– Kemény ellenfelek a MOL – Pick Szeged BL csoportjában.+fotók

 

 

A sorozat szerdai, bécsi sorsolásán a Veszprém mellé sorolták be a német Kielt és a spanyol Barcelonát is, ezzel a 2019/20-as idény decemberre halasztott négyes döntőjének résztvevői közül három együttes is a B jelű nyolcasba kapott besorolást.
A MOL-Pick Szegednek a címvédő északmacedón Vardarral, a német Flensburggal és a francia Paris Saint-Germainnel kell majd megküzdenie.

Bodó Richárd, a Szeged balátlövője:

„Egyik csoport sem könnyebb vagy nehezebb, szerintem jól eloszlanak az erőviszonyok. Az új lebonyolításnak köszönhetően nagyon izgalmas meccseknek nézünk elébe. A Szeged mindig is képes volt a bravúrokra, ezért úgy gondolom, sikerül elcsípni az első két hely valamelyikét, és közvetlenül továbbjutni a negyeddöntőbe, habár ez nem lesz egyszerű feladat. Fontos, hogy senkit sem szabad lebecsülni.

 

 

Az európai szövetség közlése szerint amennyiben a koronavírus-járvány nem szól közbe, a férfiaknál szeptember 16-17-én rendezik a csoportkör első fordulóját. A következő idénytől szerdán és csütörtökön játsszák a mérkőzéseket 19 és 21 órától.
Megváltozott a résztvevők száma és a lebonyolítás is: az elmúlt évekkel ellentétben 28 helyett 16 csapat lesz érdekelt a BL-ben, őket két nyolcas csoportba sorsolták, azonos nemzetbeliek nem kerülhettek össze. Tizennégy fordulót követően a nyolcasok első és második helyezettjei automatikusan a negyeddöntőbe jutnak, a 3-6. helyezettek oda-visszavágós alapon döntik el, ki jut még a legjobb nyolc közé, míg a tabella utolsó két-két együttese búcsúzik.
A csoportkör március 4-én fejeződik be, a rájátszás mérkőzéseit március végén és április elején rendezik meg, míg a negyeddöntőket május közepén. A kölni négyes döntő június 12-13-án lesz Kölnben.
A nőknél a Ferencváros került a nehezebb nyolcasba, ugyanis az előző négyes döntő négy csapatából hármat, a francia Metzet, az orosz Rosztovot és a norvég Kristiansandot is Elek Gábor együttese mellé sorsolták.
A címvédő Győri Audi ETO KC-ra két, papíron nehéz ellenfél, a román Valcea és a montenegrói Podgorica vár.
A női mezőnynél a létszám változatlan, továbbra is 16 csapat szerepel a BL-ben, de a lebonyolítás változott, és a következő évadtól a férfiakéval megegyező lesz. A csoportkör szeptember közepén kezdődik – továbbra is hétvégi játéknapokkal -, a rájátszás meccseire márciusban és áprilisban kerül sor, a budapesti négyes döntőt pedig – amely idén elmaradt – május 29-30-án tartják.

 

David Davis, a Veszprém vezetőedzője:

„A csoportbeosztás önmagában még nem jelent semmit, legalább öt-hat fordulónak el kell telni, hogy képet kapjunk az erőviszonyokról és arról, hol tartanak a csapatok. Holnaptól belevetjük magunkat a munkába, rendesen felkészülünk a következő idényre és a sok utazásra. Egyelőre a decemberi négyes döntő lebeg a szemünk előtt, persze addig szeretnénk minden mérkőzést megnyerni. Ameddig nem ismerjük a pontos programot, felesleges tervezni, de ez jelenleg az egész életünkre igaz: nem tudhatjuk, visszatér-e a vírus – bár erre gondolni sem akarok. A francia és a német bajnokság is később kezdődik, ezeknek az együtteseknek biztosan nehezebb lesz formába lendülni. Fejben kell erősnek lenni, és csak a mával foglalkozni, nem szabad félni.”

 

 

A Bajnokok Ligája csoportbeosztása:
férfiak:
A csoport: Vardar Szkopje (északmacedón), Paris Saint-Germain (francia), PGE Vive Kielce (lengyel), Porto (portugál), MOL-Pick Szeged, HC Meskov Breszt (fehérorosz), Elverum (norvég), SG Flensburg-Handewitt (német)
B csoport: Barcelona (spanyol), Telekom Veszprém, THW Kiel (német), Aalborg (dán), HC Nantes (francia), HC Motor Zaporizzsja (ukrán), RK Celje (szlovén), HC PPD Zagreb (horvát)

nők:
A csoport: Metz (francia), Rosztov-Don (orosz), Vipers Kristiansand (norvég), Esbjerg (dán), FTC-Rail Cargo Hungaria, CSM Bucuresti (román), Bietigheim (német), Krim Ljubljana (szlovén)
B csoport: SCM Raminu Valcea (román), Győri Audi ETO KC, Buducsnoszt Podgorica (montenegrói), Borussia Dortmund (német), CSZKA Moszkva (orosz), Brest Bretagne (francia), Odense (dán), HC Podravka Vegeta (horvát)

MTI

Képgaléria:

Fotó/SZAMY :Szokodi L.

MOL Pick Szeged – PSG 32 – 29

Pillanatok, a győztes mérkőzésről.

Hírlevél

Powered by Live Score & Live Score App
Powered by Live Score & Live Score App