-Edzői sorsok.

 

Az OTP Bank Liga 2020/2021-es szezonja befejeződött, a Ferencváros sorozatban harmadjára szerezte meg a bajnoki címet Szergej Rebrov vezetésével. A szakember 2018 vette át  a bajnok csapat irányítását  és a bajnoki cím mellett az elmúlt évben húszon öt év után ismét Bajnokok-ligája csoportkörébe jutott a csapat. A csoportkörből való továbbjutás igaz nem sikerült a csapatnak, de pontot, és gólokat sikerült szerezniük.

SZÉP TELJESÍTMÉNNYEL ZÁRTA A BL CSOPORTKÖRT A FERENCVÁROS!

Ahogy arról már beszámoltam a Ferencváros utolsó bajnoki mérkőzését a Budapest Honvéd ellen játszotta, és az első félidő Honvéd vezetése, után a Ferencváros a második félidő utolsó tíz percében rúgott két góllal megfordította a mérkőzést és 2-1-re legyőzte a Honvéd csapatát. A sajtótájékoztatón a győzelem ellenére Szerhij Rebrov a Ferencváros vezetőedzője  eléggé szűkszavúan nyilatkozott a média munkatársai részére.

 

Kubatov Gábor: Rebrov február 10-én felmondott a Ferencvárosnál

Az Origo hírportál 2021.05.19-i bejegyzésében olvasható az alábbi interjú, amit a Ferencváros elnöke nyilatkozott, Szerhij Rebrovval kapcsolatosan.

Majd így folytatta a Ferencváros elnöke Kubatov Gábor:

„Eszem ágában sem volt váltani, és nem is tudok arról, hogy a klubon belül bármilyen áthidalhatatlan ellentét lett volna az edző és a menedzsment között.

FELELŐS VEZETŐKÉNT NEM TEHETEM MEG, HOGY A CSAPAT ITT ÁLLJON EGY BL-SELEJTEZŐ ELŐTT EDZŐ NÉLKÜL. KÖRÜLNÉZTÜNK A PIACON, ÉS MÁR VANNAK LEHETSÉGES JELÖLTJEINK. AKI ENGEM ISMER, AZ TUDJA, HOGY HA NEKEM VALAKIVEL PROBLÉMÁM VAN, AZT MINDIG A SZEMÉBE MONDOM, ŐSZINTÉN, DE ITT ERRŐL SZÓ SEM VOLT.

Persze van egy érzelmi része a dolognak. Azt hittem, hogy a megbecsülésünket legalább anyagilag kifejezzük, mert Rebrov európai szinten is nagyon jól keresett. Mi mindent megtettünk azért, hogy sikeres legyen. Egy zseniális edző, olyan, amilyenre mindig is vágytam, de el kell fogadnom a döntését. Szeretném, ha leülnénk és beszélgetnénk egymással. Ez még hátravan” – mondta, az elnök úr.

A most megjelent könyvében, a klub  elnökeként eltöltött  tíz év sikereiről is beszámol.

Ha megszeretnéd vásárolni a könyvet,  link itt: Az első tíz év

-„Amit ígértünk, az mostanra teljesült. Azt vállaltuk 2010-ben, hogy vissza fogjuk vinni a Fradit a nemzetközi porondra. Amikor az FTC bejutott a Bajnokok Ligájába, akkor az UEFA hivatalos honlapja arról írt, hogy egy nagy csapat tért vissza a sorozatba. Abban a pillanatban éreztem azt, hogy sikerült visszakerülnünk oda, ahová mindig is vágytunk, és ahová mindig is tartoztunk. Másrészt az a szolgálat, hogy 10 évet tölthettem a klub élén, egy óriási megtiszteltetés számomra. November óta írom ezt a könyvet, az elsőt és minden bizonnyal az utolsót is egyben”.- nyilatkozta Kubatov Gábor, a Ferencváros elnöke

 

Mi lesz Szerhij Rebroval az még kérdéses, hiszen jövő nyárig szerződés köti a klubhoz. Viszont az is érdekes, hogy a klub elnöke elmondásában több edzővel is már egyeztetések folynak a klub részéről. A legígéretesebbnek befutónak, Peter Stöger, Austria Wien jelenlegi vezetőedzője lehet, de elnézve az osztrák bajnokságban és kupában csak a múltban elért eredményei azok amik jelentősebbek, habár 2017-2018-ban a Dortmundnál is megfordult vezetőedzőként. A két edzőt tekintve ha a Ferencváros a tavalyi BL csoportköri sikerét felül akarja múlni, erre az osztrák edző kevés lesz.

 

A Mezőkövesd csapatánál viszont marad a következő bajnoki szezonra is a vezetőedző, Pintér Attila.

Fotó/Szokodi L.

-A szakember az előző idényben 10 forduló után vette át a stafétát, akkor együttesünk a tabella utolsó helyén állt 8 ponttal az OTP Bank Ligában. A folytatásban néhány hét alatt talpra álltak labdarúgóink, amit jól jelez, hogy a tavaly december 5-én Zalaegerszegen elszenvedett 3-0-s vereséget követően zsinórban 13 mérkőzésen maradtunk veretlenek a bajnokságban. Csapatunk 23 találkozón összesen 34 pontot szerzett Pintér Attila vezetésével és ezzel meghoszabbította élvonalbeli tagságát, július végén a 7. idényét kezdheti meg az első osztályban. A sikeres szezon után vezetőedzőnk és Tállai András elnök egyeztettek a folytatásról, melynek végén eldőlt, hogy a 2021-2022-es szezonban is Pintér Attila vezeti majd csapatunkat., olvasható a klub hivatalos honlapján.

MTK Budapest csapatánál is változások történtek vezetőedző poszton. Michael Boris helyére, a magyar férfi labdarúgó-válogatott pályaedzője,  Giovanni Costantinó váltja, aki Marco Rossi segítőjeként tevékenykedett a válogatottnál.

 

 

– Saját tapasztalatból tudom, hogy folyamatos munkával és figyelemmel jár a tisztség. Ezért úgy döntöttünk, hogy Giovanni ma elhagyja az edzőbábort. Neki is jobb, ha már most teljesen az új, nagy kihívást jelentő feladatára tud koncentrálni, a válogatott számára pedig elengedhetetlenül fontos, hogy minden stábtagunk száz százalékosan a munkájára összpontosítson ebben a rendkívül fontos időszakban. Giovanninak, aki részese volt a válogatottal eddig elért sikereinknek, köszönjük eddigi munkáját, és sok sikert kívánunk neki az MTK Budapest vezetőedzőjeként.,-Marco Rossi

Forrás/MLSZ

Fotó/MLSZ

– Óriási lehetőség számomra, hogy az MTK Budapest bizalmat szavazott nekem vezetőedzőként. A mostani döntésből az MTK és a válogatott is profitál, hiszen én is teljes erőbedobással az új feladatomra tudok koncentrálni, és a válogatott is kizárólag az Eb-felkészülésre fókuszáló stábbal készülhet az előtte álló fontos feladatokra. Jelenleg ezzel tudom a legjobban segíteni leendő klubomat és a nemzeti együttest is. Köszönöm Marcónak, a teljes stábnak és a játékosoknak az együtt töltött időszakot, és természetesen hihetetlenül szurkolni fogok nekik az Európa-bajnokságon és a vb-selejtezőkön is

Hírlevél

Powered by Live Score & Live Score App
Powered by Live Score & Live Score App