehetünk. 

Ehhez mennyi időre lehet szükség?
– Természetesen képben vagyok a csapat körüli nehézségekkel, tudom, milyen sok volt a hiányzó az utóbbi időszakban, és bízom abban, hogy már rövid távon sem az „orvosi stáb fogja összeállítani a csapatot”, remélem, egyre bővülnek majd a válogatási lehetőségeim. A célunk az, hogy mielőbb elinduljunk felfelé ebben a helyzetben. Az első időszakban az eredmény mindennél fontosabb, hiszen ha jönnek a pontok, az mindig építő tud lenni, de szeretném, ha a lehető legkorábban az eredmény olyan játékkal is párosulna, amit elképzelek. Szerintem a klubnak erre alkalmas játékosai vannak, de az első lépcsőfok a megfelelő egyensúly megtalálása lesz.

Hétről hétre az MTK Budapest szerepelteti a legtöbb fiatalt a mezőnyben. Tartható ez a helyzet?
– Amit a klub vezetői képviselnek, az hozzám is közel áll. Szeretnék minél több fiatalnak játéklehetőséget adni, természetesen érdem szerint, mert a kor nem érdem. Köztudott, hogy az MTK-nál megvan a lehetőségük az edzőknek arra, hogy minőségi fiatalokkal dolgozhassanak együtt. Én a keretben látom azt a minőséget, mind a fiataloknál, mind a rutinos játékosoknál, amivel többre lehetünk képesek. Ehhez elengedhetetlen, hogy a játékosok is partnerek legyenek, mert ahol így van, ott egy edzőnek könnyebb dolga van. Lehetnek bármilyen rész- vagy tartós sikereid a múltban, e nélkül nem tudsz eredményt elérni. A korábban elért eredményeknek mindig az volt a nyitja, hogy a játékosok az elejétől beleálltak a munkába, és maximálisan megvalósították azt, amit elképzeltünk, amit kértünk tőlük.

Forrás: https://www.mtkbudapest.hu/

 

Borítókép/Szokodi László

OTP BANK LIGA. 13., FORDULÓ:

2021 11.18 PÉNTEK:

20:00 ZTE FC – MEZŐKÖVESD ZSÓRY FC

2021 11.19 SZOMBAT:

12:30 PAKSI FC – PUSKÁS AKADÉMIA FC

17:00 GYIRMÓT FC GYŐR – KISVÁRDA MASTER GOOD

19:30 ÚJPEST FC – DVSC

2021 11.20 VASÁRNAP:

17:30 FERENCVÁROSI TC – MOL FEHÉRVÁR FC

19:45 BUDAPEST HONVÉD – MTK BUDAPEST

Hírlevél

Powered by Live Score & Live Score App
Powered by Live Score & Live Score App