-A szponzor értékel – interjú Mód Péterrel

A hamarosan kezdődő szegedi Kajak – Kenu Világbajnokság kapcsán merült fel bennem, miként kellene ráhangolódni az eseményre. Egy sportoló életében nagyon fontos, hogy kiegyensúlyozott és eredményes legyen. Ebben nagyon fontos szerepet vállal a szponzor.

Szegedi sportéletben is jól ismert Kabay Patika vezetőjét kerestem fel Mód Pétert. Péter nem csak a gyógyszerész szakmában ismert, hanem a sport terén is már bizonyított. Fiatalon a magyar férfi junior vízilabda válogatottal 1994- ben Európa Bajnokságot nyert, majd a következő évben Világbajnokságot.                                                                                          Fotó: Szokodi L.

 

– Peti mi motivál valakit, hogy szponzor legyen?

  • Amikor kb. huszonnyolc évesen úgy döntöttem, hogy visszavonulok és a családi vállalkozásban fogok gyógyszerészként dolgozni, akkor döntöttem úgy, hogy valamilyen formában a sport megmarad az életemben. Amikor az első egyéni sportolót elkezdtük támogatni, aki nem volt más, mint, Vajda Attila olimpiai bajnok kenus. A Vele való közös együttműködés erősített meg, hogy milyen érzés ott lenni a sportsikerek mellett. Ő az a fajta sportoló, aki szívét lelkét kiteszi és meg tud maradni barátnak is. Attila a következő évtől hozta az eredményeket. Amikor visszajött egy-egy versenyről többször tartott nagy élménybeszámolókat a számunkra.                                                                                                          

-Mi jár egy szponzorált sportolónak?

  • A Kabay Patika elkötelezett a sportolók egészségének, és a verseny felkészüléséhez megfelelő táplálékot, vitaminokat biztosítani.

-Mindennapos kapcsolatban vagy velük?

  • Ha nem is mindennapos, de tartjuk a kapcsolatot és elég sűrűn beszélünk.

-Akkor nem csak táplálék kiegészítésben segítesz, hanem mentálisan is?

  • Igen volt már példa hogy kikérték a tanácsom, amikor valami nem úgy sikerült, ahogy képzelte. Nagyon jól tudom milyen érzés az mikor az ember kimerült, nem úgy tud teljesíteni, vagy csak ha nem kapja meg az esélyt, hogy a csapatba kerülhessen.

-Két versenyződ is versenyez az idei szegedi Kajak – Kenu világbajnokságon Anna, és Andris.

-Milyen eredményeket vársz tőlük?       

  • A patika két szponzorált versenyzője Anna, és Andris is az elmúlt évben bizonyított már. Biztos vagyok benne hogy helytálnak a világbajnokságon. Amikor valaki a patikával szponzori szerződést köt nem csak a tehetségét szponzoráljuk, hanem az emberi érték is számít a közös együttműködéshez. A patika hírneve nagyon fontos, az  eddig szponzorált sportolók, és csapatok  mind a sportban de emberi értékben is tudtak hozzátenni,  „hiszen a  Kabay Patika a sportolók patikája is.”

-A patika több szponzorált sportolója is van?

  • Igen!
  • Csapatsportban a MOL – Pick Szeged férfi kézilabdacsapat mellett, a Naturtex-Szedeák férfi kosárlabdacsapat itt említeném meg az egyéni sportolókat, akiket támogatunk Bodonyi Andris kenus, Kárász Anna világbajnok kajakozó, Nagy Péter súlyemelő, Zádori Petra teniszező. A szegedi vízilabda életben is nagy szerepet vállal a patika és jómagam. A patika támogatóként én, mint az SZVPS elnökeként tevékenykedek. Több korosztályban alakítottunk ki edzéstervet az elmúlt években a vezetőséggel, aminek köszönhetően már több mint kétszázötven fiatal jár a suliba, és sajátítja el a vízilabda minden fortélyát. Nagyon büszke vagyok, hogy ebben az évben már olyan tehetséges fiatalokat tudtunk kinevelni, akik ma már a felnőtt csapatban játszanak, Szabó Zoltán edző irányításával.                                        Fotó: Szokodi L.

„A szponzorálással egy olyan értéket tudunk adni amit, nem csak a szponzorált csapataink, a szponzorált versenyzőink, de a szegedi emberek is elismerik!…”   M.P.

Cikk: Szokodi L.

 

 

 

 

 

Hírlevél

Powered by Live Score & Live Score App
Powered by Live Score & Live Score App