FIFA LABDARÚGÓ-VILÁGBAJNOKSÁG 2022 KATAR

K&H FÉRFI KÉZILABDA LIGA, 7., FORDULÓ

 

Pastor: -„A második félidőben jól védekeztünk, majd szépen felépítettük a támadásainkat.”

 

PICK Szeged–HE-DO B. Braun Gyöngyös 32–24 (17–13)
K&H férfi kézilabda liga, 7. forduló. Szeged, Pick Aréna, 1600 néző. V: Kiu G., Kiu T.
PICK Szeged: Alilovic – Radivojevics 7/1, Tönnesen 1, Bombac, Rosta 2, Mackovsek 1, Szita. Csere: L. Krivokapics (kapus), Gaber, Blonz 5/2, Garciandía 8, Bodó 4, Martins 3, Molnár 1, Radvánszki

Vezetőedző: Juan Carlos Pastor.
HE-DO B. Braun Gyöngyös: Bartucz – Gábori 1, Schmid 1, Hegedüs 3, Gerdán, Halász L. 3, Varsandán 5. Csere: Tomic (kapus), Potisk 6/1, Jóga, Gráf 1, Lakosy 1, Nkousa 1, Menyhárt 1, Jaros 1.

Vezetőedző: Bíró Balázs.
Hétméteres: 4/3, ill. 1/1.
Kiállítás: 2, ill. 2 perc.

Második győzelem a héten
Pick Szeged – HE-DO B. Braun Gyöngyös 32-24 (17-13)

A héten másodjára lépett pályára Csapatunk a Pick Arénában. Ma már a K&H liga heti fordulójában. A Vendégeket egy maroknyi, de annál hangosabb szurkoló tábor is elkísérte.

Mai látott napvilágot a hír is, miszerint Alexander Blonz (71), a nyáron távozik a Tisza-partjáról.

Továbbra is több sérültet kellett Pastor mesternek nélkülöznie: Bánhidi Bencét (27), Mikler Rolandot (16), Sebastian Frimmelt (5), Luka Stepancic-ot (7).

Vendég, majd két Radivojevic (17) góllal kezdődött a találkozó. Alilovic (32) is ott folytatta, ahol szerdán abba hagyta. Azonban a támadásaink pontatlanok voltak, így gyors támadásokat tudott a Gyöngyös bemutatni. 8 – 7nél vettük át a vezetést és alakítottuk ki az négy gólos félidei eredményt. Ehhez Blonz és Garsiandia bombái is kellettek.

A második félidőben már tartotta az előnyét a Szeged, sőt növelni is tudta azt. A Gyöngyös végig egyenletes teljesítmenyt nyújtva vette fel a harcot. Alilovic a kapuban, Blonz és Garsiandia támadásban mutatott jó teljesítményt. Bodó Ricsinak (9) továbbra sem ment, több tőle megszokott távoli lövés is elkerülte Bartucz kapuját, vagy hárította azt. Ricsit Szita Zoli (21) váltotta. Rosta mind a két félidőben jól teljesítette, gól, labdaszerzés és kiharcolt hétméteres is felkerült a neve mellé.

A mérkőzés hajrájára mindhárom fiatal játékos lehetőséget kapott: Radvánszki Zsolt, Luka Krivokapic és Molnár Robin, aki élete első NB1-es mérkőzésén második próbálkozására be is talált a vendég kapuba. Csapattársai felállva tapsolták a fiatalt.

Az eredmény alapján hátradölve nyugtázhatjuk a győzelmet, ahogy a második félidei jaték is ezt tamasztja alá, azonban a teljes 60 perc tekintetében nem lehetünk 100%-ig elégedettek.

Nem pihenhet Csapatunk sokat, szerdán már utaznak Kielcébe, ahol kemény mérkőzés vár rájuk a Bajnokok ligája hatodik fordulójában.

Cikk/ M.A.

 

Juan Carlos Pastor: – Mindig nehéz egy BL-meccs után játszani. Azok a játékosok, akik később léptek pályára, jól teljesítettek, ez mindig jó lenne, ha így történne. A második félidőben jól védekeztünk, majd szépen felépítettük a támadásainkat. Különösen elégedett vagyok ma Radivojevics, Bodó, Garciandía, Szita és Martins játékával. A jövőben is ez a cél, hogy minél több játékossal tudjunk játszani.
Bíró Balázs: – Gratulálok a hazai csapatnak, mert megérdemelten nyert. Tartottam a mérkőzéstől, mert a hétfői kupameccs után, amikor szerdán belevágtunk a felkészülésbe, realizálódott bennünk, hogy két jobb- és egy balátlövőnk kidőlt a keretből. Bőven várakozásaimon felül teljesítettünk, szándékosan nem mentünk bele egy „futóversenybe”. Amit egy tévés meccsen ebben az impozáns arénában művelt a csapatom, arra nagyon büszkék lehetünk. Most már jönnek azok a mérkőzések, amelyek a legfontosabbak számunkra.
Halász Levente: – Gratulálok a Szegednek, mindig jó, ha van kivel gyakorolnom a spanyol nyelvet, ha már megtanultam. Jó meccset játszottunk, a sérülések miatt egy picit más taktikával érkeztünk, mint amilyennel szerettünk volna. Negyvenöt perc után még három-négygólos különbség állt az eredményjelzőn, ami szép a részünkről. Ha átvisszük a mai lendületünket a következő meccseinkre, akkor sok pontot szerezhetünk még.
Molnár Robin: – Nagyot küzdött a Gyöngyös, gratulálok nekik. Nagyon izgultam az első felnőtt NB I.-es meccsem előtt. Sok biztatást és jó tanácsot kaptam a kispadról mielőtt beálltam. Egy hétméterest sikerült kiharcolnom, majd lőttem egy gólt, ezeknek örülök, biztos lesz még ennél is jobb a teljesítményem.

Forrás/ Pick Szeged

Hírlevél

Powered by Live Score & Live Score App
Powered by Live Score & Live Score App