-A Himnusz hangja!

 

A határ mellett, kicsivel van egy kisváros, Dunaszerdahely. A  városnak, van futballpályája, amikor legutóbb ottjártam több, mint ötezer szurkoló látogatott ki, a MOL Arénába. Most nem a mérkőzésről fog szólni a cikk, hanem arról az élményről, amit csak ott élőben lehet átélni. A játékosok megszokott rutinnal felmentek a pályára bemelegíteni, majd az edzés végén levonultak átöltözni, hogy visszatérve elkezdjék a rangadót. A kezdés előtt a pályára lépett egy hosszú hajú, helyi popsztár lehetett, aki egy mikrofonnal a kezében, elkezdte énekelni: ” MI EGY VÉRBŐL VALÓK VAGYUNK”. A dalt már tv-ből hallottam, de élőben sokkal másabb hatása van. Az énekes hangjára egyszerre több, mint ötezer szurkoló  énekelte.

– Kérdezhetnék sokan, ÉS?

– Nos elmondhatom, nincs ÉS!

Dunaszerdahelyen, a MOL Arénában, minden mérkőzés előtt felcsendül és csak keresem a szavakat, hogy tudnám leírni, és visszaadni az érzést. Megálltam, a pálya szálén és a többi ötezer szurkolóval énekeltem. Azt gondolná aki először jár a stadionban ezzel vége is, de nem ezt a dalt,   a Himnusz eléneklése követte, amit  a szurkolók kezdeményeztek. Ahogy szétnézel és látod az emberek arcára kiülő öröm, és fájdalmat , csak akkor érted meg, van amit nem lehet kettévágni, elszakítani.

A Szlovák Fortuna Bajnokságban, a dunaszerdahelyi, DAC csapata a 3. helyen végzett.Pár hét pihenő és felkészülés után ismét elkezdődik egy új szezon. Mindenkinek csak ajánlani tudom, ha teheti menjen el , „ott a magyar határ mellett kicsivel”, szurkolni a DAC csapatának.

Cikk/SZAMY

Képgaléria:

Fotó/SZAMY:

Hírlevél

Powered by Live Score & Live Score App
Powered by Live Score & Live Score App