A keddi operatív törzs sajtótájékoztatóján, Müller Cecília országos tisztifőorvos bejelentette, újabb áldozata van itthon a koronavírusnak. Egy fiatal nő a kilencedik áldozat, aki több számos krónikus betegségben szenvedett. Magyarországon most a csoportmegbetegedések szakaszában – jár. A tisztifőorvos azt is elmondta a következő hetekben a tömeges megbetegedés következhet be. Diagram a mai koronavírus esetek száma idehaza.

SZAM/Szokodi L.

  • Idehaza 20 új magyarországi fertőzöttet jelentettek be, de ennél a becslések szerint sokkal több van most országosan, amit még nem sikerült regisztrálni, hiszen ez a vírus az idősebb , vagy több krónikus bajban szenvedőket támadja meg. Ezért lehet aki hordozó annak kisebb megfázási tünetei mellett nem is foglalkozik vele, pedig nagyon FONTOS , hogy most ezzel odafigyeljünk honfitársainkra.

 

SZAM/Szokodi L. Academy Media diagram

 

A NAGYVILÁGBAN:

A regisztrált gyógyultak száma, az Academy Media diagramon.   

SZAM/Szokodi L.

  • Most az lenne a legfontosabb, hogy minden esetet teszteljünk. Nem vagyunk a statisztika adatok rabjai, de meg tudjuk változtatni a járvány terjedésének ütemét. – mondta Tedros Adhanom Ghebreyesu, a WHO igazgatója
  • Európában is folyamatosan nő a járvány, Madridban kiállító központot, most ideiglenes intenzív kórházakká rendeznek be. Közben több országban az Egyesült Királyságban, Romániában is kijárási tilalmat vezettek be csak az alapvető dolgok miatt lehet elhagyni a lakóhelyet.
  • Japán miniszterelnöke, és Thomas Bach, a NOB elnöke ma bejelentette a koronavírus járvány miatt, idén nem rendezik meg a, tokiói olimpiát, csak 2021- re elhalasztják .

Fotó/SZAM:Szokodi L.

Fotó/SZAM:Szokodi L., Madrid

 

 

                                                                                                                                                                                                             Forrás: https://koronavirus.gov.hu/

Hírlevél

Powered by Live Score & Live Score App
Powered by Live Score & Live Score App