Koronavírus 12.nap: „Négy harctéren kell helytállni”: katonai, rendőrségi, egészségügyi, gazdasági védekezés zajlik”- Orbán Viktor 

 

Az operatív törzs hétfői tájékoztatóján Orbán Viktor is részt vett, és elsőként számolt be a legújabb intézkedésekről. A miniszterelnök beszámolt, az újabb gazdasági intézkedésekről.

  • Segítő intézkedés több, mint 80 ezer kisvállalkozó részére, akiknek június 30-ig mentességet kapnak a kata-járulékfizetés alól. Ebbe a körbe  a fodrászatot, szépségápolást, a festést,  az üvegezést, a villanyszerelést, az egyéb humán-egészségügyi ellátást, az előadó-művészetet, a víz-, gáz-, fűtésszerelést, az épületasztalosságot, a járóbeteg-ellátást, a padló- és falburkolást, a testedzési szolgáltatást és egyéb sporttevékenységet, valamint az idősek és a fogyatékossággal élők ellátását. Erről a napokban megjelenő rendelet fog tájékoztatást adni.
  • A vészhelyzetre való tekintettel az  egyéni vállalkozó szektorban Kata- adótartozásokra, ami márc. 1 előtt keletkezett a járvány ideje alatt haladékot kaptak.
  • Az intézkedések része az is, hogy a turizmushoz és a vendéglátáshoz hasonlóan a magyarországi médiaszolgáltatók is mentességet kapnak a kieső reklámbevételek miatt.
  • Kilakoltatásokat és a lefoglalásokat, valamint az adóvégrehajtásokat felfüggesztik
  • A fennálló adótartozásokat elég lesz a veszélyhelyzet lejárta után befizetni.
  • A veszélyhelyzet alatt lejáró gyes-, gyet- és gyed-jogosultságokat meghosszabbítják, az édesanyákat jelenlegi státuszukban tartják a veszélyhelyzet idejére. – mondta, a miniszterelnök

A mai napon megérkezett Kínából, az első orvosi egészségügyi eszközöket szállító gép.

  • Az első szállítmányból, elsősorban az egészségügyben dolgozók kapnak.
  • Kedd reggeltől minden intenzív ágy mellett dolgozó orvos és ápoló speciális védőfelszerelést kap.
  • A többi egészségügyi dolgozó speciális maszkot kap.
  • Akit koronavírus gyanújával visznek be, az is azonnal speciális maszkot kap.

 

 

A mai napon újabb 36 embernél mutatták ki a koronavírust (COVID-19), így már 167 regisztrált fertőzött van,  és egy idősebb krónikus betegségben szenvedő férfi meghalt vasárnap, így hétre nőtt az áldozatok száma.

 

                                                                                                                                                                                                 SZAM:Szokodi L.

Hazánkban a koronavírus (COVID-19) fertőzést elkapott személyek  száma, az elmúlt napokban, diagram ábrán.

                                                                                                                                                                                2020 03.23 11:00   SZAM:Szokodi L.

 

  •   A világban is folyamatosan terjed a koronavírus (COVID-19) járvány. A legmagasabb Olaszországban ahol már több, mint ötezer főre nőtt a halottak száma. Vannak olyan államok, mint Brazilia, ahol Jair Bolsonaro államfő szájmaszkban nyilatkozta:

Azután, hogy túléltem egy késelést, egy kis influenza, nem fog végezni velem!”- nyilatkozta az államfő 

  • Péntektől, Brazíliában is országos vészhelyzetet hirdettek.

A WHO is figyelmeztet folyamatosan és kéri az állampolgárokat tartsák be az előírásokat!       

„A veszélyt azonban továbbra is komolyan kell venni. Nem olyan, mint egy sima influenza. Nézzük meg mi történik a világ néhány egészségügyi rendszerében. Az intenzív osztályokon az orvosok és az ápoló nők kimerültek.” – mondta a WHO szervezet vészhelyzeti programjának vezetője, Mike Ryan

  • Spanyolországban is drasztikussá vált a járvány okozta kár több, mint harmincezer, a fertőzéssel regisztráltak száma, és a halottak száma meghaladta a kettőezret. Így a katonaság már az utcákon tevékenykedik, akik a kijárási tilalmat ellenőrzik, mások mobil kórházakat telepítenek, akár csak Franciaországban ahol parkokban és közterületeken. A Riviérán drónokkal figyelik, hogy az emberek betartják a hatóság által előírt,egymás közötti távolságot.

 

 

                                                                                                                                                                                       2020 03.23 11:00   SZAM: Szokodi L.

 

A MAGYAR KORMÁNY TÁJÉKOZTATÓ PLAKÁTJA:                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                         Forrás: https://koronavirus.gov.hu/

SZEGEDI HÍREK:

Mi lesz a szegedi vállalkozókkal?

 

Botka László polgármester ma újabb három intézkedést rendelt el Szeged városában:

  •  Ha március végéig bezárják az üzletüket azok az üzletek, cégek és vendéglátóhelyek, amelyek önkormányzati tulajdonú ingatlanban működnek, és ezt az IKV Zrt.-nek igazolják, akkor április 1-jétől mentesülnek a bérleti díj fizetési kötelezettség alól. A bezárt teraszok után mentesülnek a közterület-használati díj fizetési kötelezettség alól is. Ha valaki az önkormányzati tulajdonú ingatlant másnak adta albérletbe, akkor mentesül a fizetési kötelezettség alól, ha igazolja, hogy az albérlőjének semmit sem kellett fizetnie a bezárás után.                              
  • Tovább szűkül az elkövetkező napokban a szegedi tömegközlekedés, de úgy, hogy a nélkülözhetetlen közszolgáltatások, a gyógyszertárak, az élelmiszerüzletek és -gyártók dolgozói továbbra is el tudjanak jutni munkahelyükre. Szeged város önkormányzata szűkíti, de továbbra is fenntartja a közösségi közlekedést a városban!                                                                                                                           
  • Azonnali hatállyal bezár a Cserepes sori piac.                                                                                                                                                                     

                                                                                                                                                                                        Fotó/SZAM:Szokodi L.

Hírlevél

Powered by Live Score & Live Score App
Powered by Live Score & Live Score App