-Tízezer forintos támogatás, a szegedi általános iskolásoknak, Szegeden nincs új fertőzött.

A szegedi önkormányzat támogatással segíti a helyi általános iskolásokat.

Igénylés itt érhető el: támogatás    

 

 

Fotó/SZAMY:Szokodi L.

 

 

 

 

 

 Magyarországon a szegedi egyetem az első felsőoktatási intézmény, amely a társadalmi felelősségvállalás jegyében széleskörűen és szervezett formában biztosítja mintegy 4500 munkatársa vizsgálatát.
Az ingyenes dolgozói szűrés során minden, az SZTE-n dolgozó egészségügyi és az egészségügyben dolgozó munkatárs – köztük az orvosok, az ápolók, a szakasszisztensek és a takarító személyzet – részére a vírus örökítőanyagát kimutató PCR-tesztet és a fertőzés lezajlását mutató immunglobulin-mérést biztosít az intézmény.
A dolgozói szűrésen való részvétel minden egészségügyi munkatársnak ajánlott. A mintavétel a már kiképzett dolgozók bevonásával szervezeti egységenként, illetve a kijelölt központi mintavevő helyeken zajlik. A minták kiértékelését az egyetem – a Nemzeti Népegészségügyi Központ által akkreditált – klinikai mikrobiológia diagnosztika intézet végzi. Az eredményeket az egészségügyi informatikai rendszerben (MedSol) és az Elektronikus Egészségügyi Szolgáltató Térben (EESZT) közlik – áll a közleményben.

MTI

 

 

4017 főre nőtt a beazonosított fertőzöttek száma, és elhunyt 2 idős, krónikus beteg

  • Mindössze 3 újabb magyar állampolgárnál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést (COVID-19), ezzel 4017 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma. Elhunyt 2 idős, krónikus beteg. Ezzel 550 főre emelkedett az elhunytak száma, 2324-en pedig már meggyógyultak. Az aktív fertőzöttek száma 1143 fő. Az aktív fertőzöttek 41%-a, az elhunytak 60%-a, a gyógyultak 48 %-a budapesti.  365 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 20-an vannak lélegeztetőgépen.
  • A védekezés második szakaszában vagyunk. Ez nem a járvány végét jelenti, hiszen a járványveszély nem múlt el. Az a célunk, hogy fokozatosan, szigorú menetrend szerint újraindítsuk az életet. Továbbra is fontos az általános óvintézkedések, különösen a védőtávolság betartása.
  • A parlament megkezdte a veszélyhelyzet megszüntetéséről és a járványügyi készültség fenntartásáról szóló törvényjavaslatok vitáját.  A veszélyhelyzet megszüntetését az teszi lehetővé, hogy a sikeres védekezésnek köszönhetően a tömeges megbetegedéseket el tudtuk kerülni és fokozatosan csökken az aktív fertőzöttek száma, ugyanakkor a járványügyi készültség fenntartására szükség van, hiszen a koronavírus továbbra is itt van és fertőz.                                                                                                                                                                                                 Forrás: https://koronavirus.gov.hu/

A koronavírusos fertőzöttek száma, Szegeden napok óta nem változik.                                                                                  Academy diagramok 06.09: 

      https://koronavirus.gov.hu/

                                                                                                                                                                                   

https://koronavirus.gov.hu/

 

 

              Forrás: Johns Hopkins CSSE


Fotó/SZAMY:Szokodi L.    ( A képen gyerekek, akik rajzolnak egy pikniken)

Hírlevél

Powered by Live Score & Live Score App
Powered by Live Score & Live Score App