Kemény meccs után 1 ponttal több

MOL Pick Szeged – Skjern Handbold 33-33 (14-15)

 

Ismét hazai pályán játszott a MOL Pick Szeged Csapata, akik a VELUX EHF Bajnokok Ligája 8-dik fordulójában a dán Skjern Handbold együttesével csatázott. A hazaiak immár 176-dik meccsükre készülhettek ebben a sorozatban.

A bemutatások előtt, Dr. Szűcs Ernő Péter a MOL-Pick Szeged Igazgatóság elnöke köszöntötte Szabó Dokit, aki 30 éve erősíti a Csapatot. 

Idegenben már meccseltünk a dánokkal, akkor 26-29-re nyertünk. „Kemény meccs volt az akkor is, most sem számíthattunk könnyebbre” – nyilatkozta Pastor mester.

Alilovic (32) kezdett a kapuban és egymás után kétszer is eredményes volt egy támadáson belül, majd Maqueda (5) kapufát talált.

Agresszív támadással szerezte meg a vezetést a vendégcsapat, akik erre e mérkőzésre csak 13 játékost neveztek és nem utazott a csapattal két világklasszis sem, Eggert és Myrhol.

A vendégek több ajándék labdát is adtak a mijeinknek. fej-fej mellett haladtak a csapatok, a vendégek játékán nem látszott, hogy rövid a cserepad. Az első félidő végén 11-13-as vendégvezetést is jelzett az eredményjelző.

Az első félidő egészére elmondható, hogy hajtós, rohanós volt, 1 gólos vendégvezetéssel 30 percnyi játék után.

Csapetunk az öltözőben „maradt”, így 1 lőtt és 4 kapott gól volt a mérleg a második félidő 5-dik percében, így időt is kér Pastor mester. kemény harcos játékot játszott továbbra is a Skjern.

Kapust cserélt a Szeged, Sego (16) jött a második félidőben, és a Bodó Ricsi (9) bombáival jöttünk felfelé (42:43, 21-23). 1 jólra jött fel a Szeged, a Csarnok a Szurkolók buzdításától zengett, idői is kértek a vendégek (22-23).

Továbbra is fej-fej mellett a Csapatok, de 1 Canellas (14) hétméteressel és 2 fantasztikus Alilovics védéssel: X (30-30). Időt is kérnek a dánok (31-30).

12 másodperccel a lefújás előtt a hazaiak is időt kértek (33-33), a szegedi Csarnok közönsége állva buzdította csapatát. Maqueda bombáját a játékvezetők már nem adták meg, így 1 ponttal, továbbra is csoport másodikként menetelünk a BL, B csoportjában.

 

Így értékelték a találkozót:

Juan Carlos Pastor (MOL Pick Szeged vezetőedzője) – Az meccs elején tudtunk volna nagyobb előnyt szerezni, sok hibával játszottunk, így vissza tudtak jönni a meccsbe. Nehéz volt ellenük védekezni. Nagyon jól játszottak a vendégek. Végig harcoltunk és a Szurkolók is odatették ismét magukat. A végén nem tudtuk időben ellőni a labdát, így döntetlennel zárult a mérkőzés. A meccs előtt arra számítottunk, hogy hazai pályán meg lesz a 2 pont, az eredmény ellenére veszítettünk, mert a kezünkben volt a 2 pont. Minden meccs nagyon nehéz a BL-ben. Gratulál a vendégeknek és sok sikert kíván a későbbiekben.

Fotó: Szokodi L.

Joan Canellas (MOL Pick Szeged irányítója) – kicsit csalódott, hisz úgy gondolta nyernek hazai pályán. Nem a legjobb mérkőzést játszódták, a jövő héten a PSG ellen egy más játékra lesz szükség, a hazai pálya és s Szurkolók erőt adnak.

Ole Norgaard (Skjern Handbold vezetőedzője) – mind a két mérkőzéssel elégedett, melyet Csapata játszott a MOL Pick Szeged ellen.

Jesper Konradsson (Skjern Handbold irányítója) – nagyon örül az 1 pontnak, jó volt itt játszani

 

A jövő hétvégén a PSG látogat a MOL Pick Szegedhez, így ismét egy hatalmas csatára számíthatunk!

#hajrászeged #csakelőre

M.A.

Hírlevél

Powered by Live Score & Live Score App
Powered by Live Score & Live Score App