UEFA EURO 2020

A „mi Kleinheisler Lacink” lett, a franciák elleni mérkőzés legjobbja!

Egy mérkőzés amire, büszkén fogunk visszaemlékezni majd évek múlva, amikor visszatekintünk:

… Emlékszel, hogy akkor a 2021-es Eb-n , pontot szereztünk a világbajnok, francia válogatott ellen?”….

Igen! Emlékezni fogunk!

Nem csak arra fogunk emlékezni, hogy pontot szereztünk, hanem egy csapatra amelyik küzdött, harcolt, a magyar válogatottra. Valamint a   világsztárokkal teletűzdelt francia válogatot, Pogba, Griezmann, Mbappé, Benzema, de azt gondolom az egész francia csapatot sorolhatnám és a a mérkőzés játékosának, egy magyar játékost, „Kleinheisler Lászlót választja, a nemzetközi szakemberekből álló zsűri.

A mi Lacink, a mi válogatottunk, a mi piros, fehér, zöld nemzeti zászlónk!

  • Mint arról már beszámoltam a franciák elleni mérkőzés beharangozójában, link itt: Franciák elleni előzetes , tudtuk, hogy nem egy könnyű mérkőzés elé nézünk, hiszen az aktuális világbajnok ellen lépünk pályára a Puskás Arénában. Ez volt,  az első olyan  előjel, ami számunkra billentette a mérleg nyelvét, a végeredmény kilétét tekintve.  De a válogatott nem ezzel foglalkozott, amikor pályára lépett, hanem csak a mérkőzéssel. Igazuk is volt, és ez már az első percekben látszott, nem egy beszari magyar válogatott indult harcba a franciák ellen. Erre Didier Deschamps a franciák szövetségi kapitánya sem így számíthatott, hogy pont a magyar válogatott lesz az első olyan csapat sz Eb-n, amelyik pontot szerez ellenük. Valljuk be ez maradjon az ő gondja!
  • De nagyon   jó volt, látni ezt a fiatal „új generációs magyar válogatottat”, akik passzoltak, támadtak, küzdöttek, ha kellett védekeztek,  mindenki tudta mi a dolga, talán így lehetne röviden összefoglalni. A háttérbe azért, van egy Marco Rossi, aki az elmúlt években sok mindenben tudott olyat produkálni ezzel a magyar  válogatottal, ami számunkra szurkolóknak, egy fantasztikus utazást jelent, minden válogatott mérkőzés. A tegnapi mérkőzés egyik hőse Fiola Attila akinek a góljával eufóriába emelt minden magyar szurkolót, legyen az itthoni földrésznek, vagy akár a világon másik magyar földrészén, együtt énekelték „Az éjjel, soha nem érhet véget” és ez így van jó nem is ért véget, még akkor sem, amikor Griezmann, a franciák játékosa  betalált és kiegyenlített a francia válogatott, ellenünk. Micsoda szavak amikor ezt kell pötyögni, hogy ellenünk egyenlít ki az aktuális világbajnok, nincsenek szavak. Hiszen egy emberként küzdött tegnap ez a válogatott, 36′-os melegben küzd, küzd, küzd és ahogy láttuk és a franciák ezt láthatóan nem tudták kezelni és a mi játékunkat sem  és ez is még erősebbé tette a csapatunkat. A  középpályán, volt  „Kleinheisler Lacink!” , aki bátran felvette az ütközést az ellenfél játékosaival, ez is egy apró jel volt, ami a  többi magyar játékosra is kihatott és erőt adott nekik. Laci passzai jókor jó helyre gurultak és nem a franciákhoz, megérdemelten kapta a mérkőzés legjobb játékosának járó díjat. 

A MAGYAR VÁLOGATOTT  EURÓPA -BAJNOKSÁG „F”-CSOPORT, 3. MÉRKŐZÉSE:

06.23 SZERDA 21:00, München, Allianz Arena

NÉMETORSZÁG – MAGYARORSZÁG

 

 

Borítókép: Alex Livesey, UEFA-UEFA via Getty Images)

AZ EURÓPA-BAJNOKSÁGON SZEREPLŐ MAGYAR VÁLOGATOTT 26 FŐS KERETE :

KAPUSOK:

Bogdán Ádám (Ferencvárosi TC)
Dibusz Dénes (Ferencvárosi TC)
Gulácsi Péter (RB Leipzig)

VÉDŐK:

Bolla Bendegúz (MOL Fehérvár FC)
Botka Endre (Ferencvárosi TC)
Fiola Attila (MOL Fehérvár FC)
Kecskés Ákos (FC Lugano)
Lang Ádám (Omonia Nicosia)
Lovrencsics Gergő (Ferencvárosi TC)
Orbán Willi (RB Leipzig)
Szalai Attila (Fenerbahçe FK)

KÖZÉPPÁLYÁSOK:

Cseri Tamás (Mezőkövesd-Zsóry)
Gazdag Dániel (Budapest Honvéd)
Holender Filip (Partizan Belgrád)
Kleinheisler László (NK Osijek)
Nagy Ádám (Bristol City)
Nego Loic (MOL Fehérvár FC)
Schäfer András (DAC)
Sigér Dávid (Ferencvárosi TC)

TÁMADÓK:

Hahn János (Paksi FC)
Nikolics Nemanja (MOL Fehérvár FC)
Sallai Roland (SC Freiburg)
Schön Szabolcs (FC Dallas)
Szalai Ádám (1.FSV Mainz 05)
Varga Kevin (Kasimpasa)
Varga Roland (MTK Budapest)

Hírlevél

Powered by Live Score & Live Score App
Powered by Live Score & Live Score App