– Nem csak a pályán várható harc, és taktika a szombati derbin.

OTP BANK LIGA 23. FORDULÓ

 

  • Péntek este a DVTK , Mezőkövesd borsodi rangadóval kezdődik a 23. bajnoki forduló. A DVTK hazai pályán vághat vissza a Mezőkövesd csapatának a hétközi kupavereségért. Szombaton három mérkőzést játszanak le, az egyik, az  MTK, Ferencváros „ÖRÖKRANGADÓ”, összecsapás Ígérkezik a legnagyobb derbinek. A két szakvezető saját honlapjukon nyilatkoztak a mérkőzés kimeneteléről. Abban biztos lehetünk, a vendégként érkező Ferencváros a hétközi kupavereség után  bizonyítani szeretne, ehhez viszont, Michael Borisnak, és csapatának is lesz beleszólása a mérkőzés kimenetelét tekintve. A német szakvezető egyik interjúban megemlítette, ő előre szeret tervezni, és mint, láthattuk már meglepett pár nagy csapatot az MTK gárdája a szezonban. Legutóbb a MOL Fehérvár otthonában tudott győzni, és a tabellán az előkelő negyedik helyen állnak. Vasárnap két mérkőzést rendeznek a Paks otthonába látogat az Újpest gárdája . A hétközi kupasorozatból a paksiak búcsúztak, az Újpest viszont továbbjutott. Ez a mérkőzés is nagy csatározást ígér, hiszen tavaly augusztusban idegenben csak a Paks ellen tudott győzni a lila-fehér társulat. A másik vasárnapi mérkőzés, a ZTE vendégeként érkezik a heti kupasorozatban a bajnok Ferencváros csapatát legyőző,  MOL Fehérvár. Mai friss hír, hogy  áprilistól Szabics Imre fog ülni a fehérváriak kispadján. A hétközi kupasorozatból mind a két csapat továbbjutott így a hétvégi mérkőzésen leginkább a fehérvári csapatnak fontos, hogy ismét pontokat szerezzen, és bebiztosítsa dobogós helyét.

CIKK/SZAMY

Fotó/SZAMY

-„Amit tehetünk az az, hogy jól játszunk, letámadunk, törekszünk a támadó focira, és nem adunk nekik gólszerzési esélyeket. A második mérkőzésen 2-3 helyzetünk volt, az első mérkőzésen pedig Shönnek volt, egy nagy lehetősége  1-0- nál, amit nem értékesítettünk. A helyzetkihasználásunknak ennél jobbnak kell lennie  a győzelemhez, hiszen a Fradi a semmiből is el tudja dönteni a meccseket. Mint ahogy eddig is tettük meg kell mutatni a topcsapatoknak, mire is vagyunk képesek.”- nyilatkozta Michael Boris, MTK vezetőedzője

 

„- AZ MTK JÓ ÚTON JÁR, NEM LESZ KÖNNYŰ DOLGUNK”- REBROV

– Az MTK Budapest jó úton jár, hiszen jelenleg a negyedik helyen áll, harcban van a dobogós pozíciókért is. Több remek fiatal játékosa van, szóval érdekes meccsre van kilátás. Nem lesz könnyű dolgunk, kemény mérkőzésre számítok.

A héten a Magyar Kupasorozatból kiesett Ferencváros csapatának a bajnoki cím megszerzése maradt, amit viszont valljunk be már nehezen vehet el valamelyik csapat is. De a mestert ismerve minden csapat ellen harcba fog szállni a zöld-fehér alakulat és semyelyik csapatnak nem lesz könnyű dolga ellenük. A bajnokságról is beszélt Sergei Rebrov:

 „A szezon utolsó harmadában már kizárólag a magyar bajnokságra összpontosíthatunk. Nem számít, hogy jelenleg mekkora különbséggel vezetjük a pontversenyt, annak szellemében készülünk minden meccsre, hogy meg is őrizzük az előnyünket. Ne feledjük, még 11 meccs hátravan. A játékosok pontosan tisztában vannak azzal, hogy mit jelentene az újabb bajnoki cím a Ferencvárosnak, mindez elegendő motivációt jelent mindannyiunk számára.- nyilatkozta, a vezetőedző.

 

Fotó/SZAMY

OTP BANK LIGA 23. FORDULÓ

2021 02.26  PÉNTEK

20:00 : DVTK – MEZŐKÖVESD ZSÓRY FC

2021 02.27 SZOMBAT

14:45 : BUDAFOKI MTE – KISVÁRDA MASTER GOOD

17:00 : PUSKÁS AKADÉMIA – BUDAPEST HONVÉD

19:30 : MTK BUDAPEST – FERENCVÁROSI TC

2021 02.28 VASÁRNAP

14:30 PAKSI FC – ÚJPEST FC

17:00 ZTE FC – MOL FEHÉRVÁR FC

 

 

A BAJNOKSÁG ÁLLÁSA

Hírlevél

Powered by Live Score & Live Score App
Powered by Live Score & Live Score App