OTP BANK LIGA 32. FORDULÓ

-Kapaszkodott, küzdött az MTK, de kikapott a Fehérvártól.

 

MTK Budapest – MOL Fehérvár 1-3 (0-1)

Budapest, Új Hidegkuti Nándor Stadion, zárt kapus mérkőzés , Vezette: Erdős J, Asszisztensek: Albert I., Kóbor P., Solymosi P., Radványi Á.

MTK Budapest: Mijatovic – Perkovic, Ferreira, Nagy – Alho, Kanta (Cseke, 19.), Varju (Mezei, 46.), Herrera – Prosser (Vancsa, 76.), Varga (Antonijevic, 83.), Schön (Drljo, 83.)

Vezetőedző: Michael Boris

MOL Fehérvár FC: Kovács – Bolla, Rus, Musliu, Stopira (Hangya, 88.) – Rúben Pinto (Alef, 78.), Nego – Funsho, Houri (Bourard, 88.), Petrjak (Dárdai, 88.) – Nikolics (Zivzivadze, 75.)

Vezetőedző: Szabics Imre

Gólszerző: Tiago (89.), ill. Nikolics (18.), Zivzivadze (75.), Houri (82.)

Sárga lap: Herrera (38., 65.), Nagy (81.) illetve Petrjak (55.), Funsho (73.)

Kiállítva: Herrera (65.)

A mérkőzés előtt már egy beharangozót készítettem link itt: MTK beharangozó

A MÉRKŐZÉS ALAKULÁSA:

Az utolsó hazai mérkőzésről annyit tudni kell a szurkolóknak, hogy két játékos is távozik az MTK csapatából, Kanta József, aki visszavonul, és Schön Szabolcs, aki Dallasban folytatja pályafutását.

Fotó/Szokodi L.

A két csapatkapitány üdvözölte egymást, majd eldöntötték, melyik csapat választ térfelet és, melyik csapat kezdi a találkozót. A mérkőzésen a hazai csapat kékben, a vendégek fehér szerelésben léptek pályára.

ELKEZDŐDÖTT A MÉRKŐZÉS!

1. perc  A hazai csapat kezdete a találkozót, és ezzel egy időben Michael Boris, a hazaiak vezetőedzője is elkezdet a taktikákat  a partvonal mellöl diktálni a csapatnak.

A bajnoki szezonban az MTK kétszer tudott győzni a vendég csapat ellen, igaz akkor még nem az új vezetői gárda irányította  fehérvári csapatot élén Szabics Imre vezetőedzővel. Amióta Szabics Imre vezeti a Fehérvár csapatát, egyszer találkozott a két csapat a MOL Magyar Kupában, és azt a Fehérvár nyerte, és jutott tovább a döntőbe, amit  május 03-án játssza  a Fehérvár az Újpest ellen. Ezért is kérte a Fehérvár a bajnoki mérkőzést  előrébb hozni, amibe az MTK is belegyezett.

4. perc Fehérvári támadás a jobb szélen Nego a partvonalhoz közel beadja a labdát, amibe Nikolics belefejelve tovább csúsztatva érkezik a labda Petrjak elé aki a bal oldalon az ötösnél várja a labdát, majd megkapja és ballal oda pörköl egyet, de labda a kapu jobb oldalán kiszáguldozik a pályáról.

MEGVAN AZ ELSŐ VENDÉG HELYZET!

 

9. perc Schön megillan a jobb szélen, de Funsho az alapvonalnál utoléri, szereli de róla megy ki a labda, szöglet. A szögletet Kanta végzi el, a labda Perkovics elé pattan, aki fejjel csúsztat jobbra a kapu felé, de egy kicsit is, de a labda a kapu mellett megy el.

18. GÓÓÓL!

A 18. percben Nego a középvonalnál megszerzi a labdát, majd tovább passzol Funsho aki a jobb oldalon tovább fut a tizenhatos felé, majd beadja balra a középen érkező Nikolicsnak, aki „vitatható” lesen volt”, de a játékvezető nem intett, Nikolics nem habozott, az elfekvő Mijatovic mellett, a jobb alsó sarokba gurítja a labdát, 0-1.

MEGSZEREZTE A VEZETÉST A VENDÉG FEHÉRVÁR!

19. perc Eljött Kanta József búcsú pillanata a visszavonuló MTK játékos  a két csapat játékosai sorfala között hagyta el a pályát.Helyére Cseke B. érkezett.

Fotó/Szokodi L.

Videó/Szokodi L.

38. perc Herrera sárga lapot kapott. Funsho  buktatásáért.

 

45+2 perc  Két percet hosszabbított a játékvezető, majd lefújta az első félidőt.

ELKEZDŐDÖTT A MÁSODIK FÉLIDŐ

48. perc A második félidő első perceiben nem volt, nagy iram a találkozón, igaz egy kicsit érződött a pályán a feszültség.

55. perc Petryak kézzel megakadályozta az MTK támadást, jutalma sárga lap.

74. perc A gólszerző Nikolics lejön helyére, Zivzivadze  érkezik.

75. perc GÓÓÓL!

A csereként beállt Zivzivadze  Stopirától kapott labdával megiramodik a bal oldalon majd, az ellenfél tizenhatosán betörve Tiago F. elfekteti egy visszahúzó csellel kijátssza és el lövi a labdát Mijatovic mellett, a jobb oldalsó sarokba, 0-2

MEGÉRDEMELTEN VEZET KÉT GÓLLAL A FEHÉRVÁR!

Szabics Imre jókor, jól cserélt.

80. perc Nego a felezővonalnál megkapja a labdát és ráérve elindul az ellenfél kapuja felé a jobb oldalon, majd egyre jobban közeledik felé Nagy Zsombor és a tizenhatos előtt kb. 10 méterrel Nagy megállítja Nego rohanását, a játékvezető büntetőt ítél, és ajándékba ad Nagynak egy sárga lapot.

81. perc GÓÓÓL!

Fotó/Szokodi L.

A szabadrúgást Houri  végzi el, jobb lábbal belebikáz a labdába, és a labda az MTK sorfal mellett elmegy, és Mijatovic már hiába repül, a labda gyorsabban, és  beszökken a jobb oldalon a kapuba, 0-3.

MA MAGABIZTOSABBAN JÁTSZOTT A FEHÉRVÁRI CSAPAT.

A mérkőzés hajrájában az MTK próbálkozott és a lefújás előtt megszerezte a becsületgólt.Ha ez a gól hamarabb szerezte volna a csapat biztos minden másképp alakulhatott volna.

89. perc MTK szöglet a jobb oldalon, Mezei beíveli a labdát a másik oldalon Cseke ő vissza bepasszolja középre és  a kapu előtt három fehérvári mellett, Tiago belepiszkál  a labdába, amit Kovács már csak kapun belül tudott megfogni, 1-3.

SZÉPÍTENI TUDOTT AZ MTK.

Fotó/Szokodi L.

90+2  A játékvezető két percet hosszabbított, majd amikor letelt akkor a lefújta a mérkőzést.

VÉGE A MÉRKŐZÉSNEK, KÖSZÖNÖM A FIGYELMET!

 

Fotó/Szokodi L.

 

OTP BANK LIGA 32. FORDULÓ

TOVÁBBI MÉRKŐZÉSEK:

2021 04.29 CSÜTÖRTÖK:

17:30 DVTK – ÚJPEST FC 0-0

20:00 MTK BUDAPEST – MOL FEHÉRVÁR 1-3

2021 04.30 PÉNTEK:

20:00 PAKSI FC – PUSKÁS AKADÉMIA

2021 05.01 SZOMBAT:

17:00 ZTE FC – KISVÁRDA MASTER GOOD

19:30 FERENCVÁROSI TC – MEZŐKÖVESD ZSÓRY FC

2021 05.02 VASÁRNAP

17:00 BUDAFOKI MTE – BUDAPEST HONVÉD

OTP BANK LIGA 32. FORDULÓ

Hírlevél

Powered by Live Score & Live Score App
Powered by Live Score & Live Score App