-A Kisvárda vezetőedzőjeként tért vissza a portugál szakember

 

A Kisvárda FC csapata új edzővel kezdi meg a következő szezont. A portugál Joao Janeiro szakember a Tisza-parti, Szeged-Cs.G.A. vezetőedzőjeként ismerhetjük, akinek a vezetésével sok szép pillanatot tudhatunk magunkénak itt Szegeden. A szakvezető immáron egy szinttel fentebbi bajnokságban a Kisvárda Master Good csapatánál fog vezetőedzői posztot betölteni. 

Aláírta szerződését NB I-es csapatunkhoz, így annak vezetőedzője lesz az új bajnokságban Joao Janeiro. A 39 éves portugál szakember nem ismeretlen Magyarországon, hiszen a 2018-2019-es bajnokságban már dolgozott Szegeden, ugyanakkor nemzetközi rutinnal is rendelkezik.

Az Európa-ligába jutott portugál CF Belenenses csapatánál asszisztens edzőként és játékosmegfigyelőként is dolgozott, az ugyancsak portugál élvonalbeli Estoril Praia SAD együttesénél elemzőként és ellenfélmegfigyelőként tevékenykedett. Az Egyesült Államokban a Next Level Sports és az Oklahoma Roughnecks csapata foglalkoztatta, utóbbi klubnál az utánpótlásképzést is felügyelte.

Korábban szakmai kapcsolatban állt a spanyol Athletic Bilbaóval abban az időben, amikor az argentin Marcelo Bielsa volt a vezetőedző, a Chelsea-vel az olasz Roberto Di Matteo menedzseri időszakában, az orosz Zenittel az ugyancsak olasz Luciano Spaletti edzősége alatt., olvasható a Kisvárda hivatalos honlapján

 

Fotó/Szokodi L.

Már korábban is kapcsolatban álltunk egymással, folyamatosan követtem a futballról alkotott filozófiáját, elemzéseket kértem tőle a mérkőzéseinkről és játékosainkról – indokolta a választást Révész Attila, a Kisvárda Master Good sportigazgatója. – Rengeteg megbeszélés és információgyűjtés után egyértelművé vált számunkra, hogy tud nekünk segíteni. A fiatal játékosok portfóliója az ő meglátása szerint egyezett a miénkkel, ez azért fontos, mert korábban jeleztük, más útra térünk, amelyben több szerep jut az akadémistáinknak. Más kluboknál is jellemző a fiatalítás az edzői stábban, mi is szeretnénk az új gondolatok, az új filozófia és az új futballkultúra által lehetőséget teremteni a tanulásra, a megújulásra. Ráadásul korábbi magyarországi munkahelyéről, Szegedről is sikerült feltérképeznünk őt. Tudjuk, hogy némi tapasztalatra van szüksége, de a mi utunkon megfelelő személyiség lehet, főként azért, mert az akadémiánk szakmai igazgatója, Szentes Lázár felügyelni fogja a munkáját, és az ő együttműködésük lehet a garancia arra, hogy az együtt meghatározott munkamódszer sikeresen tudjon működni. Joao Janeiro az általunk is alkalmazott taktikai periodizációhoz illeszkedve olyan edzésmódszereket mutatott be nekem, amelyeket korábbi pályafutása során magasabb szinten művelt, és ezt a területet is tudja fejleszteni, ami az egész klubra hatással kell, hogy legyen. Feladatai közé tartozik majd továbbá a játékosok egyéni fejlesztése is, az akadémián pallérozódó és tehetséges futballisták teljesítményének külön elemzése is.

Hírlevél

Powered by Live Score & Live Score App
Powered by Live Score & Live Score App