NEMZETEK LIGÁJA ‘A’- LIGA, 3., CSOPORT

M
GY
D
V
LG
KG
GK
P
1. Olaszország
6
3
2
1
8
7
1
11
2. Magyarország
6
3
1
2
8
5
3
10
3. Németország
6
1
4
1
11
9
2
7
4. Anglia
6
0
3
3
4
10
-6
3

NEMZETEK LIGÁJA A/3 LIGA, 3., CSOPORT, 3., MÉRKŐZÉS

A magyar válogatott, tegnap este a NL.’A’-Liga,3.-csoportjának,  , 3., fordulójában a német válogatott ellen 1-1-es döntetlent ért el.

Vajon véletlen az angolok elleni győzelem és a németek elleni döntetlen?

Nem!

-Érik egy csapat, amelyik még  a  szárnyát bontogatja. De  mint a repülni tanuló madár amelyik a szárnyát próbálja bontogatni, elkezd csapkodni, amire már figyelmet érdemel, úgy mondhatjuk, hogy ez a magyar válogatott is a szárnyaival már nem egyszer csapkodott oda riválisabbnak hitt csapatnak. A tavalyi EB-csoportmérkőzésén is összetalálkozott a két csapat és akkor is megmutatta Marco Rossi válogatottja, hogy nem lehet leírni az ő csapatát. Így is lett, hiszen gólokat és pontot tudott szerezni a németek ellen, mint  tegnap este a Puskás Arénában, magyar gól, és értékes pont a németek ellen.

Teltház!

Ma már nem csodálkozunk azon, hogy a Puskás Arénába 67.000 néző, azaz teltház előtt játszik a magyar válogatott. Tegnap úgy éreztem, hogy bármit is csinált volna, ez a német csapat, győzni nem tudott volna a magyar válogatott ellen. Félelmetes hangulat és egy jól felkészített magyar válogatott lépett tegnap este  pályára tegnap. A mérkőzés 10 perc alatt eldőlt. A mérkőzés első találatát a magyar válogatott szerezte Nagy Zs. révén , amire pár percre rá a németek is válaszolni tudtak, de megfordítani a mérkőzést már nem. Sőt a statisztikát nézve a magyar válogatottnak sokkal több kapura tartó lövése volt, mint a németeknek.

„-Megmutattuk, hogy tudunk futni, küzdeni, a szívünket-lelkünket odaadni”.- Marco Rossi

Fotó/ Szokodi László

Marco Rossi, : „Nagyon jól játszottak a fiúk. Nem volt könnyű, sok energiát igényelt. A csapatom nagyon fontos képességeket mutatott meg nekem. Örülünk az eredménnyel, de szeretnénk javítani a labdát illetően. A legfontosabb az, hogy senki sem lehet biztos abban, hogy pontokat szerez ellenünk, és ki kell mutatniuk a csapatunk iránti tiszteletet. Megmutattuk, hogy tudunk futni, küzdeni, a szívünket-lelkünket odaadni. Ezt szeretem a legjobban a csapatban. csapat: hogy soha nem adják fel. Mindig harcolnak.”, -nyilatkozta a magyar válogatott szövetségi kapitánya.

Fotó/ Szokodi László

A németek elleni mérkőzésen, külön-külön talán senkit nem lehetne kiemelni a magyar válogatottból, de a Szokodi Academy Media a tegnapi mérkőzésen Nagy Ádámot  (Pisa – Olaszország), találta a legjobbnak. Iszonyatos futóteljesítménye mellett, nagyon jól osztotta a labdákat társainak és többször labdaszerzésben is sikeres volt.

 

Gulácsi P.: „Az utolsó 20-25 percet nézve mi voltunk a jobb helyzetek. Nem szabad félig teli pohárnak tekintenünk, de ha ilyen közel kerülünk a győzelemhez, utána mindig ott van a „mi lenne, ha” érzés. Az első félidőben jól játszottunk a labdabirtoklásban, a másodikban jól védekeztünk, a végén pedig volt lehetőségünk a gólszerzésre.”-nyilatkozta Magyarország kapusa.

 

 

 

Magyarország – Németország 1 – 1 ( 1 – 1)

Puskás Aréna, 67.000 néző,  V.:José María Sánchez (ESP)

Gólszerzők: 5′, Nagy Zs., ill., 9′, Hofmann

Magyarország : Gulácsi P., Lang Á., Orbán , Szalai A., Fiola A., Nagy Á., Styles, Nagy Zs., Sallai ,Szoboszlai D., Szalai Á.,

Szövetségi kapitány: Marco Rossi

Németország: Neuer, Kehrer, Schlotterbeck (C), Hofmann, Goretzka, Kimmich, Raum , Musiala, Havertz, Werner. N.Süle,í

Szövetségi kapitány: Hans Dieter Flick

 

Fiola Attila,  : „Szerintem még a támadójátékunk is egyre hatékonyabb ezekkel a csapatokkal szemben. Ma ismét sok helyzetet alakítottunk ki. A következő három meccsen megpróbáljuk megnehezíteni ellenfelünk dolgát, és több pontot szerezni.”,-nyilatkozta a magyar válogatott hátvéd játékosa.

 

 

Borítókép/ Szokodi László

A MAGYAR VÁLOGATOTT BŐ KERETE, A JÚNIUSI NEMZETEK LIGÁJA-MÉRKŐZÉSEKRE


Kapusok:

Dibusz Dénes (Ferencváros), Gulácsi Péter (RB Leipzig – Németország), Szappanos Péter (Budapest Honvéd)
Védők:

Bolla Bendegúz (Grasshoppers – Svájc), Botka Endre (Ferencváros), Fiola Attila (Mol Fehérvár FC), Kecskés Ákos (FK Nyizsnyij Novgorod – Oroszország), Lang Ádám (Omonia Nicosia – Ciprus), Nagy Zsolt (Puskás Akadémia FC), Willi Orbán (RB Leipzig – Németország), Spandler Csaba (Puskás Akadémia FC), Szalai Attila (Fenerbahce – Törökország)
Középpályások:

Baráth Péter (Debreceni VSC), Gazdag Dániel (Philadelphia Union – Egyesült Államok), Kleinheisler László (NK Osijek – Horvátország), Nagy Ádám (Pisa – Olaszország), Loic Nego (Mol Fehérvár FC), Schäfer András (Union Berlin – Németország), Callum Styles (Barnsley FC – Anglia), Szoboszlai Dominik (RB Leipzig – Németország), Vécsei Bálint (Ferencváros)

Támadók: Ádám Martin (Paksi FC), Sallai Roland (SC Freiburg – Németország), Sallói Dániel (Sporting Kansas City – Egyesült Államok), Schön Szabolcs (FC Dallas – Egyesült Államok), Szalai Ádám (FC Basel – Svájc), Vancsa Zalán (MTK)

Hírlevél

Powered by Live Score & Live Score App
Powered by Live Score & Live Score App