Győzelem, 2 pont, 5000dik BL gól

MOL-Pick Szeged – HC Motor Zaporozhye (ukrán) – 30 – 29 (12 – 15)

 

A 2018-2019-es VELUX EHF Bajnokok Ligája tavaszi szakaszának második mérkőzését játszotta hazai pályán a MOL-Pick Szeged. Csoportjában a biztos második helyen várták a találkozót a Kékek.

A szurkolói buzdítást a vendégeket elkísérő kb. 30 fő kezdte, melyre azonnal reagáltak a szegedi drukkerek. A jó hangulat már a bemelegítés alatt elkezdődött.

A mérkőzést megelőzően az utánpótlás csapatok kiemelkedő teljesítményt nyújtó ifjai –mind a pályán, mind a tanulásba – díjat vehettek át a KÉSZ Cégcsoport képviselő Klementisz Csikós Gábor. A KÉSZ Cégcsoport, már több éve kiemelt támogatója az MOL Pick-Szeged utánpótlásának.

A Motor lőtte az első gól. Pontatlan támadások és remek vendég kapusteljesítmény után 11:44 (3 – 6), időt kértek a hazaiak. Több csere is már az elején, Balogh (19) -> Maqueda (5), Gaber (22) -> Bánhidi (27), az utóbbi remek támadásából 2 perces vendég kiállítás és egy 7 méteres, melyet Sigurmannsson (10) értékesített kerülhetett a jegyzőkönyvbe.

Jól kidolgozott helyzetek, de gólok nélkül a Szegednél, míg egyszerű, gyors gólok a vendégeknél, jellemezte az első félidőt. A lefújás előtt még Bombac (44) is buzdította a Szurkolókat, hogy biztassák a Csapatot, minden segítségre szükség volt.

A cserék tovább folytatódta, a második félidőt Alilovic (32), kezdte a kapuban, míg a szélen Pedro Rodriguez (26) lépett pályára.

Most már a Mister is kérte a szurkolók támogatását! Ahogy korábban Pastor Mester is nyilatkozta a „szurkolóinkért is küzdünk”. Együtt vagyunk igazán NAGY Csapat!

Biztosabb labdajátékkal 2 gólra zárkóztunk, Bodó (9) bombáival, Sostaric hétméteresével, Bánhidi remek befordulásával és Alilivic védésével. nem mellékesen sorozatos vendég kiállítás mellett. mind emellett nyolcadik játékosként megérkeztek a Szurkolók is, zengett a Csarnok.

Bánhidi egyben megszerezte csapata történelmi 5000-dik gólját a BL sorozatban.

A második félidő 18-dik percében, Sostaric egyenlített ki, ledolgozva – a volt 5 gólos – hátrányt 22 – 22, azonnal időt is mért a Motor. 50:23-nál a mai napon először átvette a vezetést a MOL Pick-Szeged. Fej-fej mellett, ahogy az idegenbeli meccsen is, 54:34, Pastor is kikérte idejét.

58:46, Sostaric bravúros labdaszerzését követően Deki szerzett gólt. Egyszerre ugrott fel a csarnok közönsége és állva buzdított a Kékeket, 59:29, 30 -29 időt kért a Motor. A végjátékban jó védekezéssel és Alilovic védésével, győzelemmel végződött a szegediek számára a nap, melyhez Bodó (7gól), Maqueda (3gól) és Sostaric (9 gól) kiemelkedő játék mindenképp kellett!

 

 

 

Így értékelték a BL tavaszi fordulójának második meccsét a csapatok képviselői:

Stepanets Mykola (HC Motor Zaporozhye, vezetőedző) – az egész mérkőzés alatt küzdött a csapata, egyedül az utolsó támadás nem tetszett. Bár vereség ellenére elégedett a Csapattal

Juan Carlos Pastor (MOL Pick-Szeged, vezetőedző) – NAGYON ROSSZ meccset játszottunk. Sok volt a hiba a védekezésben, a vendégek nyugodt játékot mutattak a támadásban. A második félidőben jobban kezdtünk, javult a védekezésünk és a támadásunk is, így tudtunk visszajönni a meccsbe.  A végén tudtunk labdákat szerezni, ez kellett a győzelemhez. Sokan kérdezték, ma mi a tét? – Mi a MOL Pick-szeged vagyunk és történelmet akarunk írnmi. Nem mindegy, hogy egy meccset nyerünk vagy elveszítünk. Minden meccs nagyon fontos, minden meccset meg akarunk nyerni, így kell felépíteni a Csapatot. Ez a teljesítés, „jó” hogy ma történt meg, nem egy nyolcad döntőben vagy a Magyar Kupában. Gratulált a Motornak a ma nyújtott játékhoz.

Kireev Viktor (HC Motor Zaporozhye, kapus) – Csalódott a mai eredmény miatt, legalább 1 pontot haza kellett volna vinni. Megköszönte a szurkolók támogatását, akik elkísérték ma Őket.

Mario Sostaric (MOL Pick-Szeged, jobbszélső) – Nagyon kellemetlen ellenfél a Motor, ez igaz a mai és a korábbi idegenbeli mérkőzésre is.

A jövő hét szombaton Franciaországba utazik a MOL Pick-Szeged, A HBC Nantes vendégekén lépnek majd pályára.

#hajrászeged #csakelőre

M.A.    Fotó: Szokodi L.       

Hírlevél

Powered by Live Score & Live Score App
Powered by Live Score & Live Score App