A Magyar Bajnok legyőzte a sztárokkal felálló PSG-t

MOL Pick Szeged – Paris-Saint-Germain HB 33-32 (16-14)

 

A forduló csúcsrangadóját rendezték a VELUX EHF Bajnokok Ligájában, ahol a szegediek a világklasszisokkal felálló franciákat fogadták. Két héttel ezelőtt idegenben 2 góllal maradtunk alul, így most hazai pályán volt lehetőség bizonyítani.

A párharc további érdekessége volt, hogy a vendégek kispadján az a Raul Gonzalez ült, aki egykor Pastor mester kezei alatt vált remek edzővé.

 

Csapatunk kapitánya, Jonas Kallman (8) nélkül, mi kezdtük a félidőt és rögtön egy hétméteres párbajjal indultak a csapatok, melyet 1-0-ra, mi nyerünk!

Az első 5 perc után látszott, hogy kemény és tempós mérkőzés vár a csapatokra. Mirko Alilovic (32) remekül kezdett, és Bánhidi Bence (27) is 2-ből 2szer betalált és hétméterest is kiharcolt. Maqueda (5), kapta az első két perces kiállítást.

10-10-nél érte utol a Szegedet a PSG, de ezt követően ismét el tudtunk 2 góllal lépni 12-10 (19:28).

22:05 (13-10) – kettős kiállítás Maqued és Gensheimer, ami a hazaiaknak nem jött jól, hiszen Maqueda-nak ez már a második kettő perce volt.

Alilovic remek formában védett, hatalmas ziccereket fogott, a szurkolók nem győzték skandálni „Mirko, Mirko”!

Az első félidőt 16-14-gyel zárták a Csapatok, összesített eredményt nézve X. J

A második félidőben pályára lépett a szegediek bombázója is, Bodó Richard (9), aki megszerezte a félidő első gólját. Alilovic továbbra is kiemelkedő formában játszott.

41:30nál (23-20) időt kértek a vendégek, nem bírnak a hazaiak elszánt játékával.

A franciák továbbra is szenvedtek a pályán, Bodó bombájával Omeyert is a kapuba küldte. Már a kapusukat is lehozták, így 7 a 6 ellen próbáltak eredményesek lenni.

Pedrot (26) Genseimer küldte a parkettre, melynek eredmény piros lap lett, az érte járo hétméterest Sigurmannsson (10) értékesítette, aki eddig a pillanatig 100%-an lőtte a büntetőket.

58:12 (32-31) kikérte idejét Pastor is, eddig 2-3 góltra tudta tartani előnyét a Pick Szeged,

 

 

 

 

Így értékeltek a résztvevők:

Raul Gonzales (PSG vezető edzője) – Gratulált a Szegednek, megérdemelték a győzelmet. Jól támadtak, de a Csapata nem tudott Alilovic védéseivel mit kezdeni. A vereség ellenére, elégedett Csapata eddigi BL teljesítményébvel.

Juan Carlos Pastor (MOL Pick Szeged vezető edzője)  – Nagyon jó meccset játszottunk. furcsa volt, hogy végig vezettünk, és jól védekeztünk, a 4 gólos előny magabiztosságot adott. Nehéz volt a 7-6 elleni védekezés. megnyertük ezt a mai meccset, két ponttal több van, de egy meccsel kevesebb. Jó csapatmunkával meg tudjuk verni a legjobbakat is.   

Kounkoud Benoit (PSG jobbszélsője) – tudták, hogy nehéz lesz ebben a hangulatban játszani, nem úgy kezdték, ahogy kellett volna. Elszenvedték az első vereségüket, de ettől függetlenül, azt gondolja, nincs okuk elkeseredni.

Mirkó Alilovic (MOL Pick Szeged kapusa) – ezért a győzelemért az egész Csapat megdolgozott. Kielemezték a korábbi találkozót, kell még fejlődni, de jó az irány.

             Fotó: Szokodi L.

Hírlevél

Powered by Live Score & Live Score App
Powered by Live Score & Live Score App