-Sima győzelmet aratott, a német csapat, a magyar válogatott ellen.

 

Az U21- es Európa- bajnokságon, a magyar válogatott Székesfehérváron lépett pályára, a német válogatott  ellen. Az a német csapat ellen, amelyik, az elmúlt hat évben minden dobogós érmet begyűjtött, az előző 2019-es Eb-n  ezüstérmet, 2017-ben aranyérmet, 2015-ben bronzérmes volt. A magyar válogatottat első tétmérkőzését vezető Gera Zoltánnak is sok meggyűlt a baja, miként állítsa össze a válogatottat. A fránya koronavírus- járvány is közbeszólt,  hiszen 6 játékos produkált pozitív tesztet köztük, Schön Szabolcs (MTK Budapest) játékosa, aki a tavaly az oroszok elleni barátságos győztes mérkőzés tagja volt.

 

Majd az utolsó pillanatokban, még egy „bal egyenest” is kapott a szövetségi edző, Gera Zoltán. Két játékos sérülés miatt, Zsóri Dániel, és a MOL Fehérvár játékosa, Dárdai Palkó, hagyta el a Telki edzőtábort.

Fotó/SZAMY ( A képen Zsóri Dániel, egyik bajnoki mérkőzésen).

A mérkőzés alakulása:

Az első hatvan percben nem történt sok minden, amit elmondhatunk ez idő alatt, az összes U21-es német válogatott játékos nevét megtanulhattuk. A mérkőzés képét nézve, végig a német csapat irányította a találkozót,  de el lehet mondani a mieink tartalékosan is végig küzdöttek a találkozón. A második félidő 61. percében egy jobb oldali német támadás után Baku beadását, Nmecha öt méterről fejelte a labdát, a magyar kapuba, 1-0.

A válogatott kezdősorából, hiányoltam, a Budafok meghatározó hátvéd játékosát, Huszti Andrást, aki valljuk be erős éke lehetne, majd a soron következő románok elleni mérkőzéseknek, és stabilabbá tenné a hátvéd sort.

Ezután már kissé megfáradt a magyar válogatott és az első gól után, még   két gól is bepottyant, Bese Balázs kapujába. A második és a harmadik német gól, egy játékos nevéhez fűződik, Bakuéhoz, aki a 66. percben és a 73. percben tudta csapatának a két góllal növelni az  eredményt és  bebiztosítani a német csapat győzelmét. A német csapat magabiztos játékkal  győzte le a magyar hiányosan pályára lépő magyar válogatottat. A mieink szombaton a 2. fordulóban, a  Bozsik Arénában lépnek pályára  a román csapat ellen.

 

Magyarország–Németország 0–3 (0–0)
Székesfehérvár, MOL Aréna Sóstó, zárt kapuk mögött. V: Cuadra Fernández (spanyol)
Magyarország: Bese Balázs – Bolla B., Balogh Bo., Mocsi, Deutsch L. – Kata, Mezei (Kovácsréti, 77.) – Palincsár (Hinora, 60.), Szendrei N., Kiss T. (Skribek, 77.) – Szőke (Bíró B., 60.).
Szövetségi edző: Gera Zoltán
Németország: Dahmen – Vagnoman, Pieper, Schlotterbeck, Raum ( I. Jakobs, 67.) – Baku, Dorsch (Janelt, 75.), A. Maier (S. Özcan, 75.) – Burkardt (Krüger, 67.) – Nmecha, M. Berisha (M. Klimowicz, 75.). Szövetségi edző: Stefan Kuntz
Gókszerzők: Nmecha (61.), Baku (66., 73.)

 

A magyar szövetségi edző Gera Zoltán, így reagált a vesztes mérkőzést követően:

FOTÓ/MLSZ

Gera Zoltán szintén azt emelte ki, hogy a védekezés és a németek gyors labdajáratása nagyon sok energiát vett ki a csapatból.

– Elfáradtunk a második félidőre, de nem tudok szemrehányást tenni a játékosoknak, hiszen mindent megtettek, amit kértünk tőle. Nem tudtuk eltüntetni a különbséget, de a mérkőzés után azt mondtam a fiúknak, hogy emeljék fel a fejüket, ilyen szintű mérkőzést még talán sosem játszottak, Bundesligában és Bajnokok Ligájában szereplő játékosok ellen. Ebből tanulunk. Az első félidőben le tudtuk őket lassítani, a másodikban már ez nem sikerült. Újra meg kell néznünk a találkozót, de a játékosok mindent megtettek, küzdöttek. Hiányérzetem abban van, hogy amikor labdát szereztünk, nem tudtunk gyorsan támadásokat vezetni, nem tudtunk kijönni, így nem jutottunk el helyztekekig sem – mondta Gera Zoltán, akinek csapata játékához a német szövetségi edző is gratulált. – Úgy látom, hogy vannak velünk olyanok, akik a jövőt fogják jelenteni a magyar labdarúgás számára. A románok közben döntetlent értek el a hollandokkal. Ellenük több lehetőségünk lesz a támadásokra, az ő találkozójukat is elemezni fogjuk, már erre kell készülni., olvasható az MLSZ hivatalos honlapján.

Borítókép/ MLSZ

A másik, 21.00-kor kezdődő meccsen Románia csapott össze Hollandiával. A csoport másik mérkőzését is Magyarországon rendezték, Budapesten, Bozsik Arénában. 

Románia–Hollandia 1–1 (1–1)

U21-ES EB, AZ A-CSOPORT MENETRENDJE

1. FORDULÓ (március 24.)

 

Magyarország–Németország 0-3

(Székesfehérvár, MOL Aréna Sóstó) 21.00

Románia–Hollandia 1-1

(Budapest, Bozsik Aréna) 21.00

2. FORDULÓ (március 27.)

Magyarország–Románia (Budapest, Bozsik Aréna) 18.00

Németország–Hollandia (Székesfehérvár, MOL Aréna Sóstó) 21.00

3. FORDULÓ (március 30.)

Hollandia–Magyarország (Székesfehérvár, MOL Aréna Sóstó) 18.00

Németország–Románia (Budapest, Bozsik Aréna) 18.00

Hírlevél

Powered by Live Score & Live Score App
Powered by Live Score & Live Score App