– A Kisvárda idegenben, az Újpest otthonában tarolt, és vitte haza a három pontot.

 

 

Újpest FC–Kisvárda Master Good 2–4 (2–2)
Szusza Ferenc Stadion, v.: Solymosi
gólszerzők: Perosevic (28., 40.), illetve Bumba (11.), Simovic (24.), Rubus (59.), Datkovic (64.)
sárga lap: Csongvai (58.), illetve Datkovic (17.), Bertucci (55.), Viana (79.), Bumba (84.)

Újpest: Banai – Csongvai (Tallo, 66.), Máté, Baosic, Pauljevic (Szakály P., 83.) – Nwobodo, Mitrovic – Simon, Onovo, Bacsa (Katona, 72.) – Perosevic
Kisvárda: Dombó – Melnyik, Datkovic, Hej, Rubus (Kravcsenko, 65.) – Bertucci – Navratil (Karaszjuk, 83.), Simovic, Bumba, Camaj (Sassá, a szünetben) – Viana

A kezdés után próbált kezdeményezni az Újpest, akadt is helyzete, mégis a vendégek szereztek vezetést. Jól szűrtek a kisvárdaiak, míg az újpesti védelem határozatlan volt, ennek eredményeként a félidő közepére nőtt a különbség. A kétgólos előny elkényelmesítette a vendégeket, és védelmi kihagyásuk szépítő gólhoz segítette az Újpestet. Kiegyenlített maradt a játék, az első hazai gólt jegyző Perosevic átlövésével – labdája gellert is kapott egy blokkoló lábon – pedig még a szünet előtt egyenlített a házigazda.

Az Újpest irányított a második játékrész elején is, de gólokat ismét a vendégek szereztek: öt percen belül előbb szabadrúgás, majd szöglet utáni beívelésből volt eredményes két védőjük. A találkozón másodszor volt kétgólos előnyben a Kisvárda. A lefújásig meddő mezőnyfölényben játszott az Újpest, a várdai kapura nem jelentett veszélyt. A vendégek rutinosan tartották és járatták a labdát, a kinyíló hazai védelemre vezetett kontráikban olykor gólveszély is volt.

Az Újpestnek megszakadt a hat hazai bajnoki mérkőzése óta tartó veretlenségi sorozata, amely során négyszer győzött, kétszer ikszelt. A lila-fehérek pályaválasztóként negyedszer találkoztak a Kisvárdával, három 1–0-s siker után először maradtak alul. A Kisvárda nagyszerűen teljesít vendégként: az előző öt idegenbeli bajnokijából a negyediket nyerte meg.

Forrás: www.mlsz.hu

 

Képgaléria:

Fotó/SZAMY

 

Hírlevél

Powered by Live Score & Live Score App
Powered by Live Score & Live Score App