Szülinapi ajándék, a szülinapos, Király Gábortól

A mi „mackónadrágos „Király Gáborunk 44-éves lett. Az Európa- bajnokságon pályára lépett legidősebb labdarúgó. A  magyar kapuslegenda is támogatja a koronavírus elleni küzdelmet. A szombathelyi Markusovszky Kórházat, diagnosztikai eszközökkel támogatja. A hazai futballtársadalom is nemes felajánlásokkal segíti, a koronavírus elleni küzdelmet,  a felajánlásokat, az MLSZ oldalán lehet megtekinteni.

Mindannyiunk közös szenvedélye a futball, de most van, ami sokkal fontosabb – az emberek egészsége, biztonsága. Összeszedtük, a futball világából ki hogyan próbál meg segíteni a koronavírus okozta nehéz helyzeten:

▶️ Gulácsi Péter, a magyar válogatott hálóőre, a Bundes Liga legjobb kapusának is választott játékos ötmillió forintot adományozott a Szent László Kórháznak.

▶️ A magyar válogatott a Magyar Labdarúgó Szövetséggel közösen 30 millió forintos adománnyal segítette a Gyermekétkeztetési Alapítvány, az Országos Mentőszolgálat és a Szent László Kórház munkáját.

▶️ A volt válogatott kapus, Bogdán Ádám Hegedűs Lajossal és dr. Zalai Dáviddal, az MTK sporttudományi munkatársával adománygyűjtést indított: első körben 25 millió forinttal szeretnék támogatni a Szent László Kórházat a koronavírus elleni harcban.

▶️ A Ferencvárosi TC vezetői és munkatársai, valamint labdarúgói, az NB I-es labdarúgócsapat edzői, továbbá a szakmai stáb tagjai 15 millió forintot ajánlottak fel a Szent László és a Szent István Kórház Betegeiért, Orvosaiért és Dolgozóiért Alapítványnak.

▶️ DVTK-Ferencváros jótékonysági FIFA-mérkőzést rendeztek, a „virtuális belépőkért” befolyt összeget a miskolci egészségügyben dolgozók megsegítésére fordították. A DVTK a virtuális mérkőzés első és második félidejének kezdőrúgásának megvásárlásával támogatta a kezdeményezést és több volt ferencvárosi játékos, így Böde Dániel, Gyömbér Gábor vagy Józsi György is jelezte, hogy a gyűjtés mellé áll.

▶️ A DVTK 20 millió forintos alapot hozott létre, amelyet a DVTK család a korona vírus járvány miatt esetlegesen nehéz helyzetbe kerülő tagjainak megsegítésére szán. Továbbá a klub sportorvosi, diagnosztikai és rehabilitációs központját, a DVTK Medical kapacitásait szükség esetén felajánlja a koronavírus elleni küzdelemre az illetékes egészségügyi hatóságoknak.

▶️ Gosztonyi András, a Kisvárda játékosa 500 ezer forintos adománnyal segítette a Felső-szabolcsi Kórházat.

▶️ A Kisvárda Master Good FC hivatalos szurkolói csapata, a Várkerti Vitézek tagjai úgy döntöttek, hogy a koronavírus-járvány miatt egy professzionális ózongenerátor vásárlásával szeretnék segíteni az Országos Mentőszolgálat kisvárdai állomásának munkáját.

▶️ A Bp. Honvéd szurkolói a Szent László Kórház számára szerveztek gyűjtést: egy-egy meccsjegy árával adakoztak. A törzsszurkolók becsatlakoztak az „Etesd a dokit” mozgalomba is, amelynek célja, hogy az egészségügyben dolgozó szakembereknek ellátást biztosítsanak a rendkívüli helyzetben, az akció keretében a kispesti drukkerek saját költségükön pizzákat, vizeket szállítanak több fővárosi egészségügyi intézménybe.

▶️ A Debrecenből Varga Kevin, Csősz Richárd és Haris Attila, a Honvédból Gazdag Dániel, a Vasasból Vernes Richárd, a Zalaegerszegből Bobál Gergely, az Újpestből pedig Banai Dávid is csatlakozott a DVSC esportolójának kezdeményezéséhez: Molnár Gábor első és másodosztályú labdarúgók részvételével indít online FIFA 20-versenyt, a nevezési díjból befolyt összeget a Magyar Vöröskeresztnek ajánlja fel.

▶️ A Paksi FC játékosai a csapatkasszát egészítették ki és az így összegyűlt több mint fél millió forintot a Szent László és Szent István Kórház Betegeiért, Orvosaiért és Dolgozóiért Alapítvány és a COVID-19-es betegeket kezelő Infektológiai és Intenzív Osztály részére ajánlották fel.

▶️ Géresi Krisztián, a Fehérvár FC középpályása 250 ezer forint értékű adományt juttatott el Székesfehérvár egészségügyi dolgozóinak.

▶️ Az ETO FC Győr is összefogott és gyűjtést szervezett a győri kórház javára.

▶️ A Carpathian Brigade is összefogásra szólította a szurkolókat, akiket arra kér, a szófiai válogatott mérkőzés jegyárát ajánlják fel jótékony célra.

Forrás: www.mlsz.hu

 

Fotó/SZAM:Szokodi L.

Hírlevél

Powered by Live Score & Live Score App
Powered by Live Score & Live Score App