UEFA EB-SELEJTEZŐ „G”-CSOPORT

M
GY
D
V
LG
KG
GK
P
1. Magyarország
8
5
3
0
16
9
7
18
2. Szerbia
8
4
2
2
15
9
6
14
3. Montenegró
8
3
2
3
9
11
-2
11
4. Litvánia
8
1
3
4
8
14
-6
6
5. Bulgária
8
0
4
4
7
14
-7
4

MAGYAR LABDARÚGÓ-VÁLOGATOTT

Mint arról már beszámoltam, a magyar válogatott idei három Eb-selejtező  mérkőzéséből kettőt megnyert, és egyen gól nélküli döntetlent ért el. Utóbbi Montenegró (71) elleni idegenbeli gól nélküli „csak”, pontszerzés a csoportkör továbbjutásánál még döntő lehet, hogy „csak” egy pontot szereztek Szoboszlaiék. Igaz a harmadik fordulóban, az a Bulgária ( 77 ) , amelyiket a magyar válogatott 3-0-ra legyőzött, a szerbek ellen 1-1-es döntetlent értek és ez a mieink számára azt is jelentette a 3., forduló végén a magyar válogatott vezeti a „D”-csoportot, a második helyen a szerbek állnak, harmadik Montenegró. A magyar válogatott idei két Eb-selejtező mérkőzésén nyújtott teljesítményét tekintve még van mit javítani a szeptemberi szerbek elleni meccsig.

A HÁROM EB-SELEJTEZŐ  MÉRKŐZÉST TEKINTVE:  – 1 – 3.,  LEGJOBB TELJESÍTMÉNYT  NYÚJTÓ  MAGYAR VÁLOGATOTT JÁTÉKOS ÉRTÉKELÉSE: 

1.Dibusz Dénes :  6.7

2.Kerkez Milos:     6.5

3.Szalai Attila:      6.3

……. további játékosok.

6.Szoboszlai Dominik:  5.8

  •     Utóbbi válogatott játékos, még csak mindösszesen  csak 22 éves Szoboszlai Dominik, aki a magyar válogatott újdonsült  csapatkapitányaként, próbálja, vezéreként   egységet alkotni , és irányítani a válogatottat. Ez most még valljuk be nem látszik, hogy ez a „Kapitányi” megbízás az ő erőssége, lenne, hiszen láthattuk, hogy Sallaival: – kő, -papír, –  olló, döntött, ki rúgja a büntetőt, amit , végül Sallai rúgott, amit ki is hagyott. Na ezek a döntések azok , amik még csiszolnia, átértékelni és az adott pillanatokban gyorsan kell meghoznia ha ő akar maradni a csapatkapitány. Szoboszlai büntető rúgás elleni  döntését , később,  Marco Rossi szövetségi kapitány sem hagyta szó nélkül, majd  ezen a magyar sajtó csámcsogott és reklámot csinált, ami később mondjuk marketingbe jól jött a válogatottnak, de szakmailag nem. A csapatban a két Eb-selejtező meccset tekintve Szoboszlai teljesítménye sem rázott meg senkit, ő pontrúgásban, kiváló, mint azt láthattuk, Bulgária elleni is , a 26′, percben.

 

Pontrúgásai, „halálosak” és a legnagyobbak játokosok között szerepel a neve, de a pályán való vizuális látása, az ő profi szintjét tekintve, még akadozik, amin még   csiszolni kell.

 

 

Fotó/ Szokodi László (2022-es BL-döntő, Real Madrid – Liverpool 1-0 Jürgen Klopp Liverpool menedzsere )

„Jürgen Klopp é s Szoboszlai egy csapatban!”

Mivel az elmúlt hónapokban Dominik körül klubszinten is pörögtek, pörögnek az események, elmondhatjuk   pozitív értelemben, Szoboszlai Dominikot a  Liverpool 70 millió EUR-ért kivásárolta, a RB Leipzig-től  a magyar válogatott csapatkapitánya, a minap már, edzésbe is állt az új klubjában.

Jürgen Kloppot ismerve , bizonyos , hogy Szoboszlaival fontos tervei vannak az idei szezonban, még ha a tavalyi, 2022-es  BL-döntőben ezüstérmet szerző Liverpool csapatnak az idei szezonban , „CSAK”, a Premier League és az EL-ban van esélye bizonyítani.

A magyar válogatott szeptemberben 09.07-én, idegenben folytatja Eb-selejtező mérkőzését , Szerbia ellen.

Cikk/ Szokodi László

 

 

A MAGYAR VÁLOGATOTT BŐ KERETE A JÚNIUSI KÉT EB-SELEJTEZŐ MÉRKŐZÉSEKRE:

KAPUSOK: Demjén Patrik (Zalaegerszegi TE FC), Dibusz Dénes (Ferencvárosi TC), Szappanos Péter (Bp. Honvéd)
VÉDŐK: Balogh Botond (Parma – Olaszország), Botka Endre (Ferencvárosi TC), Lang Ádám (Omonia – Ciprus), Willi Orbán (RB Leipzig – Németország), Szalai Attila (Fenerbahce – Törökország), Szalai Gábor (Kecskeméti TE)
KÖZÉPPÁLYÁSOK: Baráth Péter (Ferencvárosi TC), Bolla Bendegúz (Grasshoppers – Svájc), Ferenczi János (Debreceni VSC), Kerkez Milos (AZ – Hollandia), Kleinheisler László (Panathinaikosz – Görögország), Nagy Ádám (Pisa – Olaszország), Loic Nego (Mol Fehérvár FC), Callum Styles (Millwall – Anglia)
TÁMADÓK: Ádám Martin (Ulszan Hyundai – Dél-Korea), Csoboth Kevin (Újpest FC), Gazdag Dániel (Philadelphia Union – Egyesült Államok), Kalmár Zsolt (DAC 1904 – Szlovákia), Sallai Roland (SC Freiburg – Németország), Szoboszlai Dominik (RB Leipzig – Németország), Varga Barnabás (Paksi FC)

Hírlevél

Powered by Live Score & Live Score App
Powered by Live Score & Live Score App