A hazai tenisz sztárjai, Babos T., Fucsovics M., Balázs A., is pályára lépnek, a Budapest Kupán

 

A koronavírus- járványban a  mai napon idehaza 6 fő hunyt el , 436 főre nőtt az elhunytak száma Magyarországon. Jó hír, hogy a gyógyulás terén egyre több gyógyult hagyhatja el a kórházat.

Újabb intézkedések a járvány elleni védekezésben:

  • Pest megyében is vidéki szabályozás lép életbe hétfőtől.
  • hétfőtől megnyithatnak a vidéki játszóterek, parkok.
  • június elsejétől vidéken 200 fő alatt lehet esküvőt tartani, a szállodák és a panziók fogadhatnak ott vendégeket.
  • a másfél méter távolság tartása és a maszkviselés kötelező marad.

szervezhető nyári napközis táborok, május végén döntünk az ottalvós táborokról.

Facebook: Magyarország Kormánya

 

 

SPORT:

Tenisz: Budapest Kupa

A Davis-Kupa mérkőzés után először lép pályára Fucsovics Márton, és Balázs Attila. A hazai rendezésű tornán Babos Tímea világbajnokunk is játszani fog jótékonysági tornán.

A Nemzeti Edzés Központban kerül megrendezésre a legjobb hazai játékosokat is felvonultató háromnapos verseny.

A hazai teniszelit valamennyi szereplője pályára lép azon a jótékonysági tornán, amelyet május 22–24. között a Nemzeti Edzésközpontban rendeznek meg, és amelyet az M4Sport szinte teljes egészében közvetít majd.

Rangos teniszversennyel indul újra hazai sport- és teniszélet, hiszen a jövő hét végén valamennyi élvonalbéli teniszjátékosunk részt vesz az első Budapest Kupa névre keresztelt jótékonysági tenisztornán.

Régóta nem volt rá példa, hogy egy hazai rendezésű eseményen egyszerre legyen jelen a női tenisz regnáló páros világbajnoka, Babos Tímea; a US Open korábbi junior bajnoka, Gálfi Dalma; vagy a szintén juniorok közt párosban Wimbledont nyerő Stollár Fanny; illetve a 31. helyével nemrégiben világranglistakarrier-csúcsot döntő Fucsovics Márton; a jelenleg őt is megelőző Balázs Attila és a Davis Kupa-csapat tavalyi szezonjának ásza, a juniorok közt Ausztrál Opent és párosban Roland Garrost nyerő Piros Zsombor. Hogy erre sor kerülhet, az nagyrészt Jancsó Miklósnak, Fucsovics Márton edzőjének köszönhető, akinek a fejéből pattant ki a torna gondolata.

Az alapötlet onnan jött, hogy ha már a koronavírus járvány miatt, valamennyi éljátékosunk itthon ragadt, próbáljuk meg őket rávenni egy nagy közös játékra. A koncepció a Hopman Kupa elvére épül, amely szerint egy férfi és egy női versenyző alkot egy csapatot, és a két egyes mellett vegyes párosban is megmérkőznek egymással. A játékosok a kezdetektől partnerek voltak, hiszen azon túl, hogy így ők is végre “éles” meccseket tudnak játszani, talán a tenisztársadalom azon szereplőinek is tudunk segíteni, akiket a leállás jobban súlyt. Szerencsére a Magyar Tenisz Szövetség felkarolta a kezdeményezést, így most már semmi akadálya, hogy a jövő hét végén megrendezzük a minden szempontból egyedülálló tornát.

A Budapest Kupa lebonyolítása, tehát a Hopman Kupáéval egyezik meg, de a csapatok kialakításakor csavartunk egyet. A hat-hat legjobb világranglista-helyezéssel bíró játékost a helyezések szerint emelték ki, de hogy az esélyek kiegyenlítődjenek, a legjobb férfi a hatodik kiemelt női, míg a legjobb női a hatodik kiemelt férfi játékossal alkot párt. A mezőnyt színesíti, hogy a hazánkban élő, korábban Roger Federert is legyőző Sergiy Stakhovsky is vállalta az indulást.

Ez alapján, az alábbi párosok és csoportok kerültek kialakításra.

Sárga Csoport
Nagy Adrienn / Balázs Attila
Gálfi Dalma / Piros Zsombor
Jani Réka / Marozsán Fábián

Kék Csoport
Stollár Fanny / Fucsovics Márton
Bondár Anna / Stakhovsky Sergiy
Babos Tímea / Nagy Péter

A Magyar Tenisz Szövetsége Főtitkára, Juhász Gábor több szempontból is
hasznosnak látja a verseny megrendezését.

Egyrészt a nemes cél mellett nem szabad elmenni, hiszen a vírus okozta leállás a sportágunk számtalan szereplőjét érinti, így kötelességünk valamilyen módon nekik
is kezet nyújtani. Másrészt, az elmúlt év sikereinek következtében az egyaránt döntőt
játszó Fed-kupa és Davis-kupa csapatunk valamennyi tagja részt vesz majd a tornán
így nem is lehetett kérdés, hogy lehetőségeinkhez mérten támogatjuk a szervezést,
melyért köszönetet kell mondjak az esemény főszponzorának, Molnár Beton Kft
tulajdonosának, Molnár Györgynek.
” – mondta főtitkárunk.

A tornát a legnagyobb elővigyázatosság mellett, a törvény által előírt egészségügyi szabályok betartásával közönség nélkül kell megrendezni, de a nézők nem maradnak le az eseményről, hiszen az M4Sport szinte teljes egészében élőben közvetíti a háromnapos teniszmaratont.

A nagy leállás után ébredező hazai sportélet egyik első fecskéje lesz a teniszélet, hiszen e sportág képviselői igen gyorsan reagáltak. Mivel azon a hétvégén indul útjára a hazai labdarúgás is, az elmúlt időszak ismétléseit követően kiváló szórakozást nyújt majd péntek reggeltől a vasárnapi döntőkig az M4Sport, hiszen az élő teniszközvetítés mellett szombaton a Ferencváros-Debrecen labdarúgó bajnokit, valamint a Magyar Kupa elődöntőit is közvetíti a csatorna.” – mondta el Székely Dávid csatornaigazgató.

Az első Budapest Kupa szervezői a jótékonysági felajánlásokon túl egyéb meglepetésekkel készülnek, így ezért is érdemes lesz azon a hétvégén az M4 Sportot választani.
Forrás: www.huntennis.hu

Academy diagram 05.14:

Diagram/SZAM:Szokodi L. , adatok: https://koronavirus.gov.hu/

 

 

Diagram/SZAM:Szokodi L. , adatok: https://koronavirus.gov.hu/

 

 

Diagram/SZAM:Szokodi L., Forrás adatok: Johns Hopkins CSSE

 

 

https://koronavirus.gov.hu/

 

 

Fotó/SZAM:Szokodi L.

Hírlevél

Powered by Live Score & Live Score App
Powered by Live Score & Live Score App