BAJNOKOK LIGÁJA-SELEJTEZŐ, 2., FORDULÓ, 2., MÉRKŐZÉS

  • A Ferencváros a BL-selejtező 2., fordulójának pozsonyi visszavágójára egy gólos hátrányból kezdte a tegnapi mérkőzést. Sztanyiszlav Csercseszov a Ferencváros vezetőedzője már az első mérkőzés utáni sajtótájékoztatón elmondta, “Öt percen kívül a játékkal elégedett lehetek”– Csercseszov . A pozsonyi visszavágón láthattuk is, hogy a magyar bajnok az egész mérkőzésen uralta a mérkőzést és az első félidő végén, már két ferencvárosi gól pottyant a Bratislava kapujába, ami már azt is jelentette a félidő végén a Ferencváros a továbbjutó. A szünet után is nyomott a Fradi, de egy hazai gól is született, amire a Ferencváros a lefújás előtti percben és a hosszabbítás negyedik percében két góllal válaszolt, ami bebiztosította a magyar csapat továbbjutását. 

Slovan Bratislava (szlovák)-Ferencváros 1-4 (0-2)
Gólszerzők: De Marco (70.), illetve Boli (20.), Zachariassen (31.), Traore (89.), Laidouni (94.)
Továbbjutott: a Ferencváros 5-3-as összesítéssel.

Slovan Bratislava: Chovan – Medvedev (Green, 10.), Kasia, Abena, De Marco – Kucka (Holman, 92.), Kankava (Agbo, 92.) – Barszegjan, Csakvetadze, Pauschek (Weiss, 87.) – Saponjic (Cavric, 87.)

Vezetőedző:  Vladimír WEISS

Ferencváros: Dibusz – Botka, S. Mmaee, Knoester, Civic – Laidouni, Zachariassen, Esiti – Nguen (Thelander, 93.), Boli (Vécsei, 63.), Traore

Vezetőedző: Sztanyiszlav Csercseszov

  • A Ferencváros azonnal kezdeményezően lépett fel, de azért nem rontott neki az ellenfelének. Az első tiszta lövőhelyzet a Wingo sérülése miatt kezdőbe kerülő Botka előtt adódott, de a labda fölé szállt. A Slovan a budapesti találkozón szerzett előnye birtokában átengedte a területet a magyar bajnoknak, így elsősorban kontrákra rendezkedett be. Mindkét fél játékosai kifejezetten keményen futballoztak, de nem egy ilyen belépő okozta Medvedev fejsérülését, akit hosszú ápolást követően hordágyon vittek le, miután szerencsétlenül ütközött Civiccsel. Küzdelmesen telt az első húsz perc, de a Ferencváros az első komoly helyzetét gólra váltotta, miután Civic éles középre adását Boli közelről a hálóba lőtte.

    A Slovan válasza nem késett sokat, azonban az első meccsen eredményes Barszegjan a szólója végén a keresztlécet találta el. A játék nem változott, az eredmény viszont igen, mert a magyar bajnok második lehetőségéből is eredményes volt, ezúttal Mmaee lövésszerű beadását tudta nagyszerűen megcsúsztatni Zachariassen. Bő félóra alatt hiába fordult meg a párharc állása, továbbra is az összesítésben immár előnyben lévő Ferencváros irányított, ám néhány saját térfélen eladott labdával jó esélyeket kínált ellenfelének, amely ezzel nem tudott élni a szünetig, sőt kaput eltaláló lövés nélkül vonulhatott az öltözőbe.

    A folytatásban bár visszább húzódott a zöld-fehér együttes, három támadója többször megkavarta a szlovákok hátsó alakzatát. Különösen Boli volt elemében, de megnyugtatóvá nem sikerült tenni az előnyt egy újabb góllal. A Slovan támadásaiban sokkal kevesebb fantázia volt, ráadásul csatárai pontatlanul is futballoztak, illetve a ferencvárosi védők – ha alkalmanként bizonytalankodtak is – többször az utolsó pillanatban mentettek vagy blokkoltak lövéseket.

A szlovák bajnok ugyan támadásokból nem tudott veszélyeztetni, de egy szögletet követően az első kapura tartó kísérletéből gól lett: De Marco fejelt a keresztléc alá. Azzal, hogy a párharc állása döntetlen lett, a játék is kiegyenlítetté vált, a felek ebben a szituációban már nem kockáztattak. Amikor már úgy tűnt, hosszabbítás következik, Traore estében lőtt gólt, amivel eldöntötte a párharcot. A ráadásban elkeseredetten támadó Slovan kinyílt hátul, ezt kihasználva pedig Laidouni megadta a kegyelemdöfést a riválisnak.

Forrás/MLSZ

Fotó/ Szokodi László

Sztanyiszlav Csercseszov

Ami 30 éve történt, az történelem. Örülök, hogy revansot tudtunk venni és a magyar szurkolókkal együtt örülhetünk ennek az eredménynek – kezdte értékelését vezetőedzőnk, aki elmondta, mire volt szükség a továbbjutás eléréséhez. – Megfelelő felkészülésre és elemzésre, illetve arra, hogy Pozsonyban mindent végrehajtottunk a pályán, amit megbeszéltünk. Tudtam, hogy jó csapatot irányítok és bíztam benne, hogy képesek leszünk megfordítani a párharc állását.

Magyar futballklub korábban sosem volt képes az elveszített első mérkőzés után fordítani a BEK-/BL-selejtezőben – jegyezte meg a következő kérdező. Erre válaszul Sztanyiszlav Csercseszov elmondta, hogy erről nem volt tudomása, majd viccesen hozzátette, reméli, hogy ezentúl mindig így lesz. Később arról is beszélt, hogy mit jelent számára ez a siker.

Nem lehet különválasztani, hogy mit jelent ez a siker a szurkolóknak, a csapatnak, a klubnak vagy éppen az edzőnek. Az első, elveszített mérkőzés után nem voltunk boldogok, utána minden játékossal egyenként beszéltem. Pozsonyban sem minden sikerült úgy a pályán, ahogy szerettük volna, de nagyrészt az zajlott, amit elterveztünk, ennek pedig nagy jelentősége volt a továbbjutás kiharcolása szempontjából.

A tréner szerint még nincs itt az ünneplés ideje.

A lefújás után volt néhány percünk közösen ünnepelni, viszont úgy gondolom, hogy ennek még nincs itt az ideje. A szerdai győzelem még csak az egyik első lépés volt a csoportkör felé, egy meghatározó siker, de hamarosan újabb fontos mérkőzés következik, amelyre koncentrálnunk kell.

Csercseszov elárulta azt is, hogy a szünetben nyugalomra intette a korán sárga lapos figyelmeztetésben részesített Aissa Laidounit, aki a végén megérdemelten talált a kapuba.-, nyilatkozta a Ferencváros vezetőedzője

Forrás/ Fradi.hu

A Ferencváros a hétvégén, vasárnap, már a hazai OTP Bank Liga 1., fordulójának első mérkőzését játssza az előző szezon bronzérmes Puskás Akadémia ellen.

 

Borítókép: Szokodi László

 

Hírlevél

Powered by Live Score & Live Score App
Powered by Live Score & Live Score App