-Magyar éremeső a poznani Európa-bajnokságon

 

Egy héttel a Maty-éri Eb- válogatót követően, a magyar csapat Poznanba utazott az Európa-bajnokságra, 10 arany, 8 ezüst, 4 bronz éremmel fölényesen megnyerte az országok közötti éremtáblázat versenyét. A magyar csapat olimpiai számokban is remekelt az Eb-n, négy arany, két ezüst, és egy bronzéremmel bizakodhatunk, hogy  egységeink, ha ennyi érmet szereznének,  a tokiói olimpián, szerintem ezt már most aláírhatnánk. De térjünk vissza a magyarok Eb szereplésükhöz.

A férfiak K-1 200 méteres számában Tótka Sándor, az olimpiai,- és világbajnoki címvédőt legyőzve ért célba.

Száznál volt egy kis befújás, de ez csak erősített,hogy jobban kell nyomni. Amikor a végén berúgtam a hajót, és kinéztem jobbra, láttam, hogy elég szoros a verseny, így pár percig csak bámultam a kivetítőt. Végülis az M4 riportere mondta, hogy nyertem.”

Női K-4 500 méteren ismét verhetetlen volt a magyar négyes. A Lucz Dóra, Kárász Anna, Csipes Tamara, Bodonyi Dóra összeállítású négyesünk a fehéroroszokkal vívtak nagy csatát és a mieink az utolsó méteren még tudtak annyival erősebben lapátolni, hogy első helyen érjenek célba.

Fotó/Szokodi L.

“Izgultam, mert három olyan lány ült mögöttem, akik tényleg nagyon jók – tette hozzá a hajó vezérevezőse, Lucz Dóra.

A férfiak királyszámában K-1 1000 méteren Kopasz Bálint, a nagy rivális spanyol, Pimenta előtt lett az első, Női K-2 500 méteren, Kozák Danuta és Bodonyi Dóra bizonyult a legjobbnak.

A POZNANI KAJAK-KENU EURÓPA-BAJNOKSÁG ÉREMTÁBLÁZATA

Forrás: Magyar Kajak-Kenu Szövetség

Hírlevél

Powered by Live Score & Live Score App
Powered by Live Score & Live Score App