Ha súlyemelésről beszélünk, akkor sokak számára egyből a szegedi Nagy Péter neve jut eszébe. Az elmúlt 18 év során beírta nevét a magyar súlyemelők névsorába. A Bundesliga versenye után közvetlen látogattam meg Petit egy hétfői esős napon.

       Ő az Ember, aki még a régi vágású sportolók közé sorolhatunk, amikor üzentem neki válaszolt és biztosított az interjú lehetőségéről. A mindennapokban is természetes és nincs elszállva, fitogtatva az eredményeket beszél bárkivel.  

Az interjú napján egy kicsit hamarabb érkeztem az edzőterembe, ahol Peti minden nap edz. Körbenézve a teremben, láttam az elmúlt évek során szerzett számtalan trófea mellett, a sok hírességgel készített fotókat a falon. 

Pontban a megbeszélt időben nyílt az ajtó és megérkezett az interjú alanyom Nagy Peti. Vidáman és tettre készen, pedig előtte való nap még Németországban volt. A gépe késéssel indult – elmondása szerint ehhez hozzá szokott – annak viszont örült, hogy így legalább a reptéren végig tudta nézni, és szurkolni kedvenc kézilabdacsapatának a MOL-Pick Szegednek a mérkőzését. Hajnali érkezés és reggel edzés és interjú velem.

Úgy gondolom Peti ízig-vérig profi sportoló. Ezzel nem csak én vagyok így, hiszen rengeteg közös ismerősünk van, akinek meséltem, hogy lehetőségem lesz Petivel beszélgetni, egyből az volt a reakció, „szuper kíváncsi vagyok rá, követem, kérdezd meg, hogy miért lett súlyemelő, mik a tervei”.

A mai edzés már a világbajnokságra való felkészülés jegyében zajlott. Nagyon erős mezőny állt össze, hiszen most sok eltiltott ázsiai ország versenyzői ismét pástra léphetnek.

„Az esélyeim a legjobb tízbe bekerülni az már egy nagyon nagy eredmény lenne” – mondta Peti

Eredmény szakításban:  182jó ,187x, 187 jó

lökésben:  220jó, 226jó, 234 x    

N.P. – Sosem vonzottak a küzdősportok, egyszer a bátyám súlyemelő edzésére lementem, és ott ragadtam. Következő hónapban már versenyen voltam, és igen szép eredményt értem el elsőre. Ez adott motivációt, hogy ebben a sportágban kezdjem el a pályámat.

A bátyádon kívül más valaki is sportol valamit a családban?

N.P. – Igen olyannyira, hogy édesapám is súlyemelő volt, és egész szép eredményeket ért el, s ezt 32 éves koromban tudtam meg. Akkoriban a hosszú haj volt a sláger persze az öreg is követve a trendet neki is hosszú volt a haja. Amikor mondták neki le kellene verseny előtt vágni a haját kifordult és soha többé nem tért vissza a pástra.

Kik a segítőid?

N.P. – Nagyon sokat köszönhetek edzőimnek, Haragos Attila, és Oláh Imrének, a családom, és mennyasszonyom mindig sokat segítenek, amikor úgy érzem mentálisan is és fizikailag is fáradt vagyok.

 

A mentális rész azért nagyon fontos ugye?

N.P – Igen!

De ezen a téren is profi szakemberek segítik a a munkámat a BadyArt Selfness Center két kiváló edzője Szűcs Ákos, és Bús Mirella az adott versenyre készítenek fel, a professzionális edzéstervükkel amit rám szabva készítenek el velem együtt.

      Most zajlott nemrég a Spanyol Király Kupa, ahol csapatban 1. helyezettek lett a Petivel felálló csapat. Év végére ez nagyon jó eredmény, és jövőre nézve ez nagy inspirációt adott számára. Peti eredményeiről a későbbiekben is beszámolok Nektek!

Sz. L.

           Fotó: Szokodi L.

 

 

 

 

 

 

Hírlevél

Powered by Live Score & Live Score App
Powered by Live Score & Live Score App