• A francia labdarúgó válogatott csapatkapitánya, K.Mbappé, háromnapos látogatásra érkezett apja szülőföldjére. A programban iskolalátogatások, miniszterelnöki találkozó és gálamérkőzés is szerepel.

 

Fotó/ Szokodi László

Kylian Mbappé július 6-án, csütörtökön érkezett Kamerunba, apja, Wilfrid Mbappé szülőföldjére. Amint kiszállt az Egyesült Államokból Yaoundébe tartó magánrepülőgépről, ujjongó közönség fogadta a francia labdarúgó-válogatott szövetségi kapitányát. A repülőtér személyzete, férfiak, nők, tánccsoportok és családtagok szívből kiabálták a nevét, mindenki meg akarta érinteni vagy szelfit készíteni vele.

IRATKOZZ FEL A HÍRLEVELEMRE! 

 

A francia válogatott csapatkapitánya mosolyogva közeledett feléjük, és üdvözölte őket. A rendőrök és a testőrök igyekeztek kiemelni a tömegből. Motoros felvonója ezután elszáguldott egy hallássérült gyermekek iskolájába, amely a Paris Saint-Germain (PSG) támadói alapítványától kapott támogatást. A 2018-as világbajnok focizott a gyerekekkel, akik láthatóan örültek a látogatásának.

Nagyapja, Philippe Mbappé a következőket mondta újságíróknak: „Ez az élet köre: a gyökerektől indulsz el a gyümölcsig, és a lehulló gyümölcs mindig a gyökereken keresztül nő újra.”

„Annyira izgatott vagyok, hogy nem tudok nyugton maradni”

Sok kameruni számára a sportoló érkezése elismerést jelent ősei országának. „Még ha Franciaországban játszik is, fél kameruni vér van a testében. Ősei földjére jönni mindig áldás. Azért jött, hogy megkapja ősei áldását, hazája áldását” – mondta Roger Sylvain Tagne. , asztalos Doualában. Az FC Barcelona szurkolója számára a bajnok érkezése lehetővé teszi a fiatalok számára, hogy „nagyot álmodjanak”.

A Le Vent d’Etoudiban, a Yaoundé másodosztályú futballklubjában a játékosoknak és az edzői stábnak egyetlen célja van: hogy a lehető legtöbb tanácsot és motivációt kapják Mbappétól. Pénteken gálamérkőzést játszanak a francia csodagyerekkel. Passy Atangana, a klub egyik középpályása már alig várja, hogy együtt tölthessen időt a sztárral, akinek minden meccsét megnézi. „Annyira izgatott vagyok, hogy nem tudok nyugton maradni” – mondta. Számára a PSG gólkirályával játszani „ajándék”, és egyben lehetőség arra, hogy néhány tippet vegyen fel jövőbeli karrierje kapcsán.

 

 

 

 

Hírlevél

Powered by Live Score & Live Score App
Powered by Live Score & Live Score App